Contactează-ne

Actualitate

Tîrgu Neamţ: Echipă mobilă în cazuri de violenţă domestică

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ şase reprezentanţi ai DAS Tîrgu Neamţ şi doi poliţişti locali vor asigura intervenţia de urgenţă ■ sînt vizate doar cazurile semnalate la liniile telefonice ale instituţiilor publice abilitate ■ agresorul evacuat temporar din locuinţă va putea fi cazat la Centrul Sfînta Teodora ■

La Tîrgu Neamţ se înfiinţează echipa mobilă pentru intervenţia de urgenţă în cazuri de violenţă domestică. Un proiect de hotărîre pe această temă va fi supus atenţiei consilierilor locali. Potrivit iniţiatorilor, echipa mobilă ar urma să aibă în componenţă şase membri din partea Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) a oraşului şi doi poliţişti locali. Nominalizarea persoanelor respective şi atribuţiile acestora vor fi stabilite ulterior prin dispoziţie a primarului. Emanuel Buduroi, directorul executiv al DAS Tîrgu Neamţ, va fi coordonatorul echipei mobile, iar deplasarea în teren se va face cu autoturismul Poliţiei Locale sau al Direcţiei de Asistenţă Socială. Potrivit aceluiaşi proiect, agresorul evacuat temporar din locuinţă va putea fi cazat la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Persoanele fără adăpost Sfînta Teodora, de la Humuleşti. Asta doar la solicitarea scandalagiului şi în absenţa alternativelor de cazare. În documentaţia aferentă proiectului se invocă prevederile legale şi rolul echipei mobile, de verificare a semnalărilor de violenţă domestică efectuate prin intermediul liniilor telefonice ale instituţiilor publice abilitate şi liniilor telefonice de urgenţă, altele decît numărul unic de urgenţă 112. Echipa mobilă se va ocupa de evaluarea iniţială şi de realizarea demersurilor necesare pentru depăşirea riscului imediat, constînd în transport la unitatea sanitară cea mai apropiată în situaţiile în care victima necesită îngrijiri medicale, sesizarea organelor de cercetare penală, sesizarea organelor competente pentru emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, orientarea către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în vederea găzduirii în centre rezidenţiale adecvate nevoilor şi aplicării managementului de caz pentru victime şi agresori. Echipa mobilă va acorda informare şi consiliere victimelor violenţei domestice şi le va sprijini prin orientarea către serviciile sociale existente pe raza localităţii şi judeţului, adecvate nevoilor acestora, sau spre instituţiile competente, pentru măsuri de protecţie.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Surse: Candidatura lui Micu, respinsă

Știre publicată în urmă cu

în data de


Informaţie pe surse: candidatura lui Lucian Micu a fost respinsă de biroul electoral de circumscripţie, vineri, 14 august.

Hotărârea nu a fost încă redactată. Decizia poate fi oricum atacată. Lucian Micu, fostul primar de Roman şi actual candidat “de stânga”, plecat de la PNL şi lansat în candidatură de şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, pare a avea probleme cu candidatura după ce şi pe site-ul ANI a apărut zilele trecute informaţia că are “interdicţie” pe trei ani.

“Povestea” candidaturii lui Micu aici: http://monitorulneamt.ro/ani-zice-ca-micu-are-interdictie-trei-ani/. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în cazul candidaturii fostului primar de Roman, declarat incompatibil prin decizie definitivă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vom reveni.

UPDATE: Redactarea şi ulterior publicarea hotărârii biroului electoral privind candidatura lui Lucian Micu pentru funcţia de primar de Roman rămâne… pe mâine, sâmbătă, 15 august. Motivul? S-a terminat programul biroului. Aşteptăm cu interes hotărârea, în continuare informaţia pe surse este că a fost respinsă/invalidată candidatura, şi de asemenea soluţionarea unei contestaţii previzibile.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Accidente produse la interval de câteva minute, cinci victime

Știre publicată în urmă cu

în data de

Cinci victime este bilanţul nedorit înregistrat în urma a două accidente rutiere produse vineri, 14 august, la interval de doar câteva minute unul faţă de celălalt. Primul accident s-a produs la Bodeşti şi a fost vorba de o coliziune între două autoturisme şi soldată cu trei victime transportate la spital.

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:05, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Bodești. Pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme au rezultat trei victime.

Pompierii au intervenit cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare și au scos dintr-un autoturism trei victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un barbat de 63 de ani, cu multiple traumatisme.

Conducătorul auto și un pasager au fost preluați și transportați la spital de catre echipaje de la SAJ.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Al doilea accident a avut loc la Săbăoani, fiind vorba tot despre o coliziune între două autoturisme, din care unul s-a răsturnat. Două persoane au fost transportate la spital

“Ca urmare a unui apel la 112, din jurul orei 13:08, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs pe raza comunei Săbăoani. Pompierii din cadrul Detașamentului Roman au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

În urma accidentului rutier produs între două autoturisme un autoturism s-a răsturnat, rezultând două victime, conștiente.

Echipajul SMURD a preluat și transportat la spital un bărbat de 41 de ani. Un echipaj de la SAJ a preluat o victimă și a transportat-o la spital.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și vor sabla căile rutiere”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Două accidente cu victime, la interval de câteva minute

Știre publicată în urmă cu

în data de

Salvatorii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 14 august, la două accidente rutiere, soldate cu victime, produse la interval de doar câteva minute. În cazul primului accident pentru care s-a dat alarma la ISU Neamţ este vorba despre o persoană încarcerată, accidentul producându-se în satul Bodeşti. Al doilea accident, de asemenea soldat cu victime, s-a produs în localitatea Traian.

 

Vom reveni.

Citește știrea

Trending