Contactează-ne

Prima pagină

Patroni iresponsabili! ISU a aplicat mari amenzi pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ controalele au vizat firme cu activitate în turism și alimentație publică ■ „Au fost constatate 74 neconformităţi, fiind sancţionate cu 42 de avertismente şi 23 de amenzi în valoare de 467.500 de lei“, se arată într-un comunicat ■

Conform datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ, noi acţiuni de control au fost realizate în perioada 17 ianuarie – 10 februarie 2024. Vizate au fost 17 societăţi comerciale care activează în domeniul  turismului, fiind vorba despre hoteluri şi pensiuni, plus altele din sectorul alimentaţiei publice.

„Au fost constatate 74 neconformităţi pe linia securităţii la incendiu, fiind sancţionate cu 42 de avertismente şi 23 de amenzi. Controalele desfăşurate au relevat faptul că nouă dintre obiective funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu, unuia fiindu-i aplicată sancţiunea complementară de oprire a funcţionării“.

Acest operator economic este din Roman, rămânând închis până la rezolvarea problemelor. O altă firmă, la care pompierii au dispus aceeaşi măsura pe data de 29 decembrie 2023, a remediat deficienţele, obţinând autorizaţia necesară pentru a presta activitate. Totalul amenzilor aplicate în perioada menţionată a fost de 467.500 de lei.

Cadrele de la ISU Neamţ au efectuat controale la societăţile din cele două domenii şi în intervalul 01 – 17 ianuarie a acestui an. Şi atunci au fost găsite abateri de la legislaţie, peste 70 la 16 firme, opt dintre ele neavând autorizaţie. Au fost dispuse 49 de avertismente şi 22 de amenzi, cuantumul acestora din urmă fiind de 431.000 lei.

„Reamintim faptul că începând cu data de 1 ianuarie 2024, documentaţiile de avizare/autorizare privind securitatea la incendiu/protecţie civilă, se depun doar în format electronic, pdf. sau word, cu semnătură electronică a beneficiarilor sau a proiectanţilor/verificatorilor/ experţilor tehnici atestaţi“, a mai transmis ISU Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending