Contactează-ne

Actualitate

Aceștia sunt factorii care influențează iluminarea spațiilor interioare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Iluminatul este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare, atunci când proiectați interiorul unui spațiu. Fiind o parte integrantă a unei case, designerii de interior se concentrează pe planificarea iluminatului în primele etape ale proiectului. O iluminare bună și bine planificată poate face ca o casă normală să arate bine și o casă bună să fie absolut grozavă. Indiferent de suma pe care o cheltuiți pentru interioare, iluminarea trebuie să aibă întotdeauna o prioritate foarte mare.

Iluminarea influențează, de asemenea, modul în care vă simțiți în legătură cu spațiul, atât la nivel conștient, cât și subconștient. Multe aspecte ale iluminatului, cum ar fi culoarea sau luminozitatea unei lustre, au un rol în a influența modul în care vă simțiți. De exemplu, în cazul unui birou, un spațiu luminos și uniform îi face pe oameni să se simtă mai energici și mai pozitivi. Același spațiu, dacă este luminat slab sau inadecvat, poate face ocupanții să se simtă posomorâți, deprimați și, în general, neproductivi.

Iluminarea bine planificată și de bună calitate are un impact pozitiv atât asupra stărilor de spirit, cât și asupra productivității. Acest lucru este valabil atât în cazul unei case, cât și în cazul spațiului de birouri, iar cei mai buni designeri de interior folosesc întotdeauna o serie de lustre și alte surse de iluminare, pentru a obține un rezultat remarcabil.

Scopul iluminării într-o casă este de a oferi o atmosferă caldă, primitoare, productivă, flexibilă și fericită. Scopul iluminării într-un birou este de a oferi o atmosferă care să conducă la productivitate, concentrare și energie.

Tipuri de iluminare pentru decorul interior

Iluminarea ambientală – Iluminarea ambientală poate fi descrisă și ca iluminare generală. Scopul iluminării generale este de a ilumina uniform interiorul unui spațiu. Iluminarea generală este planificată de designerii de interior, astfel încât să asigure o răspândire uniformă a luminii pe toate suprafețele camerei. Acest tip de iluminat permite mișcarea ușoară prin spațiu și permite majoritatea activităților generale, cum ar fi curățenia sau a sta în fața unui computer. Lumina ambientală poate fi furnizată de lustre încastrate, lămpi, aplice de perete sau lampadare sau o combinație a unora dintre cele de mai sus. Puteti comanda lustre direct de la emag.

Iluminarea de lucru – Luminile de lucru sunt acelea care ajută la îndeplinirea sarcinilor specifice. Luminile de lucru sunt mai concentrate pe o anumită zonă și oferă o iluminare adecvată pentru acea sarcină specială. Luminile de sub dulap dintr-o bucătărie sunt un exemplu de lumină de lucru. Aceste lumini ajută la sarcini precum tăierea și curățarea alimentelor. Un alt exemplu de lumină de lucru este o lampă de birou sau o lampă de citit pe noptieră.

Iluminarea de accent – Luminile de accent sunt acele lumini care sunt destinate să ilumineze anumite zone sau obiecte, dar adaugă și un strat de caracter iluminării interioare. Cei mai buni designeri de interior folosesc adesea iluminarea de accent pentru a atrage atenția asupra unui obiect de interes, cum ar fi o pictură sau un artefact frumos.

Lucruri de luat în considerare în alegerea surselor de iluminat

Culoarea luminii – Culoarea luminii sau Kelvin este un aspect important, atunci când decideți aspectul pe care intenționați să îl abordați. Cu cât Kelvin este mai scăzut, cu atât culoarea este mai caldă și cu cât este mai mare Kelvin, cu atât culoarea este mai rece. Când intenția este de a crea o atmosferă mai caldă, puteți alege lustre cu un nivel Kelvin mai mic. Atunci când intenția este de a crea o atmosferă care este mai luminată, se recomandă Kelvin mai rece. Pentru utilizarea rezidențială, cei mai buni designeri de interior selectează, în general, lumini cu un nivel Kelvin mai mic. Luminile cu un Kelvin mai mare se potrivesc bine mediului de birou. În funcție de intenția designului, designerul dvs. de interior poate decide să utilizeze o combinație de culori diferite.

Intensitatea luminii – Intensitatea luminii este și ea la fel de importantă ca și culoarea luminii. Intensitatea luminii ar trebui să difere în funcție de acoperirea necesară. Prea multă intensitate și veți ajunge cu un spațiu sau o parte a unui spațiu care pare prea luminos și neprimitor. Acest lucru are ca rezultat și o presiune crescută asupra ochilor. Când intensitatea este prea mică, veți avea un spațiu care pare mohorât și neprimitor. Pentru a găsi un echilibru între cele două, puteți lua în considerare utilizarea celor mai bune lustre LED.

Strălucire – Gestionarea strălucirii este importantă pentru a menține ocupanții confortabili. Acest lucru este valabil în rezidențe, birouri și alte unități comerciale. Strălucirea ușoară nu este doar foarte incomodă, ci este și deranjantă pentru ochi. La locul de muncă, acest lucru ar putea duce la iritare și la productivitate redusă.

Uniformitatea distribuției – Luminozitatea nu este singura chestiune pe care designerii de interior o iau în considerare atunci când se ocupă de iluminare. Ceea ce este de dorit este nivelul corect de luminozitate, răspândită uniform pe suprafețe. Punctele întunecate și umbrele trebuie evitate atunci când planificați iluminarea interiorului. Zonele care leagă un spațiu de alt spațiu trebuie, de asemenea, să fie bine iluminate.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Asociația „Culiță Tărâță“, un real sprijin pentru Spitalul Municipal de Urgență din Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență a anunțat finalizarea unei noi investiții în unitatea sanitară, ea fiind realizată grație unei sponsorizări. Este vorba de modernizarea accesului în Centrul de Primiri Urgențe, prin fonduri asigurate de omul de afaceri Mihai Tărâță, președintele Asociației „Culiță Tărâță“.

„Datorită unei sponsorizări a Asociației «Culița Tărâță», a fost schimbat întreg sistemul de acces în Centrul de Primiri Urgențe Roman. Investiția este în valoare de 103.969 de lei cu TVA inclus. Au fost schimbate ușile automate de acces în Centrul de Primiri Urgențe, ușă triaj central, ușă hol, montîndu-se opt confecții din tîmplărie de aluminiu, echipate cu geam tip comex (uși culisante aferente sistemelor automate).

A fost montată și tîmplărie PVC, de culoare albă, ușă exterior echipată cu un kit, mîner exterior inclusiv iluminator lateral; sistem automat tip dorma, șină în trei canate, acționate electric, senzori tip magic switch, selector KT3 cu deschidere exterior, încuietoare electromagnetică; sistem automat tip dorma și șină într-un canat, acționate electric, senzori tip magic switch, selector KT3 cu deschidere exterior și încuietoare electromagnetică. Mai este vorba despre un selector cu card cu acționare exterior”.

Aceasta este declarația oferită de către Andreea Trifan, purtătorul de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgență Roman, care spune că această nouă donație a Asociației „Culiță Tărâță” se adaugă celor anterioare. Reamintim faptul că în iunie 2020, în plină pandemie de Coronavirus, la unitatea sanitară menționată a ajuns unul din cele mai performante aparate de testare a virusului.

Aparatul Real Time PCR a fost achiziționat din donațiile generoase ale unui grup de oameni de afaceri romaşcani, adunați în jurul lui Mihai Tărâță şi a costat aproximativ 45.000 de dolari, fiind primul aparat de acest fel din județul Neamț. Ulterior și la Spitalul Județean a ajuns un aparat Real Time PCR, darn u era așa de performant.

În 2021, Asociația „Culiță Tărâță” achiziționa pentru SMU Roman un extractor de ARN (acid ribonucleic), folosit tot în depistarea virusului SARS Cov 2, acesta oferind posibilitatea de a lucra probe în serii mai mici, rezultatele fiind oferite mai repede și mărind capacitatea de testare, reducînd substanțial timpul de așteptare în izolare al pacienților. În același an au fost achiziționate și șase tărgi hidraulice, utile pentru poziționarea și ridicarea pacienților.

Citește știrea

Actualitate

Avantajele streamingului online și evoluția industriei de divertisment

Știre publicată în urmă cu

în data de

Vă mai amintiți vremurile fără internet, fără calculator sau telefon? Dar ce ziceți de vremurile când muzica și filmele erau greu de găsit și de cele mai multe ori trebuia să le cumpărăm pe CD-uri sau le împrumutam de la unii la alții pentru că erau și scumpe?

Acum nu ne putem imagina viața fără smartphone și fără internet. Am ajuns atât de dependenți de tehnologie încât primul lucrul pe care-l facem când ne trezim este să deschidem telefonul și nu să ne dăm jos din pat. Poate fără apă caldă sau căldură mai rezistăm, dar fără internet oare cât putem rezista?

Internetul este folosit pentru majoritatea activităților cotidiene, atât pe plan personal, dar și în zona de business. Totodată, avem streaming online și platforme digitale pentru a putea accesa filme, muzică, emisiuni tv și chiar posturi de televiziune live. Totul este la îndemâna noastră.

Streamingul online a venit la pachet cu numeroase avantaje și dezavantaje. La elementele negative putem spune că oamenii sunt mai comozi și nu prea mai merg în cinematografe și nici nu mai au răbdare să aștepte episod de episod la săptămână, vor totul instant. Internetul ne-a făcut mai comozi și asta se traduce prin socializare și interacțiune redusă între oameni.

În același timp există multe alte avantaje ale streamingului online și putem spune că a schimbat industria divertismentului pentru totdeauna.

Înainte de apariția internetului și implicit a tehnologiei de live streaming, conținutul multimedia de divertisment era limitat, fără prea multe opțiuni. În schimb internetul a adus divertismentul și mai aproape de noi. Nu mai depindem de televiziuni pentru a urmări un film, pentru a asculta muzica favorită sau să vedem știrile de ultimă oră.

Streamingul online a dus la o diversificare a conținutului multimedia și de divertisment. Există foarte multe platforme de streaming unde putem urmări sute de seriale, filme artistice și documentare de toate genurile, pentru toate gusturile. Astfel, industria divertismentului este mult mai competitivă și încearcă să creeze cât mai mult conținut posibil.

Odată cu dezvoltarea streamingului online, răbdarea noastră nu mai este pusp la încercare și cu toate acestea încă mai suntem entuziasmați când sunt lansate episoade noi din serialele preferate sau vedem noi producții cinematografice.

Oamenii nu mai au răbdare să stea la coadă pentru un bilet la teatru sau să aștepte ca filmul preferat să fie difuzat exclusivist. Își doresc ca totul să fie ACUM pe streamingul online. Prin urmare, totul trebuie să fie prezentat online pe toate platformele digitale. Ba mai mult, sunt creatori care nu mai urcă pe platformă fiecare episod la un interval de timp, ci au început să prefere să urce toate episoadele simultan. Astfel, userii pot face binging, adica un maraton în fața ecranului pentru a urmări toate episoadele noi lansate.

Pe lângă clasicele formate de conținut (filme, seriale), platformele de streaming online au facilitat și crearea de conținut multimedia original. Astfel, creațiile respective nu le veți putea găsi pe altă platformă sau la televiziuni. Și influencerii sunt încurajați să producă conținut video de calitate.

Streamingul online a influnețat foarte mult și industria jocurilor online. Dacă în urmă cu câțiva ani, ne jucam individual pe desktop-uri sau în rețele locale, iată că astăzi putem să ne jucăm cu sute de alți jucători din întreaga lume prin intermediul acestor platforme de live streaming. Inclusiv în industria de gambling se simt influențele acestei tehnologii. Jocuri precum Ruleta, Poker sau Blackjack se pot juca acum online prin streamling online cu dealer real live.

Dincolo de conținutul de calitate și diversificat, streamingul online a facilitat și interacțiunea dintre utilizatori și creatori. Clienții pot oferi feedback în timp real, pot lăsa review-uri și pot distribui conținutul preferat. Aceste acțiuni duc la realizarea de topuri pe baza like-urilor și comentarii, influențând astfel succesul unei producții cinematografice, a unui joc sau serial.

Sunt platforme de streaming specializate în realizarea unui tip de conținut sau pe o nișă specifică, în funcție de preferințele userilor și abonaților. Au dispărut vremurile în care trebuie să continuați să schimbați canalele pentru a găsi conținutul preferat de vizionat. În schimb, dacă sunteți în căutarea unui tip de conținut, acum trebuie doar să accesați platformă digitală preferată.

Pentru că platformele de streaming au impus taxa de abonare, conținutul difuzat nu mai este fragmentat cu reclame ca la televizor, iar acest beneficiu este foarte apreciat de useri. Inclusiv industria de publicitate s-a adaptat noului conținut și reclamele la produse și servicii se fac direct în conținutul creat. Data viitoare când vedeți un brand de laptop, smartphone sau băutură în cadrul unui serial sau silm, să știți că este o formă de publicitate prin plasare de produse.

Un alt avantaj al platformelor de streaming stă în faptul că le putem accesa inclusiv de le smartphone-uri prin intermediul aplicațiilor dedicate, ceea ce înseamnă că ne putem bucura de conținutul respectiv în orice moment. Industria divertismentului se schimbă, de asemenea, odată cu evoluția internetulpentru a aduce publicului lucruri noi și interesante. Iar viitorul este promițător odată cu dezvoltarea și adoptarea noilor tehnologii cum ar fi realitatea virtuală, realitatea augmentată și multe altele.

Inclusiv trecerea internetului la vitezele 6G va influența foarte mult industria de divertisment pentru că vitezele mai mari vor duce la conținut mai bun, de calitate. Vom vedea tot mai multe creații 4K și chiar la rezoluții mai mari. Totodată, vom puteam comunica în timp real cu unii producători de conținut și chiar să schimbăm fluxul evenimentelor.

Din punct de vedere al cifrelor, piața de streaming online va depăși 90 de miliarde de dolari în 2023, iar platformele OTT (Over-the-top media service) vor depăși 400 de milioane de abonați. Tehnologia video a evoluat de-a lungul anilor, iar oamenii consumă din ce în ce mai mult conținut video online. Se estimează că la nivel global, conținutul difuzat prin streaming online va constitui peste 80% din totalul traficului de internet consumat.

Citește știrea

Actualitate

Accident cu două victime pe artera ocolitoare a Romanului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier provocat de o neacordare de prioritate s-a soldat cu două victime, marţi, 27 septembrie, pe artera ocolitoare a municipiului Roman.

“Astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe artera ocolitoare vest,  în municipiul Roman.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 38 de ani, din  județul Galați, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din  București.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager de 54 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea
Advertisement

Trending