Contactează-ne

Actualitate

Încep lucrările la Autostrada A7, în Neamț. Fermierii au fost anunțați să-și strângă recoltele mai repede

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ șeful Direcției Județene pentru Agricultură, Traian Pomohaci, a trimis o adresă primarilor din șapte comune ■ îi roagă să anunțe fermierii că, de pe 1 septembrie, constructorul Autostrăzii A7 trebuie să aibă liber frontul de lucru ■

Primarii localităților Moldoveni, Săbăoani, Secuieni, Trifești, Horia, Cordun și Gherăești au primit o adresă, 4954/ 23 august, semnată de directorul executiv al Direcției Județene pentru Agricultură Neamț, Traian Pomohaci, prin care îi roagă pe edili să anunțe un lucru important fermierilor.

Până la 1 septembrie, ei ar trebui să termine de strâns recoltele, pentru a da liber frontului de lucru de pe ruta Autostrăzii A7. „În luna iulie am purtat o discuție cu reprezentanții prefecturii, care ne-au rugat să luăm legătura cu unitățile administrativ teritoriale, pentru a lua măsurile de eliberare a porțiunilor pe unde va trece autostrada, care au fost și anul acesta cultivate.

Trebuie eliberat frontul de lucru pe unde va trece Autostrada A7. E vorba de recoltele semănate în primăvară: floarea soarelui, porumb, soia, sfeclă de zahăr, etc. Probabil că fermierii, văzând că lucrările la autostradă au mai întârziat, au semănat aceste terenuri. Acum, pentru a pierde cât mai puțin din recolte, sunt rugați să le elibereze terenurile, până la 1 septembrie.

Tot în iulie 2023, domnul prefect ne-a atras atenția că trebuie să fie eliberat frontul de lucru pentru constructorii autostrăzii. Între timp, constructorii au lucrat pe alte tronsoane și de la 1 septembrie intră din plin în Neamț”, a declarat Traian Pomohaci. Susține că există culturi, cum ar fi porumbul hibrid, floarea soarelui sau rapița care pot fi recoltate și cu un grad mai mare de umiditate, produsele fiind ulterior uscate prin procedee tehnice.

 

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Instapress.ro

    28 august 2023 at 10:12 AM

    Traian Pomohaci este un excelent lider si un model de responsabilitate. El asigura o colaborare eficienta cu autoritatile locale pentru a garanta ca constructorii Autostrazii A7 vor avea liber frontul de lucru incepand cu data de 1 septembrie, astfel incat fermierii sa poata salva cat mai mult din recoltele semanate in primavara. Acest lucru dezvaluie faptul ca domnul Pomohaci se angajeaza sa gandeasca si sa actioneze in interesul fermierilor neamteni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending