Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul, opt medalii după CN de canotaj – ergometru

Știe publicată cu

în data de

■ peste 300 de sportivi s-au întrecut sîmbătă, la Piatra Neamţ, la Naţionalele de Canotaj pe ergometru ■ întrecerea a fost găzduită pentru al doilea an consecutiv de CS Ceahlăul ■

Campionatul Naţional de Canotaj – ergometru, seniori, juniori şi masters a fost evenimentul sportiv numărul 1 al weeek-end-ului trecut la Piatra Neamţ. Pentru al doilea an consecutiv, în organizarea CS Ceahlăul, competitorii s-au întrecut sîmbătă, 2 martie, la sala sporturilor care poartă numele clublui pietrean, unde au participat peste 300 de componenţi ai cluburilor din ţară: 216 juniori (14-18 ani) în 124 de echipaje, 90 de seniori în 44 de echipe şi opt sportivi la categoria masters (35-50 de ani şi 50+). De menţionat că nu au fost prezenţi la Piatra Neamţ componenţii loturilor olimpice ale României, deoarece aceştia au susţinut probele în Italia, la Piediluco, acolo unde se află în pregătire pe ape mai calde la această vreme, decît cele din ţară. Revenind la concursul de la Piatra Neamţ, trebuie spus că gruparea gazdă, CS Ceahlăul ai cărei canotori au concurat şi cu legitimare pentru LPS Piatra Neamţ, a avut satisfacţii prin cele opt medalii cucerite la categoriile juniori şi seniori. Clubul pietrean a avut înscrise în concurs trei echipe a cîte patru sportivi, iar la final au fost două locuri I, patru locuri II şi două locuri III. O surpriză a fost locul I ocupat de echipa formată din Laura Corhană, Irina Bordeanu, Maria Chiper şi Nicoleta Şerban. De asemenea, cel mai tînăr sportiv din competiţie a fost tot de la clubul gazdă, Theodor Rusu (12 ani), elev în clasa a V-a la Colegiului Naţional Petru Rareş, sportivul fiind premiat chiar de Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj. „Ne-am bucurat de o competiţie reuşită şi în acest an. Organizarea a fost excelentă, iar pentru asta ţinem să le mulţumim şi colaboratorilor noştri, cei de la LPS Piatra Neamţ“, a declarat profesorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul. Organizatorii Campionatului Naţional de Canotaj – Ergometru au fost Federaţia de Canotaj, Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Neamţ, CS Ceahlăul, LPS Piatra Neamţ, cu sprijinul partenerilor: Consiliul Judeţean, Primăria şi Consiliul Local Piatra Neamţ. Ar mai fi de precizat că în ajunul concursului, vineri seară, tot la Piatra Neamţ, la Grand Hotel Ceahlău, s-a desfăşurat Adunarea Generală a Federaţiei Române de Canotaj, întrunire prezidată de Elisabeta Lipă, la care s-au aprobat calendarul competiţional intern şi internaţional pentru sezonul 2019.

Citește știrea
Advertisement
loading...
Postează comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Neamţ: Bătăuşi condamnaţi, trimişi la penitenciar

Știe publicată cu

în data de

Trei bărbaţi din Bozieni, condamnaţi la cîte cinci ani de închisoare pentru lovire, au fost prinşi de poliţişti şi încarceraţi în Penitenciarul Bacău. “La data de 23 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamţ împreună cu polițiștii Secţiei de Politie Rurală Ion Creangă, însoțiți de luptători ai Servciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat și reținut trei bărbați, din Bozieni, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii. Cei trei au fost condamnați de către Tribunalul Neamţ la cîte cinci ani de închisoare cu executare fiecare, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. La data de 9 iulie 2016, doi dintre ei, în vîrstă de 21, respectiv 55 de ani, au lovit o persoană care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale. Tot atunci, cel de-al treilea, în vîrstă de 26 de ani, i-a aplicat mai multe lovituri aceleeași persoane vătămate, cauzîndu-i leziuni care au necesitat 85 de zile de îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

UPDATE Neamţ: Bărbat decedat după ce a căzut într-o rîpă

Știe publicată cu

în data de

Pompierii nemţeni intervin în aceste momente, vineri, 24 mai, pentru a salva un bărbat care a căzut într-o rîpă de la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş. Conform primelor informaţii oferite de salvatorii nemţeni, bărbatul este în stare de inconştienţă. “Misiune degajare persoană (bărbat) inconştientă căzută într-o rîpă la marginea unui drum forestier din comuna Grinţieş, zona Grasu Mare. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de intervenție din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un echipaj medical din cadrul SAJ. A fost anunţat și Serviciul Public Salvamont Neamț”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Vom reveni.

UPDATE 12.42 Este vorba de un bărbat de aproximativ 71 de ani. Echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț efectuează manevre de resuscitare –sursa ISU Neamţ

Update 13.30 – “Din nefericire, efortul comun depus de forțele participante la această misiune a fost în zadar, fiind declarat decesul bărbatului de către personalul medical din cadrul SAJ Neamț” – sursa ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Scandalagiu încătuşat

Știe publicată cu

în data de

Un pietrean cu chef de scandal a reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi distrugere. Totul s-a întîmplat pe 22 mai, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi despre faptul că pe o stradă din reşedinţa de judeţ a izbucnit un conflict între mai multe persoane. Din cercetări a reieşit că pe fondul unor neînţelegeri, un bărbat de 42 de ani a pătruns în locuinţa unei femei de 45 de ani, unde ar fi lovit cu pumnii şi picioarele un tînăr de 19 ani. De asemenea, acesta ar fi distrus obiecte de mobilier şi bunuri electrocasnice din locuinţă, prejudiciul fiind de 3.000 de lei. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul de la IPJ Neamţ. Scandalagiul urmează a fi prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Trending