Contactează-ne

Actualitate

Roman: Ţînţari, căpuşe, ploşniţe şi gîndaci, „vînaţi“ cu avionul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ primăria va executa, timp de două zile, dezinsecţie pe raza municipiului ■ asociaţiile sînt rugate să facă această operaţie şi în spaţiile comune: casa scărilor şi subsoluri ■

Primăria Roman ianunţă faptul că, în zilele de 14 şi 15 iulie, în intervalul orar 07.00-10.00, se vor executa servicii de pulverizare aeriană de dezinsecţie.

Asta pentru combaterea populaţiilor de insecte vectore de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort, respectiv zburătoare şi tîrîtoare: ţînţari, muşte, căpuşe, gîndaci, ploşniţe, purici.

Ca şi în anii anteriori, dezinsecţia va fi făcută de operatorul Flaicor Serv SRL Bacău, care a participat la licitaţie. În perioada menţionată, posesorii de familii de albine şi de animale sensibile sînt rugaţi să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident.

„Produsul ce urmează a fi folosit pentru activitatea de dezinsecţie este Exit 100SC, biocid avizat de Ministerul Sănătăţii. Precizăm faptul că tratamentul se va aplica de către operator conform fişei de avizare a produsului. Pentru evitarea disconfortului produs în timpul pulverizării biocidului, recomandăm evitarea zonelor tratate în intervalul orar precizat“, a precizat Claudia Matei, consilier al primarului.

În cazul în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile, operaţiunea de dezinsecţie va fi reprogramată pentru o dată ce va fi comunicată ulterior. Primăria recomandă asociaţiilor de proprietari ca, în zilele respective, să se efectueze lucrări similare în spaţiile comune închise ale clădirilor, inclusiv casa scării, subsoluri umede sau inundate, dezinsecţie pentru combaterea ţînţarilor, lucrare care este recomandat a se face cu următoarea frecvenţă: minimum 3 tratamente pe an şi ori de cîte ori este nevoie, corespunzător concentraţiei şi tipului de substanţe insecticide ce urmează a fi utilizate.

Pentru spaţiile deschise ale persoanelor fizice şi juridice, dezinsecţia se realizează lunar, în sezonul cald, prin aplicarea de tratamente multiple pentru combaterea ţînţarilor adulţi şi a larvelor de ţînţari. Se mai recomandă proprietarilor să înlăture apa băltită din gospodării şi din subsoluri, deoarece este locul de dezvoltare a larvelor acestor insect agasante.

Se recomandă utilizarea unui repelent şi purtarea de haine deschise la culoare, cu mîneci lungi şi pantaloni lungi. Se recomandă şi montarea de plase speciale la ferestre care să împiedice pătrunderea ţînţarilor în locuinţe.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending