Contactează-ne

Prima pagină

E 85, „scena“ unor grave accidente la început de an: autocisternă răsturnată, o persoană decedată și altele rănite

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o autocisternă încărcată cu nitrat de amoniu s-a răsturnat în comuna Săbăoani ■ șoferul nu a suferit leziuni ■ un grav accident pe drumul european a avut loc pe data de 7 ianuarie ■

Un nou accident s-a petrecut pe E 85, el având loc pe data de 9 ianuarie 2024. Pe la orele prânzului, la intrarea în localitatea Traian, comuna Săbăoani, o autocisternă a părăsit partea carosabilă, cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteorologice – drum acoperit cu zăpădă.

Evenimentul a fost sesizat autorităţilor prin apel la numărul unic de urgenţă 112, la locul indicat deplasându-se echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detaşamentului Roman şi cadre de la Ambulanţă. Până la sosirea acestora, şoferul s-a autoevacuat.

„Pe 9 ianuarie 2024., în jurul orei 12:00, poliţişti au fost alertaţi că o cisternă ce transporta nitrat de amoniu s-a răsturnat, pe DN 2 – E 85, în afara localităţii Săbăoani. Autocisterna transporta o substanţă nepericuloasă. Autovehiculul a fost evaluat vizual şi nu prezintă scurgeri“, au transmis reprezentanţii Poliţiei şi ISU Neamţ.

Pentru a se evita orice pericol, conform procedurilor ce vizează păstrarea distanţei de siguranţă, traficul în a fost închis pe o distanţă de 3 kilometri, fiind dirijat pe o rută ocolitoare. Urma ca autocisterna în care este nitrat de amoniu ( substanţă folosită pentru creşterea plantelor şi care nu prezintă risc), să fie repusă pe roţi cu ajutorul unei macarale.

Tot pe E 85, dar în zona unui depozit logistic din afara localităţii Cordun, în apropierea municipiului Roman, pe data de 7 ianuarie 2024, în jurul orei 16.00, s-a produs o tragedie. Într-un accident au fost implicate două TIR-uri şi tot atâtea autoturisme, mai multe persoane rămânând încarcerate. Vinovat a fost şoferul unui camion de mare tonaj.

În urma coliziunilor a rezultat decesul unui şofer, în vârstă de 22 de ani, din judeţul Suceava, maşina acestuia, un Audi, fiind lovită de un TIR scăpat de sub control de conducătorul auto. La Spitalul de Urgenţă Roman au ajuns o tânără de 19 ani, prietena suceveanului şi conducătorul celuilalt camion, ambii fiind diagnosticaţi cu politraumatisme.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending