Contactează-ne

Prima pagină

Liliana Mocanu, nevasta lui Firicel din „Las Ferbinți“, destăinuiri: „Dragă, ești nebună, cum să te duci la teatru? Știi cine ajunge acolo? Numai un Bănică, un Piersic“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în ziua în care a împlit 54 de ani, actrița a fost invitată în emisiunea „La Măruță”, de la PRO TV ■ printre alții, i-au urat „Mulți ani!“ Radu Vătavu, părintele Nifon și starețul Zenovie, de la Mănăstirea Nechit ■

Cunoscuta actriță Liliana Mocanu, care interpretează rolul nevestei lui Firicel din serialul „Las Fierbinți”, de la PRO TV, și-a sărbătorit ziua de naștere pe platoul emisiunii „La Măruță”, de luni, 22 mai. Conform formatului emisiunii, realizatorii au deschis o „cutie cu amintiri”, în care au fost evocate momente din viața actriței din Neamț.

Venită direct de la filmările serialului „Las Fierbinți”, actrița a fost primită cu un imens buchet de flori și cu un tort. Vizibil emoționată, pe tot parcursul emisiunii,  și-a amintit destre copilăria și tinerețea sa din orașul natal. A locuit în cartierul Smirodava, la blocul 54, în același imobil în care a copilărit și Andreea Marin, altă vedetă tv.

„Încă din clasele I-IV aveam un jurnal în care am scris că vreau să mă fac actriță. Trebuie să recunosc că nu a crezut nimeni în visul meu, ba chiar îmi amintesc că am avut în liceu (la Colegul Roman Vodă – n.r.) o profesoară care îmi spunea mereu: «Dragă, ești nebună, cum să te duci la teatru? Păi, tu știi cine ajunge acolo? Numai un Bănică, un Piersic».

Și astăzi, dacă este să vorbesc de cineva care chiar a crezut în mine și m-a încurajat vă pot spune că acesta este nimeni altul decât Radu Vătavu, care toată viața și-a dorit să devină actor. Îmi amintesc că, ani de zile, acesta a dat la teatru și-mi povestea despre faptul că în comisie era Octavian Cotescu, care la un moment dat i-a spus că e urât și mic și că în teatru e nevoie doar de actori frumoși ca Florin Piersic.

Atunci a renunțat și a dat la Drept, dar visul lui de a juca teatru nu s-a risipit niciodată, pentru că a înființat trupa de teatru local de amatori, unde a jucat cu succes o viață de om. Țin minte că omul acesta a crezut în mine. Era fiu de medic,  cu mamă farmacistă. El m-a dus în casa lui Victor și al Angelei Moldovanu, care m-au pregătit pentru admitere. În primul an am căzut prima sub linie, iar în anul următor am intrat cu 10. Iată de ce Radu Vătavu este unul dintre cei mai importanți oameni din viața mea”, a mărturist actrița.

Vrea o audiență la primar

Și surprizele s-au ținut lanț în emisiune. A intevenit Radu Vătavu, fost regizor și actor al trupei de teatru „Dan Alecsandrescu!”, care i-a reamintit actriței de vremurile adolescenței sale, atunci când în calitate de metodist al Casei de Cultură Roman o ajuta și o încuraja să ajungă ceae ce este astăzi. A fost evocată și figura lui „Nea Ilie”, administratorul Casei de Cultură, „o legendă” pentru romașcani, care se identifica cu instituția în care a lucrat cât a trăit.

În platou a intrat o altă prietenă, nemțeanca Gigela Liliana Jugan, care o răsfață, la fiecare întâlnire, cu mâncărurile copilăriei, atunci când vine în Neamț și trebuie să se împartă între Roman, Piatra Neamț și Mănăstirea Nechit. Gigela Jugan i-a adus artistei un tort imens, personalizat cu o icoană, trimis de părintele arhimandrit Zenovie, de la Mănăstirea Nechit și de preotul duhovnic al actriței, părintele Nifon, care a intrat și el în emisiune, prin telefon.

Ulterior, a intrat învățătoarea Mariana Levărdă, actriță și regizor la Teatru „Dan Alecsandrescu” din Roman, care a declarat: „Am fost contactați de realizatorii emisiunii în urmă cu o săptămână, fiind pregătiți să vorbim despre Liliana Mocanu, concitadina noastră, de care suntem atât de mândri. Eu am avut misiunea de a-i aduce un dar, care a emoționat-o. E vorba despre o plachetă oferită de Primăria Roman, prin care i se recunosc meritele marii noastre actrițe, întotdeauna bine primită în orașul natal”, a declarat Mariana Levărdă.

După primirea plachetei, Liliana Mocanu a mulțumit conducerii primăriei și l-a rugat pe primarul Leonard Achiriloaei s-o primească în audiență, pentru a sprijini proiectul actorilor amatori din municipiu în a edifica un teatru. În platou a intrat și un alt invitat, un prieten din copilărie al actriței, Mihai Diaconiuc, care locuiește în același bloc în care a copilărit Liliana. Pe ecran au fost proiectate mai multe fotografii din Roman cu blocul 54 din Smirodava, cu Școala 7, unde a învățat actrița, cu Școala de Muzică „Sergiu Celibidache și una reprezntând Casa de Cultură, toate realizate de Mihai Diaconiuc.

 

„Sunt profund emoționată de aceste surprize și trebuie să vă mărturisesc că acești prieteni, Mihai Diaconiuc, doamna Ghindrea, doamna Rusu, doamna Lucescu sunt vecinii mei, pe care îi întâlnesc cu plăcere, ori de câte ori vin la Roman și merg să aprind o lumânare la mormântul mamei. De altfel, ei m-au ajutat în ultimii ani cu îngrijirea mamei. Sunt emoționată de toate mesajele primite și vă mărturisesc că sunt bucuroasă că am făcut ceva în viața asta”, a mai spus artista.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending