Contactează-ne

Actualitate

Chinurile cu apa s-ar putea sfârși. „Avem proiectul și lucrul cel mai important, finanțarea!“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ prezent la București, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, primarul Leonard Achiriloaei a semnat contractul de finanțare a investiției la rezervorul de apă de la gară ■ valoarea este de 4.946.694 de lei ■

Primarul Romanului, Leonard Achirilaoei, a transmis o veste demult așteptată, aceea a rezolvării, fie și parțial, a problemelor legate de alimentarea cu apă a municipiului. Conform declaraților sale, miercuri, 17 mai, edilul a fost prezent la București, la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației unde a fost semnat contractul. Unul în valoare de 4.946.694 de lei.

„De Zilele Municipiului Roman, am primit o veste extraordinară: continuăm investițiile în infrastructura de apă. La Ministerul Dezvoltării, în prezența domnului Claudiu Răcuci, secretar de stat, am semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea completă a rezervorului de apă de 5.000 de metri cubi de la gară. Acest proiect face parte din lista obiectivelor de finanțare prin Programul «Anghel Saligny».

Valoarea totală a contractului se ridică la 4.946.694 de lei. Rezervorul de apă de la gară este un element esențial pentru asigurarea apei potabile în municipiul Roman, o rezervă sigură de care trebuie să dispunem rapid. Urmare a tuturor demersurilor pe care le-am întreprins, alături de domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu, domnul George Lazăr, președintele PNL Neamț, vom beneficia de fonduri pentru realizarea lucrărilor necesare.

Ele includ înlocuirea echipamentelor vechi și deteriorate, precum și modernizarea infrastructurii aferente”, a declarat edilul șef al municipiului, Leonard Achiriloaei. Acesta a mai adaugat și faptul că, printre alte lucrări executate în sensul ameliorări crizei de apă la Roman, se numără și investițiile în lucrări de izolare termică a rezervorului și hidroizolației pentru a preveni pierderile de apă și a asigura un mediu optim de stocare a lichidului vital.

„Avem proiectul și lucrul cel mai important, finanțarea! Urmează etapele de execuție, pe care le voi urmări să fie făcute optim și la timp, astfel încât să vedem o îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și să asigurăm calitatea și cantitatea necesară pentru consum. Așa cum am promis, prin investiții adecvate în infrastructură, vom crea condiții optime de trai și vom dezvolta comunitatea”, mai spune primarul Achiriloaei.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending