Contactează-ne

Actualitate

Eugen Țapu-Nazare, senator PNL: ”Programe de finanțare și garantare în domenii prioritare ale economiei”

Știre publicată în urmă cu

în data de

În calitate de președinte al Comisiei pentru antreprenoriat, IMM și turism, din Senat, am prezidat o ședință comună la care au participat și membrii Comisiei de buget-finanțe, și cei ai Comisiei economice, industriei și servicii.

La finalul întâlnirii am aprobat finanțarea mai multor programe de garantare în domenii prioritare pentru economia românească, sub formă de scheme de garantare cu componenta de ajutor de stat, care au ca obiectiv deblocarea accesului la finanțare al beneficiarilor.

Programele aprobate sunt următoarele:

Programul IMM PROD, care are ca obiectiv asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor realizate de către IMM-uri, inclusiv start-upuri, din zona urbană.  Bugetpropus de 268.544,792 lei, pentru 2.550 de beneficiari;

Programul RURAL INVEST, care are ca obiectiv asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor realizate în mediile rural și mic urban. Buget propus de 530.583.333 lei, pentru 4.286 de beneficiari;

Programul GARANT CONSTRUCT, sprijin pentru agenții economici din domeniul construcțiilor, dar și pentru primăriile care au ca obiective proiecte de eficientizare energetică și investiții în energia verde, nepoluantă. Buget propus de 495.572.822 lei, pentru 4.165 de beneficiari;

Programul INNOVATION,  sprijinirea capacității de inovare  și a exporturilorpentru IMM-urile cu activitate în domenii de comerț și servicii, cu cifra de afaceri mai mică de 1 mil. €, care activează în industria exportatoare, nepoluantă. Buget de 214.550.000 lei, pentru 1.835 de beneficiari.

Partidul Național Liberal este preocupat să găsească cele mai bune soluții pentru sprijinirea activităților IMM-urilor, după o lungă perioadă în care s-au confruntat cu dificultăți cauzate, în principal, de criza pandemică, iar ajutoarele de stat pentru investiții noi și garanții de stat pentru credite sunt pârghii importante de susținere a mediului economic.

Eugen Țapu-Nazare, Președinte al Comisie de antreprenoriat, IMM și turism, din Senat

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Accident cu două victime pe artera ocolitoare a Romanului

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier provocat de o neacordare de prioritate s-a soldat cu două victime, marţi, 27 septembrie, pe artera ocolitoare a municipiului Roman.

“Astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 11:00, polițiștii Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe artera ocolitoare vest,  în municipiul Roman.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 38 de ani, din  județul Galați, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi efectuat manevra de schimbare a direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani, din  București.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto de 64 de ani și a unui pasager de 54 de ani, din același autoturism.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Biciclist băut, a accidentat o femeie pe trecerea pentru pietoni

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un biciclist care a consumat alcool înainte de a porni la drum a accidentat o femeie care traversa o stradă din Târgu Neamţ, pe o trecere pentru pietoni.

Nedoritul eveniment s-a produs luni, 26 septembrie, în oraşul de la poalele Cetăţii Neamţului.

“La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 53 de ani, din Târgu-Neamț, se deplasa pe bicicletă, pe strada Ștefan cel Mare, în Târgu-Neamț, ar fi surprins și accidentat o femeie, de 62 ani, din aceeași localitate, care era angajată în traversarea străzii prin loc cu marcaj pietonal.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea femeii de 62 de ani.

Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Nemţeanul dispărut în Ungaria a fost victima unui accident mortal

Știre publicată în urmă cu

în data de

Deznodământ tragic, din păcate, în cazul nemţeanului dispărut în Ungaria la mijlocul acestei luni. Conform autorităţilor din ţara vecină, acesta a fost victima unui accident mortal produs pe 16 septembrie pe teritoriul Ungariei.

“La data de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost informați de către autoritățile din Ungaria, că persoana în cauză a fost victima unui eveniment rutier, petrecut la data de 16 septembrie a.c., pe teritoriul Ungariei, în urma căruia a rezultat decesul acesteia”, au transmis reprezentanţii IPJ Neamţ.

Remintim că Ioan Aanei împreună cu fiul său au plecat cu un autocar spre Anglia, pe 14 septembrie. Ajuns în Ungaria, bărbatului de 56 de ani i s-a făcut rău şi a fost internat într-un spital din ţara vecină, pe 15 septembrie. A fost externat în aceeaşi zi şi de atunci familia nu a mai putut lua legătura cu el, motiv pentru au sesizat poliţiştii în legătură cu dispariţia sa.

Citește știrea
Advertisement

Trending