Contactează-ne

Actualitate

Revolta unui medic: „Ăia hoţi, ăştia hoţi, mama lor la toţi!“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ doctorul Filip Panait se revoltă din cauza pierderii treptate a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti ■ spune că există interese suprastatale legate de pandemia de coronavirus ■

Doctorul Filip Panait este cunoscut în lumea medicală pentru poziţiile sale tranşante, făcînd publice pe pagina sa de socializare consideraţii personale faţă de o serie de realităţi cotidiene, luînd atitudine. Evident că nu se putea să ocolească pandemia de coronavirus, care decimează omenirea. Într-o recentă postare, are o atitudine de revoltă referitoare la pierderea drepturilor şi libertăţilor populaţiei şi a modului în care sînt trataţi de autorităţi oamenii, împărţiţi în vacinaţi şi nevacinaţi.

Medicul de la Bîra pune în discuţie şi aspectele, discutabile în opinia sa, legate de imunizarea populaţiei, ca singură soluţie de a scăpa omenirea de virusul aducător de moarte şi de interesele farma. Revolta sa atinge apogeul, lvorbind de atitudinea pe care o au conducătorii statelor faţă de restricţile impuse populaţiei, cea care „decontează“ şi nota de plată a pandemiei.

„Fiecare din noi poate citi şi asculta ce au de spus oamenii de ştiinţă şi apoi să decidă, în cunoştinţă de cauză. Este prea devreme pentru a ne pronunţa asupra efectelor tratamentelor bazate pe ARN mesager, iar scandalul, produs în Franţa, cu vaccinurile HVC, stă mărturie despre dezastrele pe care le poate face ştiinţa medicală, utilizată discreţionar.

Faptul că fiecare pacient este obligat să semneze nişte documente, prin care declară că înţelege riscurile şi îşi asumă consecinţele, în timp ce statul, medicii şi firmele producătoare nu sînt responsabile, fac ca poporul să refuze, în masă, aceste tratamente. Or fi românii analfabeţi, dar ştiu să ducă vorba, de la unul la altul, iar secretomania şi militarizarea întregului proces le aduc aminte de vremea dictaturii comuniste, cînd unii te înghesuiau în dube, spre binele patriei şi al oligarhilor comunişti.

Occidentalii sînt mai taciturni, mai interiorizaţi, fără spirit de comunitate, fapt care a dus la acceptarea, rapidă, a sloganurilor oficiale, din teamă şi din lipsa comunicării interumane directe. Frica şi lipsa comuniunii între oameni explică vaccinarea în masă în rîndul popoarelor vestice, nu gradul de alfabetizare sau înţelegerea profundă a proceselor genetice!

Dar, în cazul unor probleme medicale, care pot apărea, după un timp, relativ scurt, de 2-3 ani, revoltele vor fi de o intensitate atît de mare, încît, vor spulbera toată clasa politică, şi pe toţi corifeii medicinei oficiale! Pînă atunci, rămîne să vedem dacă mai avem dreptul să cumpărăm pîine de la supermarket, fără acordul jandarmului! Noi cu grîul, ei cu puşca! Ei cu congresele, fără restricţii, şi spectacole deşănţate, noi cu botniţă, chiar şi pe cîmp, fără pîine, fără dreptul de a intra în primării, agenţii fiscale, sau magazine!

Pînă la noi ordine, niciunul, din cei interzişi la pîine, nu trebuie să mai plătească apa, curentul, telefonul şi impozitele, pentru că nu le este permis de lege să intre în sedii publice, fără paşaport. Eu am învăţat că paşaportul este un act pentru călătorii în ţări străine. Prin implementarea unui paşaport verde, unii trădători de ţară, înfiinţează un nou stat, în interiorul graniţelor, garantate de constituţie şi comit un act de destructurare a ţării“, este de părere medicul nemţean.

Acesta vorbeşte şi despre sumele uriaşe plătite de cetăţean pentru structurile militarizate, dar în special despre spolierea ţării în ultimii ani:

„La nevoie, stăpînii îşi trimit vătafii să-ţi ia orice drept constituţional şi toate bunurile, pentru binele lor, al camarilei lor, şi al progeniturilor lor. Destructurînd România, conducătorii noştri o pun zălog unei noi structuri suprastatale, a celor puternici, cu tentacule în toată lumea, pentru a putea lua tot ce a mai rămas din bogăţiile acestei ţări!“ este de părere medicul nemţean, care îşi încheie postarea parafrazînd o parte din versurile melodiei lui Victor Socaciu „Cîntec pentru mama lor“: „Bună ţară, rea tocmeală!“, lăsînd cunoscătorii să tragă şi concluzia: „Aia hoţi, ăştia hoţi, mama lor la toţi!“.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Era

    28 octombrie 2021 at 9:09 AM

    Spuneți că fiecare din noi poate citi și asculta când unii cilesc pe silabe și capacitatea de înțelegere a ceea ce citesc este zero. Lăsați la latitudinea unor oameni care nici nu știu nici cum se cheamă planeta noastră să ia decizii în cunoștință de cauză despre vaccinuri care au fost făcute la sute de milioane de oameni? Vorbiți de dictatură și pare că nu ați cunoscut-o. Vorbiți de interesele farma. Dumneavoastră ce recomandați pacienților? Ceaiuri? Ce interese aveți?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Tragedia de la ATI – milioane de euro despăgubiri

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ familiile victimelor au cerut sume cuprinse între 200 şi 2 milioane de euro ■ procesul ar putea intra pe rol la sfârşitul acestui an ■ o victimă în incendiu a fost căutată acasă de poliţişti a doua zi după tragedie ■

La un an şi jumătate de la incendiul devastator care a avut drept consecinţă moartea a 10 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean Neamţ mersul procesului este destul de greoi.

Avocatul Alexandru Iştoc, soţul judecătoarei Alina Iştoc, nepoata defunctului Mihai Militaru, care la vîrsta de 80 de ani a murit ars de viu în “salonul groazei” spune că dosarul se află încă în faza de urmărire penală, nefiind finalizat rechizitoriul de către procurorul de caz, Mihai Eduard Ilie, procuror şef al Biroului de Criminalistică de la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

“Dosarul se află, în continuare, în faza de urmărire penală. Abia au venit expertizele tehnice şi se face audierea suspecţilor în dosar. Eu reprezint în proces interesele familiei Militaru, care este bunicul soţiei mele, Alina, judecătoare, una din cele două nepoate ale defunctului. Ceea ce pot să vă spun este faptul că în dosar lucrează şi un ofiţer criminalist de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ, dar urmărirea penală nu este gata.

Ceea ce ştim acum e faptul că toate dosarele vor fi conexate într-un singur proces, care după estimările mele va intra pe rol la sfîrşitul acestui an. În cazul nostru pînă acum au fost audiaţi ca martori soţia defunctului, fiica acestuia şi cele două nepoate. Noi nu am formulat încă nici o solicitare de despăgubire dar ştiu că alţi patru aparţinători ai celor 10 decedaţi au cerut drept despăgubiri sume uriaşe, între 200-300.000 euro şi pînă la 1-2 milioane, sume care ar trebui achitate de către Spitalul Judeţean.

Unul din martorii cei mai importanţi rămîne medicul de gardă, Cătălin Denciu, dar şi personalul de gardă în noaptea fatidică de 14 noiembrie 2020, cînd a izbucnit incendiul. Ştiu că urmărirea penală vizează conducerea de atunci a Spitalului Judeţean, la care se afla la vremea respectivă fostul primar al Romanului, Lucian Ovidiu Micu. Pe 22 decembrie am primit un e-mail de la domnul procuror Mihai Eduard Ilie prin care mă ţine la curent cu mersul anchetei şi îmi mai solicită nişte date”, a declarat Alexandru Iştoc.

“Nu banii pot răscumpăra o viaţă de om”

Sorin Cazan, socrul defunctului Mihai Militaru, externat şi el din Spitalul Judeţean în preziua incendiului, declară că nu a dorit să fie implicat în acest dosar.

“Evident că şi pe mine m-a afectat moartea socrului meu, Mihai Militaru, care era un om extraordinar. Personal însă nu am vrut să mă implic pentru că mie îmi era doar socru nu pentru că acum sînt consilier judeţean şi spitalul este în subordinea CJ Neamţ. La vremea respectivă nu eram consilier. Cert este că moartea tragică a socrului meu este un eveniment care nu poate fi uitat atît de uşor.

Soacra mea şi soţia mea, Daniela, şi acum stau cu tabloul lui în faţă, care are o panglică neagră, semnul doliului şi plîng zilnic şi se roagă la Dumnezeu să-i ierte păcatele, aşa cum se face creştineşte. Ceea ce pot să vă declar la un an şi jumătate de la tragicul eveniment este faptul că am rămas surprins că a doua zi , pe la prînz la poarta noastră a venit un echipaj al Poliţiei, care vroia să vorbească cu socrul meu, Mihai Militaru. Nu au dorit să discute cu nimeni altcineva din casă, nici cu mine, nici cu soţia mea, nici cu soacra mea, ci au întrebat de Mihai Militaru, probabil pentru că se afla pe lista bolnavilor de Covid.

Întreaga presă urla despre tragedia de la Piatra Neamţ şi ei îl căutau pe defunct. Anunţul morţii socrului meu l-a primit soţia mea, Daniela, în seara tragediei, 14 noiembrie, pe la orele 21, de la un lucrător de la ISU Neamţ. Şi acum sîntem marcaţi de tragedie, în sensul că socrul meu fusese internat la etajul al III-lea şi în ziua respectivă a avut neşansa să fie mutat în salonul în care s-a produs incendiul. Sîntem cuprinşi de remuşcări din cauza faptului că era spre bine, nu era intubat, trecuse peste partea grea a bolii”, a mărturisit Sorin Cazan.

Acesta mai spune şi el că familia sa încă nu au formulat pretenţii materiale şi din cauza faptului că nu banii pot răscumpăra o viaţă de om, mort în circumstanţe atît de cumplite.

Reamintim faptul că în conformitate cu un comunicat de presă al Parchetului General zece persoane au fost puse sub acuzare în cazul incendiului din 14 noiembrie 2020 de la Spitalul Judeţean, acestea fiind cercetate pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, în formă calificată şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Printre persoanele acuzate se numără şase foşti manageri interimari ai Spitalului Judeţean Neamţ, ultimul din ei fiind romaşcanul Lucian Micu, dar şi două asistente medicale de la salonul 240 al Secţiei ATI, din cauza faptului că au lăsat nesupravegheată o lumînare tip candelă, la căpătîiul unui pacient care agoniza, în condiţiile în care bolnavilor de Covid internaţi li se administra oxigenoterapie, lumînarea fiind sursa focului care a dus la explozie. Conform comunicatului de presă amintit a mai fost pus sub acuzare şi şeful Secţiei ATI din Spitalul Judeţean Neamţ, pentru că nu ar fi asigurat ventilaţia necesară, dar şi pentru faptul că ar fi falsificat o adresă referitoare la îngrijirile pacienţilor în timpul incendiului.

În seara incendiului, 14 noiembrie 2020, în salonul 240 al Secţiei ATI erau internaţi 17 pacienţi, cu vîrste cuprinse între 67 şi 86 de ani,i ar în incediu au murit 10 pacienţi. Doctorul Cătălin Denciu, de gardă în noaptea incendiului, a suferit arsuri grave pe 70-75% din corp, fiind îngrijit la Spitalul Militar din Bruxelles.

Citește știrea

Actualitate

Un deputat şi un primar “au oprit” două trenuri la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

Atît deputatul PNL, Dan Laurenţiu Leoreanu, cît şi primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei anunţă că, urmare a intervenţilor făcute pe lîngă Ministerul Transporturilor şi Compania CFR călători, începînd cu 1 februarie trenul Interegio 1750 şi perechea lui 1755 care circulă pe ruta Suceava Nord-Bucureşti Nord vor opri şi în staţia Roman.

“În urma unor demersuri pe care le-am făcut de curînd, începînd cu data de 1 februarie a acestui an, trenurile IR 1750/1755, pe ruta Suceava N. – Bucureşti, respectiv Bucureşti – Suceava N. vor opri şi în staţia Roman, fiind una dintre cele mai convenabile variante, din punct de vedere al orarului, spre şi dinspre capitală.

Cred că trebuie să ne orientăm mai mult atenţia spre transportul pe calea ferată, sistem care apare în toate opţiunile la nivel european ca fiind de viitor, ecologic şi eficient, dar care trebuie să ofere un standard de confort din ce în ce mai ridicat”, a declarat deputatul Dan Laurenţiu Leoreanu.

Citește știrea

Actualitate

Covid a anulat sărbătorirea Zilei Unirii la Târgu Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ urbea de sub Cetate a intrat în scenariul roşu

Manifestarea programată pentru marcarea Zilei Unirii a fost anulată, la Târgu Neamţ, ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de Covid-19 în localitate.

Casa Culturii Ion Creangă a anunţat încă din week-end că evenimentul din 24 ianuarie a fost suspendat, argumentînd la acel moment că oraşul intrase în scenariul roşu, după ce incidenţa cazurilor COVID  trecuse de 3 la mia de locuitori.

Ulterior, numărul de îmbolnăviri a continuat să crească, motiv pentru care pe 22 ianuarie locuitorii au primit un mesaj Ro ALERT prin care au fost informaţi că  nivelul de răspîndire a noului coronavirus este unul ridicat, de 6,7 la mia de locuitori şi au fost sfătuiţi să respecte măsurile sanitare. Trendul îmbolnăvirilor a continuat să fie unul ascendent, Târgu Neamţ ajungînd pe 23 ianuarie la  o rată de infectare de 8,26, cu 194 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile la o populaţie de 23.485 de locuitori.

De altfel, mai bine de jumătate dintre localităţile din judeţ erau pe 23 ianuarie în scenariul roşu. Nici anul trecut nu s-a sărbătorit Ziua Unirii în urbea de sub Cetate, tot din cauza contextului epidemiologic. Pentru a marca totuşi evenimentul Casa Culturii Ion Creangă Tîrgu Neamţ invitase la acea vreme locuitorii urbei să participe la un eveniment on-line, legînd Ziua Principatelor de Ziua Scrisului de mînă, de pe 23 ianuarie.

Reprezentanţii instituţiei de cultură ceruseră ca pe pagina oficială de Facebook să fie postate, pe 24 ianuarie, mesaje pe cărţi poştale, cu impresii despre personajele din opera Moş Ion Roată şi Unirea, de Ion Creangă. Date fiind restricţiile impuse de contextul epidemiologic, majoritatea evenimentelor din agenda Casei Culturii s-au mutat anul trecut în mediul virtual, unde au atras numeroşi participanţi din rîndul copiilor şi tinerilor din localitate.

Citește știrea

Trending