Contactează-ne

Actualitate

INCONŞTIENŢĂ: 130 de hectare de vegetaţie şi pădure, în flăcări

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit, luni, la Dămuc, s-a extins la pădure. Aproape 100 de persoane au intervenit ore întregi în încercarea de a domoli flăcările, iar în final a fost afectată o suprafaţă de 130 de hectare de vegetaţie uscată. litieră şi fond forestier.

„În data de 28.03.2022, în jurul orei 13:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la vegetație uscată ce s-a propagat la fondul forestier în comuna Dămuc.

54 de pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț și Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului (cu două autospeciale de stingere, un autocamion, un microbuz, 3 motopompe, 5 autoturisme de serviciu, 4 cuburi pentru apă), 50 voluntari de la SVSU Dămuc, Bicaz Chei și Bicazu Ardelean (cu 2 autospeciale de stingere și trei motopompe) și 30 de lucrători de la Ocolul Silvic Bicaz au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului de vegetaţie uscată și fond forestier produs în comuna Dămuc.

Suprafața afectată de incendiu este aproximativ 130 ha (vegetație uscată, litieră și fond forestier).

Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise.

Pe parcursul nopții, pompierii au rămas la locul produerii evenimentului pentru monitorizarea zonei.

La această intervenție au participat și forțe de la IPJ și IJJ, iar CJ Apaserv a participat cu o dronă.

În această dimineață au fost reluate misiunile de intervenție pentru stingerea incendiului”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending