Contactează-ne

Actualitate

Aceștia sunt factorii care influențează iluminarea spațiilor interioare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Iluminatul este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare, atunci când proiectați interiorul unui spațiu. Fiind o parte integrantă a unei case, designerii de interior se concentrează pe planificarea iluminatului în primele etape ale proiectului. O iluminare bună și bine planificată poate face ca o casă normală să arate bine și o casă bună să fie absolut grozavă. Indiferent de suma pe care o cheltuiți pentru interioare, iluminarea trebuie să aibă întotdeauna o prioritate foarte mare.

Iluminarea influențează, de asemenea, modul în care vă simțiți în legătură cu spațiul, atât la nivel conștient, cât și subconștient. Multe aspecte ale iluminatului, cum ar fi culoarea sau luminozitatea unei lustre, au un rol în a influența modul în care vă simțiți. De exemplu, în cazul unui birou, un spațiu luminos și uniform îi face pe oameni să se simtă mai energici și mai pozitivi. Același spațiu, dacă este luminat slab sau inadecvat, poate face ocupanții să se simtă posomorâți, deprimați și, în general, neproductivi.

Iluminarea bine planificată și de bună calitate are un impact pozitiv atât asupra stărilor de spirit, cât și asupra productivității. Acest lucru este valabil atât în cazul unei case, cât și în cazul spațiului de birouri, iar cei mai buni designeri de interior folosesc întotdeauna o serie de lustre și alte surse de iluminare, pentru a obține un rezultat remarcabil.

Scopul iluminării într-o casă este de a oferi o atmosferă caldă, primitoare, productivă, flexibilă și fericită. Scopul iluminării într-un birou este de a oferi o atmosferă care să conducă la productivitate, concentrare și energie.

Tipuri de iluminare pentru decorul interior

Iluminarea ambientală – Iluminarea ambientală poate fi descrisă și ca iluminare generală. Scopul iluminării generale este de a ilumina uniform interiorul unui spațiu. Iluminarea generală este planificată de designerii de interior, astfel încât să asigure o răspândire uniformă a luminii pe toate suprafețele camerei. Acest tip de iluminat permite mișcarea ușoară prin spațiu și permite majoritatea activităților generale, cum ar fi curățenia sau a sta în fața unui computer. Lumina ambientală poate fi furnizată de lustre încastrate, lămpi, aplice de perete sau lampadare sau o combinație a unora dintre cele de mai sus. Puteti comanda lustre direct de la emag.

Iluminarea de lucru – Luminile de lucru sunt acelea care ajută la îndeplinirea sarcinilor specifice. Luminile de lucru sunt mai concentrate pe o anumită zonă și oferă o iluminare adecvată pentru acea sarcină specială. Luminile de sub dulap dintr-o bucătărie sunt un exemplu de lumină de lucru. Aceste lumini ajută la sarcini precum tăierea și curățarea alimentelor. Un alt exemplu de lumină de lucru este o lampă de birou sau o lampă de citit pe noptieră.

Iluminarea de accent – Luminile de accent sunt acele lumini care sunt destinate să ilumineze anumite zone sau obiecte, dar adaugă și un strat de caracter iluminării interioare. Cei mai buni designeri de interior folosesc adesea iluminarea de accent pentru a atrage atenția asupra unui obiect de interes, cum ar fi o pictură sau un artefact frumos.

Lucruri de luat în considerare în alegerea surselor de iluminat

Culoarea luminii – Culoarea luminii sau Kelvin este un aspect important, atunci când decideți aspectul pe care intenționați să îl abordați. Cu cât Kelvin este mai scăzut, cu atât culoarea este mai caldă și cu cât este mai mare Kelvin, cu atât culoarea este mai rece. Când intenția este de a crea o atmosferă mai caldă, puteți alege lustre cu un nivel Kelvin mai mic. Atunci când intenția este de a crea o atmosferă care este mai luminată, se recomandă Kelvin mai rece. Pentru utilizarea rezidențială, cei mai buni designeri de interior selectează, în general, lumini cu un nivel Kelvin mai mic. Luminile cu un Kelvin mai mare se potrivesc bine mediului de birou. În funcție de intenția designului, designerul dvs. de interior poate decide să utilizeze o combinație de culori diferite.

Intensitatea luminii – Intensitatea luminii este și ea la fel de importantă ca și culoarea luminii. Intensitatea luminii ar trebui să difere în funcție de acoperirea necesară. Prea multă intensitate și veți ajunge cu un spațiu sau o parte a unui spațiu care pare prea luminos și neprimitor. Acest lucru are ca rezultat și o presiune crescută asupra ochilor. Când intensitatea este prea mică, veți avea un spațiu care pare mohorât și neprimitor. Pentru a găsi un echilibru între cele două, puteți lua în considerare utilizarea celor mai bune lustre LED.

Strălucire – Gestionarea strălucirii este importantă pentru a menține ocupanții confortabili. Acest lucru este valabil în rezidențe, birouri și alte unități comerciale. Strălucirea ușoară nu este doar foarte incomodă, ci este și deranjantă pentru ochi. La locul de muncă, acest lucru ar putea duce la iritare și la productivitate redusă.

Uniformitatea distribuției – Luminozitatea nu este singura chestiune pe care designerii de interior o iau în considerare atunci când se ocupă de iluminare. Ceea ce este de dorit este nivelul corect de luminozitate, răspândită uniform pe suprafețe. Punctele întunecate și umbrele trebuie evitate atunci când planificați iluminarea interiorului. Zonele care leagă un spațiu de alt spațiu trebuie, de asemenea, să fie bine iluminate.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending