Contactează-ne

Prima pagină

„La final de competiţie toată lumea a plecat de la sală zâmbind, iar această imagine a fost cea care a contat“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ aceasta este declaraţia făcută de Marcel Mihalcea, unul dintre organizatori Festivalului „Mircea Fleşeriu“ ■ la Piatra Neamţ au fost prezenţi 335 de copii, care fac primii paşi spre performanţă în handbal ■

Direcţia Judeţeană de Sport Neamţ a organizat, pe 10 şi 11 iunie 2023, ediţia din acest an a Festivalului de minihandbal „Mircea Fleşeriu“. Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Ceahlăul din Piatra Neamţ, arenă care s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei 335 de mici iubitori ai sportului cu mingea mică.

Meciurile jucate, unele cu mare ardoare, de către mici competitori cărora le place handbalul, au fost la două grupe de vârstă, turneul fiind destinat copiilor de până la clasa a IV-a inclusiv. Au acceptat invitaţia Direcţiei Judeţene de Sport Neamţ antrenori de la cluburi din zona Moldovei și au fost bucuroşi că sportivii pe care îi călăuzesc în tainele handbalului au putut să-şi etaleze cunoştinţele şi talentul la un turneu de tradiţie a cărei primă ediţie a avut loc în urmă cu mulţi ani.

La Piatra Neamț s-au adunat băieţi şi fete de la CSS Târgu Neamţ (antrenori Cristian Bursuc şi Ovidiu Tătaru). De la Paşcani a fost o echipă alcătuită din copii de la CSM şi Şcoala I. Cantacuzino, antrenorii lor fiind Cătălina Rotaru şi Alexandru Savu).  LPS Roman a fost reprezentată de tehnicienii Vasilica Lazăr, Viorel Lazăr, Andreea Creangă, iar ACS Preventis Iaşi a venit cu o echipă condusă de antrenorul Mihai Timofte.

Formaţia de la ABC Handball Kids Iaşi a fost condusă de antrenorul Bogdan Constantin, CSO Buhuşi de antrenorul  Mirela Popa, CSS Bacău de Georgiana Vântu), OK Sport Oneşti de Laura Roşu, iar  Prosport Focşani de către antrenorii Loredana Pavel şi Alexandra Vişan. De la malul Dunării, micii sportivi de la CS Handbal Art Galaţi au fost conduşi de către antrenorul Gabriela Talabă, cei de la LPS Piatra Neamţ de antrenorul Rebeca Cernat, iar handbaliştii de la Asociaţia Sportul Piatra Neamţ de tehnicienii Ovidiu Ilisei, Florin Andriesei şi Vlad Drugă.

Într-un comunicat al DJS Neamţ au fost transmise mulţumiri pentru sprijinul acordat la organizarea competiţiei firmelor Simba Invest, Vitamin Aqua, FizioS Piatra Neamţ şi Clubului Ceahlăul Piatra Neamţ. La fel şi sportivilor care au răspuns afirmativ să fie arbitri la întrecere: Carina Ciobotariu, Alina Ionuţă, Alin Bobu şi Florin Ignat.

„La final de competiţie, toată lumea a plecat de la sală zâmbind, iar această imagine a fost cea care a contat. Copiii s-au ales cu câte o medalie şi dulciuri, dar au rămas cu o sumedenie de amintiri. Unii s-au întors de fapt la Piatra Neamţ, fiindcă au fost şi-n anii trecuţi şi asta a însemnat pentru ei o bucurie.

Consider că antrenorii au plecat, de asemenea, mulţumiţi de numărul de jocuri şi de faptul că această competiţie programată înainte de vacanţă le dă posibilitatea de a vedea nivelul la care au ajuns micii handbalişti. Faptul că, în 2022, am avut peste 320 de copii şi că, în acest an, numărul a mai crescut puţin, ne arată că trebuie să continuăm să muncim la fel de mult pentru organizare şi pentru a oferi condiţii bune pentru meciuri.

Având în vedere aceste aspecte, poate că, în 2024, vom găsi sprijin pentru a găzdui întrecerea la Sala Polivalentă“, a declarat Marcel Mihalcea, consilier la DJS Neamţ. Mircea Fleşeriu a fost inspector la DJST Neamţ, arbitru de Divizia A (actuala Ligă Naţională), observator al Federaţiei Române de Handbal pentru arbitri şi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Handbal Neamţ.

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending