Contactează-ne

Actualitate

Roman: Noi dotări în aparatură la Spitalul de Urgenţă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ banii sînt alocaţi de către Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean şi din fondurile proprii ale unităţii sanitare ■ au fost dotate cu echipamente medicale Secţiile ATI, Cardiologie, Neurochirurgie şi Unitatea de Transfuzii Sanguine ■

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a definitivat procedurile de achiziţie de noi echipamente medicale pentru mai multe secţii ale unităţii sanitare, achiziţii extrem de utile în realizarea unui act medical de calitate.

“Din lista de investiţii pentru anul 2019 au fost dotate, atît din fondurile proprii ale Spitalului, cît şi din fonduri primite de la Consiliul Judeţean Neamţ şi de la Ministerul Sănătăţii mai multe secţii ale Spitalului, care au primit noi repere. Pentru Secţia de Recuperare s-a achiziţionat o combină de electroterapie cu laser şi un aparat magnetodiaflux, toate fiind necesare pentru procedurile medicale din această secţie.

Pentru Neonatologie s-a achiziţionat un incubator neonatal cu pereţi dubli şi servocontrol, precum şi un incubator de transport nou-născuţi. Conform declaraţiei şefului de secţie, dr. Marlena Ţubucanu, un incubator salvează viaţa unui nou-născut. Aceste incubatoare sînt folosite pentru copii, în vederea reglării temperaturii corporale a celor născuţi la termen, dar mai ales a copiilor imaturi”, a precizat Andrea Trifan, purtător de cuvînt al SMU Roman.

Echipamente medicale importante au fost achiziţionate în acest lot şi pentru secţiile de Terapie Intensivă, de Neurochirurgie, Cardiologie şi pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine. “Au mai fost achiziţionate patru paturi cîntar, distribuite cîte unul pentru secţiile ATI, Chirurgie, Cardiologie şi Interne, necesare pentru pacienţii imobilizaţi, aceste paturi avînd şi funcţia de cîntar pentru pacienţii nedeplasabili, pentru a ajuta medicul curant în dozarea medicaţiei”, a adăugat Andreea Trifan. Pentru Secţia Reumatologie s-a achiziţionat un spirometru şi un dispozitiv pentru tratarea tulburărilor de somn. Spirometrul este folosit pentru diagnosticarea bolilor de piele, bolilor pulmonare şi ale aparatului respirator.

Pentru Compartimentul ORL s-a achiziţionat un rinovideolaringoscop flexibil, respectiv un sistem compact şi portabil pentru endoscopie video. Pentru Secţia ATI a fost procurat un cărucior de resuscitare cu defibrilator şi un ventilator adulţi şi unul pediatric, dar şi două monitoare pentru funcţiile vitale şi 8 parametri, precum şi un monitor pentru chimioanestezie. “Ventilatorul de transport adulţi şi cel pediatric sînt folosite pentru transportul bolnavilor în interiorul Spitalului şi pentru pacienţii intubaţi, care necesită transport între secţii şi trebuie consultaţi de mai mulţi medici. Căruciorul cu defibrilator este uşor de deplasat şi complet utilat pentru resuscitare”, a mai spus purtătorul de cuvînt al unităţii sanitare. Pentru Unitatea de Transfuzii Sanguine a fost cumpărat un aparat de dezgheţat plasma, necesar pentru congelarea şi încălzirea acesteia, în condiţii optime.

La nivelul Spitalului au mai fost procurate şi 20 de cărucioare transport pacienţi pentru secţiile: Ortopedie, Chirurgie Infantilă, Pneumologie, Recuperare Medicală, Endocrinologie, Cardiologie, Obstetrică Ginecologie, CPU, Neurologie, Interne, ATI, Chirurgie.

Pentru Cardiologie a fost repartizată o saltea antidecubit, cîte două saltele antiescară fiind procurate pentru Secţia de Pneumologie, Ortopedie, Îngrijiri Paliative, Secţia Interne şi cea de Neurologie. Noile dotări cu aparatură sînt făcute din fonduri ale Ministerului Sănătăţii, Consiliului Judeţean şi din fonduri proprii ale Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

În cursul acestei săptămîni managerul Spitalului, Maria Andrici, se va deplasa la Ministerul Sănătăţii pentru a stabili care vor fi ultimele achiziţii de aparatură, managementul unităţii sanitare sperînd să vină acasă cu fonduri pentru procurarea unui computer tomograf, promis unităţii de noua conducere a Ministerului Sănătăţii.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Piatra Neamţ: Proiecte pentru programul de guvernare locală, după consultări la primărie

Știre publicată în urmă cu

în data de

O serie de proiecte vor fi incluse în programul de guvernare locală pentru anul 2020 după ce s-au derulat, în această săptămînă, consultările dintre primarul de Piatra, Dragoş Chitic, şi reprezentanţi ai principalelor categorii socio-profesionale din Piatra Neamţ.

Proiectele avute în vedere sînt înfiinţarea „Federaţiei Tinerilor din Piatra Neamţ” şi alocarea unui sediu de către primărie unde tinerii să îşi desfăşoare activitatea; crearea unei platforme online de comunicare a ONG-urilor ce activează în Piatra Neamţ unde acestea să îşi poată prezenta activitatea şi proiectele pe care le desfăşoară, inclusiv cele care beneficiază de sprijinul municipalităţii; creşterea bugetului alocat de către Primăria Piatra Neamţ pentru finanţările rambursabile pentru legea 350/2005; înfiinţarea unui Consiliu Consultativ la nivel local în domeniul turismului format din operatori economici din turism.

 

Reamintim că marţi s-au desfăşurat consultările cu directorii unităţilor de învăţămînt, asistenţi medicali şcoli şi reprezentanţii centrelor de permanenţă, miercuri, cu reprezentanţii ONG-urilor, instituţiilor de cultură, cluburi sportive, asistenţă socială, culte, iar joi, primarul Dragoş Chitic s-a întîlnit cu reprezentanţii Consiliului Local al Tinerilor şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Piatra Neamţ.

„Mulţumesc tuturor celor care au participat la întîlnirile consultative din această săptămînă. Este al cincilea an consecutiv în care organizez aceste întîlniri, iar interesul participanţilor a fost în creştere de la an la an. Sîntem o primărie deschisă şi transparentă, am implementat o guvernare locală de tip participativ prin încurajarea populaţiei să se implice în luarea deciziilor. Părerea fiecărui cetăţean contează şi este importantă, fiecare categorie socio-profesională din oraş trebuie să simtă respectată şi să aibă în administraţia pietreană un partener de încredere. În urma întîlnirilor consultative de la începutul acestui an au rezultat propuneri interesante, iar foarte multe dintre acestea vor fi prinse în programul de acţiuni al municipalităţii pietrene din anul 2020. Dialogul permanent cu cetăţenii , cu reprezentanţii diverselor categorii socio-profesional, ne ajută să fim mai eficienţi , să asigurăm un climat favorabil desfăşurării activităţii pentru fiecare, să funcţionăm ca într-o familie, să creştem gradul de confort al fiecărui locuitor al oraşului şi să dezvoltăm împreună comunitatea noastră”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Tîlhar trimis la Ocna

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tînăr în vîrstă de 20 de ani, care a fost condamnat pentru tîlhărie, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi dus la Centrul Educativ Tîrgu-Ocna din Bacău.

“La data de 16 ianuarie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat un tînăr de 20 ani, față de care Judecătoria Roman a dispus măsura internării într-un centru educativ pentru un an și 6 luni, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tîlhărie și tîlhărie calificată.

În fapt, în perioada iunie 2014 – martie 2015, prin acte de violență, a deposedat mai multe persoane de telefoane mobile, sume de bani și produse alimentare. Acesta a fost condus şi introdus în Centrul Educativ Târgu-Ocna din Bacău”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: “Şoferia” l-a trimis la penitenciar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un bărbat în vîrstă de 49 de ani, care a fost condamnat pentru că a condus un vehicul neîmatriculat, fără permis şi fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost prins recent de poliţiştii nemţeni şi trimis la penitenciar.

“La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Piatra Neamț pe numele unui bărbat de 49 de ani, din Roznov.

Cel în cauză era condamnat de instanța de judecată la o pedeapsă de 5 ani și 10 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Citește știrea

Trending