Contactează-ne

Actualitate

Schimbare de director la Direcția pentru Agricultură a județului Neamț. Cine este noul șef interimar

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în locul directorului Marcel Tălmăcel, promovat consilier onorific al Ministrului Agriculturii, Petru Daea, la conducerea Direcției Agricole Neamț a fost numit inginerul Traian Pomohaci ■

Ministrul Agriculturii, Petru Daea, a decis schimbarea managementului Direcției Agricole Neamț, la conducerea instituției fiind numit, cu delegație, inginerul Florin Pomohaci, absolvent al Universității de Științe Agricole „Ion Ionescu de la Brad” Iași, secția Montanologie, promoția 2009.

„Ordinul de numire a subsemnatului în funcția de director al Direcției Agricole Neamț a fost emis de Ministrul Agriculturii în data de 29 august, iar cel de încetare a mandatului predecesorului meu, Marcel Tălmăcel, în data de 16 august, cînd acesta a devenit consilier onorific al Ministrului Agriculturii, pe probleme de agricultură, pentru județele Neamț și Bacău.

Pentru mine, funcția obținută este o provocare profesională deosebită. Delegația mea de numire este pînă la sfîrșitul lunii decembrie 2022. În condițiile în care voi confirma, iar postul va fi scos la concurs, mă voi prezenta la examen pentru definitivarea pe post. Ceea ce pot să vă spun e faptul că am preluat funcția într-un moment dificil pentru agricultura din întreaga țară, și pe cale de consecință, și pentru cea din Neamț.

Acum lucrăm la inventarierea pagubelor produse agriculturii de seceta pedologică. Media acestora pe județ este undeva la 66% pentru toate culturile. Este un procent foarte mare și prin faptul că există culturi compromisse și în proporție de 80-90% în unele localități, la floara soarelui, porumb și soia”, a declarat Traian Pomohaci.

După terminarea facultății a lucrat ca cercetător științific la Stațiunea pentru Dezvoltare și Cercetare Agricolă, timp de 5 ani. Alți 3 ani a lucrat ca specialist la Asociația cultivatorilor de sfeclă de zahăr, ulterior transferîndu-se la Direcția Agricolă Neamț, pe funcția de consilier superior. Predecesărul său, Marcel Tălmăcel, în vîrstă de 68 de ani, a fost director al Direcției Agricole Neamț din anul 2015. În județul Neamț, există 205 societăți comerciale agricole, care cultivă 70.000 de hectare teren agricol.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending