Contactează-ne

Actualitate

Talentații copii nemțeni au strălucit pe scena Festivalului Internațional de Muzică ”Euro Music Vision”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ competiția a fost organizată de Asociația Culturală Româno-Italiană ”Veronica Arts”, în colaborare cu Centrul de Educație și Cultură ”Ioan I. Dalles” și Fevronia Records ■ Clubul de Canto ”Noblesse” din județul Neamț a participat  cu 8 concurenți care au câștigat 8 premii importante ■

Sala Dalles din București a găzduit, sâmbătă, 11 noiembrie, a X-a ediție a Festivalului  Internațional de Muzică ”Euro Music Vision,  unde au participat peste 50 de  copii talentați din Italia, Malta și România. Micile talente participante la festival au fost apreciate de un juriu format din: Olimpia Urs, George Dragomir și Viorel Stoian din România, Orazio Zampaglione, Suzanna Zanellato și Suzana Malei din Italia, Evelyna Batey  – Malta.

Școala de canto ”Noblesse” din județul Neamț, coordonată de mezzosoprana Ionela Mardare Mirică, abolventă a Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima”, din Cluj Napoca (extensia Piatra Neamț) a  adus acasă rezultate de excepție, pe măsura talentului și muncii copiilor și profesorilor lor.

”Rezultatele sunt cu atât mai meritorii ținând cont de faptul că talentele noastre au concurat cu  voci foarte bune din Italia, Malta și din țară, dovadă că muzica este universală și unește suflete. În plus, copiii noștri au câștigat și câte o invitație de participare la Festivalul Golden Voice ce va avea loc în Malta, în martie 2024”, a declarat pentru ”Monitorul” profesoara Ionela Mardare Mirică care, recent, s-a întors cu rezultate personale deosebite de la Festivalul ”Crizantema de Aur” Târgoviște și de la Festivalul Național de Romanțe ”Te-aștept pe-același drum”, de la Zlatna .

Festivalul Internațional de Muzică ”Euro Music Vision” s-a desfășurat pe mai multe secțiuni și grupe de vârstă, copiii nemțeni aducând acasă următoarele premii:

La Secțiunea NAȚIONAL:

Trofeul Grupei a fost obținut de Claudia Rânceanu( grupa 7-8ani) din Bicaz;

Locul 1 a fost adjudecat de Rebeca Bălțătescu (grupa 7-8 ani) din Piatra Neamț;

Locul 1: Maya Tulbure (9-11 ani) din Roman; Locul 1: Bianca Blaj (12-15 ani) din Roman; Locul 2: Sofia Lungu (9-11 ani) din Roman.

La Secțiunea FOLCLOR Trofeul Grupei a fost adjudecat de Teodora Lauș (11-14 ani) din Oțeleni, județul Iași.

Și la Secțiunea EUROVISION:

Locul I a fost câștigat de Sofia Lungu (8-11 ani) din Roman;

Locul 2 : Gabriel Boșcodeală (8-11 ani), din Roman.

Secțiunea POP INTERNAȚIONAL

Locul al II-lea a fost adus acasă de Eliza Surugiu 15-16 ani, din Târgu Neamț.

Spectatorii festivalului concurs amintit s-au bucurat și de recitalul extraordinar susținut de Nicettas Corvera, din Filipine, deținătoare a ”Grand Prix Winner-2022”.

Duminică, 12 noiembrie, copiii de la Neamț, însoțiți de profesoara lor de canto, Ionela Mardare Mirică și de soțul acesteia, Traian Mirică, responsabil cu partea tehnică a activității, i-au însoțit pe copiii în București la ”Muzeul Simțurilor” de la Cotroceni.

 

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. victor

    13 noiembrie 2023 at 7:42 PM

    “Incredibilă performanța copiilor nemțeni la Festivalul Internațional de Muzică ‘Euro Music Vision’! Este remarcabil cum tinerii talentați din Neamț au strălucit pe scenă, obținând premii importante și concurența cu talente din Italia, Malta și România. Aceste reușite nu numai că demonstrează talentul lor, dar și munca grea și dedicarea. Felicitări tuturor participanților și profesorilor lor pentru acest succes impresionant

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending