Contactează-ne

Actualitate

Ceahlăul, opt medalii după CN de canotaj – ergometru

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ peste 300 de sportivi s-au întrecut sîmbătă, la Piatra Neamţ, la Naţionalele de Canotaj pe ergometru ■ întrecerea a fost găzduită pentru al doilea an consecutiv de CS Ceahlăul ■

Campionatul Naţional de Canotaj – ergometru, seniori, juniori şi masters a fost evenimentul sportiv numărul 1 al weeek-end-ului trecut la Piatra Neamţ. Pentru al doilea an consecutiv, în organizarea CS Ceahlăul, competitorii s-au întrecut sîmbătă, 2 martie, la sala sporturilor care poartă numele clublui pietrean, unde au participat peste 300 de componenţi ai cluburilor din ţară: 216 juniori (14-18 ani) în 124 de echipaje, 90 de seniori în 44 de echipe şi opt sportivi la categoria masters (35-50 de ani şi 50+). De menţionat că nu au fost prezenţi la Piatra Neamţ componenţii loturilor olimpice ale României, deoarece aceştia au susţinut probele în Italia, la Piediluco, acolo unde se află în pregătire pe ape mai calde la această vreme, decît cele din ţară. Revenind la concursul de la Piatra Neamţ, trebuie spus că gruparea gazdă, CS Ceahlăul ai cărei canotori au concurat şi cu legitimare pentru LPS Piatra Neamţ, a avut satisfacţii prin cele opt medalii cucerite la categoriile juniori şi seniori. Clubul pietrean a avut înscrise în concurs trei echipe a cîte patru sportivi, iar la final au fost două locuri I, patru locuri II şi două locuri III. O surpriză a fost locul I ocupat de echipa formată din Laura Corhană, Irina Bordeanu, Maria Chiper şi Nicoleta Şerban. De asemenea, cel mai tînăr sportiv din competiţie a fost tot de la clubul gazdă, Theodor Rusu (12 ani), elev în clasa a V-a la Colegiului Naţional Petru Rareş, sportivul fiind premiat chiar de Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj. „Ne-am bucurat de o competiţie reuşită şi în acest an. Organizarea a fost excelentă, iar pentru asta ţinem să le mulţumim şi colaboratorilor noştri, cei de la LPS Piatra Neamţ“, a declarat profesorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul. Organizatorii Campionatului Naţional de Canotaj – Ergometru au fost Federaţia de Canotaj, Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Neamţ, CS Ceahlăul, LPS Piatra Neamţ, cu sprijinul partenerilor: Consiliul Judeţean, Primăria şi Consiliul Local Piatra Neamţ. Ar mai fi de precizat că în ajunul concursului, vineri seară, tot la Piatra Neamţ, la Grand Hotel Ceahlău, s-a desfăşurat Adunarea Generală a Federaţiei Române de Canotaj, întrunire prezidată de Elisabeta Lipă, la care s-au aprobat calendarul competiţional intern şi internaţional pentru sezonul 2019.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Naţional: Coronavirus – numărul deceselor a ajuns la 92

Știre publicată în urmă cu

în data de

Conform informaţiilor oferite de Grupul de Comunicare Strategică, numărul deceselor înregistrate în România ale unor persoane infectate cu coronavirus a ajuns la 92, joi dimineaţă, 2 aprilie.

Deces 91

Bărbat, 70 ani, din municipiul Bucuresti. Internat în data de 29.03.2020 la Spitalul Universitar de Urgență Bucuresti pe secția de Nefrologie pentru dializă, pacientul fiind dializat cronic. Debut simptome respiratorii 29.03.2020, se recoltează proba, care este pozitivă în data de 30.03.2020. Pacientul este transferat în data de 30.03.2020 la spitalul Victor Babeș, însă decedează în salvare. Data deces: 30.03.2020

Deces 92

Femeie, 78 ani din municipiul București. Internata în data de 18.03.2020 pe secția orotopedie a Spitalul Universitar de Urgenta București pentru o fractură trohanteriană. Se confirmă în data de 29.03.2020 cu infecție COVID-19 și este transferată în 29.03.2020 la Spitalul Colentina. Deces 31.03.2020. Antecedente personale patologice: boală cardiovasculara, diabet, boala neuro musculară, boală pulmonară cronică.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: Meteo – vreme destul de rece

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii au emis o atenţionare de vreme rea valabilă pînă la data de 3 aprilie ■ ulterior vor fi temperaturi în creştere şi scăpăm de minimele negative ■ pe 6 aprilie ne putem aştepta la o maximă de 11 grade, iar pînă miercuri valorile termice diurne saltă pînă la 17 grade, iar minima nocturnă la 10 ■

Aprilie a debutat cu valori termice sub media perioadei şi meteorologii au emis două atenţionări, prima valabilă pînă pe 2 aprilie, la ora 10:00, anunţîndu-se în toată ţara vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vîntului şi brumă.

Specialiştii au atras atenţia asupra faptului că în timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică.

O altă atenţionare valabilă pentru toată ţara a intrat în vigoare de pe 1 aprilie, de la ora 10:00 şi se încheie pe 3 aprilie la aceeaşi oră, anunţîndu-se vreme deosebit de rece, brumă şi îngheţ la sol.

„Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an îndeosebi în timpul nopţilor şi al dimineţilor, cînd se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. Se va produce brumă şi local îngheţ la sol“, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Dacă pe 1 aprilie, în zona noastră au fost prognozate maxime de numai 6 grade, iar noaptea de 1/2 aprilie a adus minime mai mici decît ne aşteptam, de pînă la -3 grade, cu începere de pe 2 aprilie, se îmbunează condiţiile meteo. La Piatra Neamţ este anunţat cer variabil cu soare şi valori termice în creştere pînă la 10 grade Celsius. Cu toate acestea, după lăsarea întunericului nu scăpăm de temperaturile negative şi vor fi cam -2 grade.

Mai cald va fi vineri, 3 aprilie, cînd pare că soarele prinde putere şi aduce temperaturi nesperate, la amiază estimîndu- se o maximă în creştere pînă la 14 grade. Noutăţi sînt şi după lăsarea întunericului cînd nu vor mai fi minime negative. Se vor înregistra valori pozitive, dar modeste pentru acest moment al anului, numai 1 grad.

Singura zi din intervalul de prognoză care nu este însorită pare a fi cea de sîmbătă, 4 aprilie. Norii se cantonează în zonă dar nu aduc precipitaţii şi va fi sensibil mai rece, astfel că la amiază mercurul din termometre saltă pînă la 11 grade. Cerul se degajează după lăsarea întunericului şi se anunţă o minimă nocturnă de 3 grade.

Deprecierea regimului termic diurn continuă duminică, 5 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade în cel mai cald moment al zilei. Mai rece va fi şi noaptea, iar pe fondul unui cer degajat minima se opreşte la 2 grade. Dacă prognoza se adevereşte, de săptămîna viitoare putem spera la timp mai cald. Luni, 6 aprilie, ne putem aştepta la o maximă de 11 grade şi o minimă nocturnă la limita îngheţului, 0 grade, iar pînă miercuri, 8 aprilie, în zona noastră valorile termice diurne saltă pînă la 17 grade, iar minima nocturnă la 10 grade.

Citește știrea

Actualitate

Neamţ: În arest la domiciliu, un mucos şi-a bătut mama

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un adolescent de 16 ani, din Roman şi-a agresat mama în vîrstă de 34 de ani, ispravă pentru care a fost încătuşat după ce oamenii legii au dispus reţinerea pentru 24 de ore.

Agresorul ar putea fi arestat preventiv, avînd în vedere faptul că la momentul faptei el se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru alte fapte de vitejie, dar a părăsit imobilul în care se afla.

Totul s-a întîmplat la data de 31 martie 2020, cînd oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi de către o femeie de 34 de ani, care a reclamat că a fost agresată de fiul său.

„Din cercetări a reieşit că, în timp ce un tînăr de 16 de ani, aflat sub măsura preventivă a arestului de domiciliu, ar fi părăsit imobilul, pe fondul unui conflict izbucnit între acesta şi mama sa, de 34 de ani, ar fi lovit-o cu pumnii în zona feţei, pentru aplanarea altercaţiei intervenind o altă persoană“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Minorul a fost condus la sediul poliţiei, în vederea continuării cercetărilor. În urma administrării probatoriului, adolescentul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie. El a fost campat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ urmînd a fi prezentat în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citește știrea

Trending