Contactează-ne

Actualitate

Servicii medicale combinate, la CT

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ computerul tomograf de la spital nu funcţionează decît cinci zile pe săptămînă ■ noaptea, sîmbăta şi dumnica pacienţii sînt trimişi la o firmă privată cu care s-a reînoit contractul ■ cauza programului mai scurt este lipsa de personal ■

Computerul Tomograful de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, deşi a fost dat în folosinţă încă de la sfîrşitul anului trecut, nu poate fi folosit non-stop, din cauza faptului că personalul instruit este încă insuficient.

„Încă de la sfîrşitul lunii decembrie 2020, cînd s-a făcut punerea în funcţiune a aparatului tomograf, achiziţionat de către unitatea noastră, a început şi instruirea personalului care lucrează pe acest aparat. Programul de funcţionare al aparatului este de luni, pînă vineri, timp de 12 ore pe zi.

Din păcate, încă, nu se poate asigura funcţionarea sa 24 din 24 de ore, deoarece perioada de instruire a personalului nu a fost finalizată. Aceasta se face etapizat. Trebuie, de asemenea, specificat şi faptul că instruirea personalului a putut începe abia după primirea tuturor avizelor de funcţionare. Pentru a putea asigura continuitatea programului de realizare a investigaţiilor cu computerul tomograf a fost necesară reînoirea contractului cu firma Scan Expert pentru zilele de sîmbătă şi duminică, dar şi pentru perioada nopţii“, a declarat Andreea Trifan, purtător de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Aceasta a precizat şi faptul că la nivel de contabilitate se vor putea cunoaşte costurile de realizare a investigaţiilor la computerul tomograf abia la sfîrşitul acestei luni, cînd se va centraliza situaţia lunii ianuarie.

Reamintim faptul că achiziţionare apartului tomograf de la Spitalul Roman a început în 2018, în vremea Guvernului Mihai Tudose, cînd 34 de spitale din ţară şi din Bucureşti au fost dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf şi Rezonanţă magnetică nucleară, precum şi cu un sistem informatic de tip PACS, tehnologie medicală şi imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT şi RNM.

Valoarea echipamentelor achiziţionate de Guvernul Tudose a fost de 19,8 milioane de euro, aparatura fiind livrată celor 34 de unităţi sanitare din ţară şi din Capitală.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending