Contactează-ne

Prima pagină

Deputatul Cozmanciuc şi Vlad Marcoci, sentinţă definitivă. Ce a decis Înalta Curte de Casaţie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a pronunţat o decizie definitivă şi irevocabilă ■ cei doi au fost acuzaţi de comiterea unor fapte de corupţie ■

Hotărârea a fost pronunţată astăzi, 25 ianuarie 2023, în dosarul care-i privea pe deputatul Mugur Cozmanciuc, care la data trimiterii în judecată era preşedintele PNL Neamţ şi pe Vlad Marcoci, care a deţinut mai imulte funcţii, între care şi cea de prefect al judeţului.

„Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva sentinţei penale nr. 174 din 2 mai 2022 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 531/1/2021. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 ianuarie 2023“, se arată în hotărâre.

În primăvara anului trecut, tot un complet de la Înalta Curte a decis ca parlamentarul nemţean să fie achitat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, întrucât fapta nu exista, la fel stând lucrurile şi în cazul lui Marcoci, care era inculpat pentru cumpărare de influenţă.

Exonerat de răspundere penală era şi un afacerist, Sorin Emanoil Ciufudean, care fusese acuzat de instigare la cumpărare de influenţă. Cu decizia instanţei de fond nu au fost de acord procurorii anticorupţie, care au contestat achitările, dar demersul lor a fost respins astăzi, 25 ianuarie 2023.

Direcţia Naţională Anticorupţie îi trimitea în judecată pe cei trei acuzaţi în martie 2020, în rechizitoriu arătându-se că, în perioada 04-27 noiembrie 2019, Mugur Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci (FOTO – TVM Neamţ), care era, pe atunci, inginer în cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române, 500.000 de lei.

Parlamentarul ar fi lăsat să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului din acea perioadă, pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale Apele Române o persoană apropiată de omul de afaceri. Banii urmau să fie remişi în două tranşe.

„Am luat la cunoştinţă cu surprindere, din comunicatul de presă, că procurorii DNA au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Nu am săvârşit nicio infracţiune. Sunt nevinovat“, declara Mugur Cozmanciuc după trimiterea în judecată.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending