Contactează-ne

Actualitate

Chefuri cu invitaţi surpriză. Ce „daruri“ au făcut poliţiştii

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o aniversare organizată la Tîrgu Neamţ i-a adus administratorului localului o amendă de 10.000 de lei ■ şi la Piatra Neamţ un chef a fost spart de poliţişti ■

Interdicţiile impuse de vremurile pandemice nu mai impresionează şi contrar tuturor recomandărilor sau a cifrelor îngrijorătoate legate de bolnavi şi decesele cauzate de noul coronavirus petrecerile se ţin lanţ. Numai că, despre unele dintre ele au aflat forţele de ordine şi ceea ce au considerat organizatorii că ar trebui să fie un motiv de bucurie s-a transformat în cu totul altceva.

Astfel, două petreceri au fost „sparte“ de poliţişti la sfîrşitul săptămînii trecute. În plină criză sanitară, o aniversare a avut loc la un local public din Tîrgu Neamţ pe data de 30 ianuarie, dar în jurul orei 22:30 s-au autoinvitat şi poliţiştii la cheful cu pricina.

Petrecerea a fost întreruptă, iar oamenii legii i-au lăsat administratorului localului o amendă de 10.000 de lei. Au mai fost şi alţi inconştienţi. Un alt eveniment privat a fost depistat în aceeaşi zi, în jurul orei 24:00, într-un restaurant din Piatra Neamţ. Şi în acest caz petrecăreţii au fost trimişi acasă nu înainte ca forţele de ordine să aplice două amenzi de 750 de lei, urmînd ca şi patronul localului să fie sancţionat.

La fel au stat lucrurile şi în cazul unui bairam la care erau aproximativ 40 de participanţi, care fuse pus la cale pe 24 ianarie, la Tîrgu Neamţ. Totul s-a întîmplat într-un local public, dar şi aici s-au „autoinvitat“ oamenii legii. Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 8 sancţiuni în cuantum total de 4.000 de lei. Tot în Neamţ, pe data de 17 ianuarie 2021, alte două astfel de petreceri au fost întrerupte de poliţişti. Oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gârcina au fost sesizaţi că în localitatea Bodeşti, la o locuinţă particulară, mai multe persoane participă la un botez.

„Echipajul de poliţie s-a deplasat la faţa locului, fiind identificate opt persoane. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite de Legea nr. 55/2020, în valoare totală de 11.000 de lei, iar evenimentul a fost oprit“, se arata într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. La fel au stat lucrurile şi la un eveniment similar, dar sancţiunile aplicate au fost mult mai mari. În noaptea de 16/17 ianuarie 2021, la o pensiune din zona Bâtca Doamnei, s-a aflat că este o cumătrie la care participau aproximativ 150 de persoane. Au intervenit cadrele de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Piatra Neamţ, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi. Şi această cumătrie a fost întreruptă, iar pentru încălcarea normelor sanitare atât organizatorul evenimentului cât şi administratorul localului public au fost sancţionaţi cu amenzi de 10.000 de lei.

După cum se ştie, pe perioada stării de alertă, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise sau deschise, publice şi private.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending