Contactează-ne

Actualitate

Preotul Eugen Gorbănescu a plecat să slujească în altă lume. Înormîntarea va avea loc duminică

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la doar 64 de ani, preotul Eugen Gorbănescu a trecut la cele veşnice ■ a slujit, timp de 40 de ani, la mai multe parohii din judeţele Vaslui şi Neamţ ■ sicriul cu trupul neînsufleţit al preotului a fost depus la Biserica Sfîntul Ştefan cel Mare din Roman slujba înmormîntării va avea loc la ora 11.00 ■

Înalt Preasfinţitul Ioachim, arhiereu al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului a anunţat trecerea la cele veşnice a preotului Gorbănescu Eugen (foto), care a slujit, peste 40 de ani, în patru parohii. Şi-a început activitatea în Parohia Emil Racoviţă (Vaslui) între 1982-1989, apoi a activat în Parohia Moldoveni II Neamţ (1989 – 2005), în Parohia Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Roman (2005-2014) şi la Parohia Sfîntul Ştefan cel Mare Roman (2014- 2022).

Conform sursei citate, în comunităţile unde a slujit, preotul Gorbănescu Eugen s-a implicat în reabilitarea sau construirea lăcaşurilor de cult: a reparat biserica Parohiei Emil Racoviţă, apoi a construit biserica Parohiei Moldoveni II (1995). Pentru implicarea şi devotamentul său în slujirea preoţească, Episcopul Eftimie Luca i-a acordat distincţii de vrednicie.

A fost numit sachelar (rang onorific bisericesc în Biserica Ortodoxă, care se conferă preoţilor cu o activitate pastorală bogată de către episcopul locului) la Biserica Emil Racoviţă (24 iunie 1985), de iconom la Biserica Moldoveni II, la data de 30 iulie 1990 şi iconom stavrofor la Biserica Moldoveni II, la data de 7 mai 1995.

Preotul Gorbănescu a absolvit Seminarul Teologic Veniamin Costachi de la Mănăstirea Neamţ, promoţia 1980 şi Facultatea de Teologie Dumitru Stăniloae Iaşi, promoţia 1993, susţinînd lucrarea de licenţă cu titlul Biserica ortodoxă în perioada căderii Constantinopolului sub turci – 1453. S-a căsătorit în localitatea Copălău, judeţul Botoşani, la data de 22 mai 1982, cu Maria, de profesie învăţător.

Din căsătoria lor au rezultat trei copii: Fausta, Iulian şi Petru. A fost hirotonit ca diacon la data de 8 septembrie 1982 de către episcopul Eftimie Luca, iar la 12 septembrie 1982 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Emil Racoviţă. S-a perfecţionat în preoţie urmînd cursurile de Definitivat, în anul 1989 şi cursurile de promovare, în anul 1993.

Preotul Gorbănescu Eugen a activat şi la Centrul Eparhial Roman ca inspector bisericesc (2004-2008). Timp de un deceniu, a predat discipina Religie, obţinînd gradele Definitivat în învăţământ (2000) şi Gradul II didactic (2004). După o activitate preoţească de patru decenii, la vîrsta de 64 de ani, inima sa a încetat să mai bată. Dumnezeu să-l odihnească!

Sicriul cu trupul neînsufleţit al preotului Gorbănescu Eugen a fost depus la Biserica Sfîntul Ştefan cel Mare, pe 13 mai. Vineri şi sîmbătă, va fi oficiată slujba de pomenire (stîlpi) începînd cu ora 18.00. Trupul neînsufleţit al preotului va fi condus pe ultimul drum, duminică, 15 mai, de la ora 11.00, urmînd a fi înhumat în cimitirul Eternitatea.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Accident cu două victime pe artera ocolitoare a Romanului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier provocat de o neacordare de prioritate s-a soldat cu două victime, marţi, 27 septembrie, pe artera ocolitoare a municipiului Roman.

“Astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe artera ocolitoare vest,  în municipiul Roman.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 38 de ani, din  județul Galați, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din  București.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager de 54 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Biciclist băut, a accidentat o femeie pe trecerea pentru pietoni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un biciclist care a consumat alcool înainte de a porni la drum a accidentat o femeie care traversa o stradă din Târgu Neamţ, pe o trecere pentru pietoni.

Nedoritul eveniment s-a produs luni, 26 septembrie, în oraşul de la poalele Cetăţii Neamţului.

“La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 53 de ani, din Târgu-Neamț, se deplasa pe bicicletă, pe strada Ștefan cel Mare, în Târgu-Neamț, ar fi surprins și accidentat o femeie, de 62 ani, din aceeași localitate, care era angajată în traversarea străzii prin loc cu marcaj pietonal.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea femeii de 62 de ani.

Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Nemţeanul dispărut în Ungaria a fost victima unui accident mortal

Știre publicată în urmă cu

în data de

Deznodământ tragic, din păcate, în cazul nemţeanului dispărut în Ungaria la mijlocul acestei luni. Conform autorităţilor din ţara vecină, acesta a fost victima unui accident mortal produs pe 16 septembrie pe teritoriul Ungariei.

“La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost informați de către autoritățile din Ungaria, că persoana în cauză a fost victima unui eveniment rutier, petrecut la data de 16 septembrie a.c., pe teritoriul Ungariei, în urma căruia a rezultat decesul acesteia”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Remintim că Ioan Aanei împreună cu fiul său au plecat cu un autocar spre Anglia, pe 14 septembrie. Ajuns în Ungaria, bărbatului de 56 de ani i s-a făcut rău şi a fost internat într-un spital din ţara vecină, pe 15 septembrie. A fost externat în aceeaşi zi şi de atunci familia nu a mai putut lua legătura cu el, motiv pentru au sesizat poliţiştii în legătură cu dispariţia sa.

Citește știrea
Advertisement

Trending