Contactează-ne

Actualitate

Cultură interzisă înfiinţată într-un apartament din Piatra Neamţ. Începe procesul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul a cultivat cannabis, dar recolta a fost luată de procurorii DIICOT ■ pietreanul este judecat pentru mai multe acuzaţii ■

Magistraţii din cadrul Tribunalului Neamţ au finalizat procedura de Cameră preliminară şi au dispus începerea procesului unui pietrean care a înfiinţat o cultură ilicită de cannabis, la bloc. George Pravicencu, de 45 de ani, a fost inculpat de procurorii DIICOT care l-au acuzat de trafic de droguri de risc, în formă continuată, şi deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul (…), legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cauza privind pe inculpatul P.G., trimis în judecată pentru deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu şi trafic de droguri de risc, în formă continuată, (40 acte materiale). Dispune începerea judecăţii în dosarul (…) Tribunalului Neamţ, privind pe inculpatul Pravicencu George“, conform instanţei.

Din cercetări a reieşit că bărbatul a înfiinţat o cultură de cannabis „indoor“, în apartamentul său şi ar fi comercializat droguri de risc, în judeţul Neamţ, către diverşi consumatori. „În urma a două percheziţii, poliţiştii au descoperit şi ridicat, 11 plante de cannabis, în cantitate de aproximativ 2 kilograme, circa 150 de grame de muguri de cannabis, un recipient din sticlă, care conţine aproximativ 20 de grame de cannabis“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

La descinderi, anchetatori au mai găsit trei recipiente, care conţineau urme de fragmente vegetale cu aspect de cannabis, aproximativ 250 de mililitri de ulei de cannabis, 30 de seminţe de cannabis, 30 de kilograme de îngrăşămînt şi 15 litri de substanţe lichide pentru accelerarea procesului de creştere a plantelor. De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, două ventilatoare, un cort, două lămpi cu ultraviolete şi un telefon mobil.

Suspectul a fost condus la sediul Direcţiei de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Neamţ, pentru audieri. În baza probatoriului, aceasta a fost reţinut, pentru 24 de ore. La activităţile din dosar au participat cadrele de la Poliţie şi de la Jandarmeria Neamţ. După audieri, inculpatul a fost prezentat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Neamţ, iar în şedinta de pe 20 aprilie 2022 s-a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending