Contactează-ne

Actualitate

Promisiune veche, care a rămas tot… promisiune, la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ de cîteva mandate, primarii au promis rezolvarea unei probleme: aruncarea la întîmplare a deşeurilor din construcţii ■ un concasor ar rezolva totul ■

O chestie spinoasă este de ceva vreme la Roman cea care priveşte depozitarea necontrolată a deşeurilor, în care a fost implicată şi societatea Locato, mai ales a celor provenite din construcţii, care sînt aruncate mai peste tot, dar, în special, în zona fostei gropi de gunoi, din zona străzilor Renaşterii şi Colectorului. Garda de Mediu a făcut un control şi a înştiinţat primăria despre acest lucru, solicitînd remedierea situaţiei.

Primarul Leonard Achiriloaei a dat asigurări că se va conforma măsurilor dispuse. „În urma controlului Gărzii de Mediu s-au dispus măsuri: ridicarea deşeurilor, salubrizarea zonei, monitorizarea acesteia, demersuri privind identificarea mijloacelor de transport sau a persoanelor care depozitează necontrolat.

Operatorul cu care Direcţia Municipala Locato are contract de salubritate este Rossal, iar conform precizărilor pe care le-am solicitat conducerii direcţiei, aceste deşeuri nu le aparţin. Voi solicita Poliţiei Locale să efectueze controale cît mai dese privind aceste depuneri necontrolate, pentru a le preîntîmpina“, a declarat primarul.

Întrebat fiind care este stadiul achiziţionării unui concasor, promis şi-n vremea mandatelor trecute, actualul edil a dat asigurări că are în atenţie o asemenea investiţie.

„Primăria Roman intenţionează să acceseze un program de finanţare prin Agenţia Fondului de Mediu pentru achiziţionarea unui concasor destinat deşeurilor din activităţi de construcţii şi demolări. În acest moment, deşeurile din construcţii provenite de la populaţie se colectează separat de către operatorul de salubrizare, contra cost, în baza unui contract de prestări servicii. Deşeurile provenite din construcţii şi demolări sînt transportate la instalaţii de concasare, sortare şi valorificare.

Eliminarea deşeurilor din construcţii care nu pot fi reutilizate, reciclate, valorificate se face la depozitul judeţean de deşeuri nepericuloase de la Girov, cu respectarea condiţiilor impuse de tehnologia de depozitare controlată. Tariful pentru colectare şi transportul acestui tip de deşeuri este de 485,97 lei/tona, iar tariful de depozitare pentru deşeurile nepericuloase la depozitul judeţean de deşeuri nepericuloase de la Girov este de 192,10 lei/tona“, a explicat purtătorul de cuvînt al Primăriei, Dragoş Toma.

Achiziţionarea unui concasor propriu ar permite primăriei prelucrarea şi folosirea ulterioară a rezidurilor de la numeroaselor deşeuri, rezultate atît de la populaţie, cît şi de la firmele de construcţii, cele mai mari producătoare de astfel de deşeuri.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending