Contactează-ne

Actualitate

Războiul parcărilor, primarul îl „bate definitiv” pe prefect

Știre publicată în urmă cu

în data de

Războiul parcărilor din Piatra Neamţ, aşa cum a fost supranumită lupta politică dintre Prefectura Neamţ şi Primăria Piatra Neamţ pe tema gestionării parcărilor de reşedinţă din oraş, a fost tranşat definitiv de Curtea de Apel Bacău.

Instanţa menţionată a respins ca nefondat recursul formulat de Prefectul Județului Neamț referitor la anularea Hotărârii Consiliului Local Piatra-Neamț nr. 49 / 28.02.2022 privind gestiunea directă a serviciului public de parcări de reședință. Hotărârea este definitivă.

„Adrian Niță, prefectul județului Neamț, a aruncat în haos anul trecut administrarea parcărilor de reședință, a blocat un întreg oraș și a pus pe drumuri sute sau mii de familii din Piatra-Neamț, în încercarea de a câștiga capital politic. Dacă mai era nevoie, astăzi mai avem încă o dovadă că pe lângă lipsa totală de interes față de bunăstarea pietrenilor, prefectul a arătat și o lipsă totală de profesionalism atunci când a atacat în instanță hotărârea de Consiliu Local privind gestionarea parcărilor de reședință: Curtea de Apel Bacău a respins astăzi ca nefondat recursul formulat de Prefectul Județului Neamț referitor la anularea gestiunii directe de către primărie a serviciului public de parcări de reședință”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea.

Reprezentanţii municipalităţii au mai transmis că, având în vedere faptul că în acest moment gestiunea serviciului public de parcări de reședință este realizată de către Parking SA, după comunicarea sentinței către Consiliul Local Piatra-Neamț, va rămâne la latitudinea acestuia să stabilească prin HCL care va fi modalitatea ulterioară de gestionare a acestui serviciu.

Războiul a pornit anul trecut, atunci când primăria a vrut iniţial să preia în administrare directă parcările, dar apoi s-a „răzgândit” şi le-a dat în continuare întru` administrare către Parking. La un moment dat, în întreaga tărăşenie a intervenit şi Prefectura Neamţ, într-un mod „neinspirat”, după cum o dovedeşte sentinţa Curţii de Apel.

Evident, toată situaţia poate fi citită şi într-o cheie politică: prefectul de Neamţ jinduieşte la poziţia de viitor contracandidat la Primărie al actualului edil. Şi, pe cale de consecinţă, are, n-are motiv legal porneşte războaie, prin instanţe sau/şi pe Facebook, împotriva unor decizii ale consiliului local, iniţiate de primar.

Ca o ironie, bine că prefectul nu jinduieşte (încă!?) la postura de candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, că atunci probabil s-ar război cu unele hotărâri iniţiate de şeful său de partid. Cum ar fi cazul celor care nu au… aviz de la comisia juridică de exemplu.

Dar nu e cazul.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending