Contactează-ne

Prima pagină

Angajări fictive pentru credite la CAR. Percheziţie la o firmă din Tîrgu Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ anchetatorii susţin că o femeie a angajat ilegal mai multe persoane ■ prin contractarea de credite de la o Casă de Ajutor Reciproc ar fi fost produs un prejudiciu de 220.000 de lei ■

O percheziţie la o firmă din Neamţ a avut loc în dimineaţa zilei de 27 septembrie 2022, o persoană fiind acuzată de angajări fictive a unor persoane, pentru obţinerea de credite de la CAR. Cercetările vizează comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Ancheta a fost declanşată de poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Investigaţii Criminale Târgu Neamţ, sub coordonarea procurorilor de la parchetului din oraşul nemţean, care au pus în executare mandatul pentru o percheziţie la o firmă.

„De la începutul anului 2019, până în prezent, o femeie de 45 de ani, din Târgu Neamţ, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, ar fi eliberat mai multor persoane adeverinţe de salariat care nu corespund realităţii, cu ajutorul cărora ar fi obţinut credite de la o Casă de Ajutor Reciproc“, a transmis Poliţia Neamţ.

Nerambursate au fost mai multe credite CAR, valoarea prejudiciului fiind calculată la aproximativ 220.000 de lei. În urma descinderii, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă, care privesc activitate infracţională a persoanelor vizate de cercetările penale.

Tot în această lună, pe 7 septembrie, anchetatorii au efectuat cinci percheziţii la sediul unei asociaţii umanitare din Piatra Neamţ şi la domiciile membrilor acesteia, fiind suspiciuni că ONG-ul afişa un altruism de faţadă, banii strânşi pentru a ajuta copii bolnavi fiind folosiţi în scop personal.

S-a stabilit faptul că, de la începutul anului 2020 şi până în prezent, reprezentanţii unei asociaţii non-profit ar fi colectat sume de bani de la diverse persoane fizice sau juridice, din Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Bacău. Aceste sume ar fi fost folosite în interes propriu şi nu în scopul pentru care a fost înfiinţată asociaţia.

Anchetatorii au confiscat 15.000 de lei, 3.700 de euro, 120 de lire sterline şi 20 de dolari. Ulterior, cinci persoane cu vârste cuprinse între 34 şi 55 de ani, ale căror identităţi nu au fost dezvăluite, la fel ca şi numele asociaţiei, au fost conduse la sediul Poliţiei Neamţ, în vederea continuării cercetărilor.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending