Contactează-ne

Actualitate

Profesorul Vasiliu Laurențiu a plecat să predea Filosofie ”din Ceruri”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ el făcea parte din ”Generația de Aur” a dascălilor romașcani ■ înmormântarea va avea loc duminică, 12 octombrie, la ora 12 la Cimitirul ”Eternitatea” din Roman ■

Conducerea Colegiului Național ”Roman-Vodă” și familia îndurerată anunță trecerea în nefință a unuia dintre profesorii ”Generației de Aur”, profesorul de filosofie, Laurențiu Vasiliu, la vârsta de 75 de ani.

Născut la 29 ianuarie 1948 în comuna Doljești, satul Buruenești, profesorul a fost cel mai mare dintre cei trei frați ai unei familii de oameni gospodari, care au muncit toată viața pentru a-și susține băieții la școală. În 1976 a terminat Facultatea de Filosofie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza”, ca șef de promoție, lucru care-i permitea să rămână cadru universitar. Fiind căsătorit și având doi copii,  locuia la cămin cu întreaga famile. A optat la repartiția guvernamentală pentru postul de profesor la Liceul Industrial Nr.3 din Roman, unde a funcționat ca profesor și director până în decembrie 1989. După Revoluție s-a transferat ca profesor de filosofie la Colegiul Național ”Roman-Vodă”,  fiind unul dintre cei mai îndrăgiți profesori. Elevii, îi spuneau cu dragoste și respect ”Bușonel”, lucru care-l amuza teribil pe blândul profesor. Căsătorit cu Elena Vasiliu din Roman au crescut și educat doi băieți: Costin, absolvent al Facultății de drept, din cadrul Univesității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Relu, inginer tehnolog, absolvent al Institutului Politehnic ”Gheorghe Asachi” din Iași. Ambii băieți au luat calea străinătății lucrând în prezent la compania Amazone din Regatul Unit al Marii Britanii.

După  1989 a fost consilier local la Primăria  Roman, fiind membru al Partidului Socialist al Muncii și președinte al filialei locale a formațiunii politice amintite.

Din păcate,  în ultimi ani,  profesorul Vasiliu suferea de un diabet zaharat și de hipertensiune arterială. În urmă cu câteva zile, potrivit declaraților soției, Elena, profesorul a avut o criză de deglutiție. În zadar soția a încerat să-i dea primul ajutor. A sunat la Ambulanță, cadrele sanitare resuscitându-l și transportându-l la CPU, de unde a fost transferat pe secția ATI, fiind conectat la aparte. După două zile inima profesorului a cedat. Corpul neînsuflețit al profesorului Vasiliu Laurențiu este depus la capela Cimitirului ”Eternitatea” din Roman. Înmormântarea va avea loc duminică 12 noiembrie,  la orele 12. Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending