Prima pagină
Nemțean decedat în îndepărtata Norvegie

■ în vârstă de 46 de ani, Claudiu Iștoc, lucra ca șef de echipă la o firmă de construcții ■ a decedat în apartamentul în care locuia, din cauza unui infarct ■ repatrierea a costat 4.000 euro și a durat două săptămâni ■
În ultima vreme, veștile despre moartea a din ce în ce mai mulți oameni în puterea vârstei par a nu mai mira pe nimeni. În urmă cu două săptămâni, o postare pe pagina de socializare anunța cunoscuții că în familia unei apreciate hair-styliste din Roman s-a petrecut o nenorocire. Moartea, departe de țară, tocmai în Norvegia, a soțului acesteia, constructorul Iștoc Claudiu, la doar 46 de ani. Actele de repatriere a nemțeanului găsit decedat într-un apartament au fost lungi, complicate și costisitoare, așa încât sicriul a ajuns în țară abia sâmbătă, 10 decembrie 2022.
„Formalitățile de repatriere au fost dificile, din cauza faptului că, fiind găsit decedat în apartament, au presupus tot felul de investigații din partea autorităților. Sicriul a fost adus în țară, sâmbătă, 10 decembrie, fiind depus la biserica Adormirea Maici Domnului din Pildești. L-am condus pe ultimul drum la cimitirul din satul natal abia duminică, având alături de noi rudele, prietenii și cunoscuții. Cauza decesului, înscrisă în certificatul trimis de autoritățile norvegiene, este, așa cum bănuiam, infarctul miocardic.
El suferea de ceva timp de tensiune arterială și fiind mai corpolent, probabil, în urma unui efort, inima i-a cedat. După înmormântare vom merge la un birou de traduceri pentru a afla mai multe din actele primite. Ne este extrem de greu nouă, tuturor, dar cel mai greu le este fetițelor noastre, Vanesa, în vârstă de 14 ani și Sara, în vârstă de doar 11 ani. Soțul meu a plecat în Norvegia, în urmă cu 14 ani, ca atâția alți români.
Ne-am ridicat casă și urma să ne bucurăm de toate atunci, când venea în țară. Ne auzeam zilnic prin intermediul mijloacelor moderne. El venea acasă, de regulă, de două ori pe an: de Crăciun și de Paște, însă din cauza pandemiei de coronavirus nu a mai fost posibilă întoarcerea lui în țară. Urma ca anul acesta, de Paște, să mergem noi la el, în Norvegia. Iată că Dumnezeu a rânduit lucrurile altfel”, a mărturisit Alina Iștoc.
Aceasta spune că soțul era șef de echipă pe un șantier de construcții, avea relații foarte bune cu cei din conducere, fiind apreciat pentru conștiinciozitate și professionalism: „Nu-mi rămâne decât să duc mai departe visul nostru, acela de a sprijini fetele să ajungă acolo unde își doresc. Vanesa vrea să urmeze un liceu de arte și apoi facultatea de teatru, iar cea mică, Sara, să devină arhitectă. Voi face tot ce se poate să le sprijin. Știu că-mi va fi extrem de greu”.

Lasă un răspuns
-
Prima pagină4 zile,
Frizerul cu tricolorul în suflet. „Noi nu apreciem noțiunea de patriotism decât la zile festive. Foarte mulți nici nu știu ce înseamnă să fii român”
-
Actualitate4 zile,
De ce mai sărbătorim Ziua Națională?
-
Actualitate2 săptămâni,
La psiholog venim doar ”de bună voie și nesiliți de nimeni”
-
Prima pagină2 săptămâni,
Sindicaliștii de la APIA amenință cu proteste de amploare la București și Bruxelles
-
Actualitateo săptămână,
Sătenii din Nemțișor se tem de efectele instalării antenei 5G
-
Actualitate5 zile,
Un proiect Erasmus pentru viitori asistenți medicali
-
Actualitate5 zile,
Ziua Naţională a României, manifestare organizată în parteneriat de Liceul de Arte Victor Brauner şi Colegiul Naţional de Informatică
-
Actualitateo săptămână,
Și totuși se fac angajări la stat
Csángó
12 decembrie 2022 at 7:59 PM
Neamul nostru al ceangăilor devine mai sarac. Egy Csángóval kevesebb, Isten Bocsássa bűneit!