Contactează-ne

Actualitate

Cadrele didactice, în febra examenelor, la Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în cursul zilei de 18 iulie s-au aflat rezultatele la concursul de titularizare la care s-au înscris, în Neamț, 695 cadre didactice și s-au prezentat 604 ■ rata de promovare este de 80,07% ■ două cadre didactice au luat media 10 ■ miercuri, 19 iulie a început și examenul de definitivat la care s-au înscris 165 cadre didactice și s-au prezentat la examen 161 de candidați, pentru 20 de discipline ■

Ministerul Educației a afișat rezultatele la concursul de titularizare în învățământ desfășurat în 12 iulie.

Conform comunicatului de presă publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean  Neamț au fost înscriși la concursul pentru ocuparea posturilor didactice, din învățământul preuniversitar, sesiunea 2023,  un număr de 695 candidați, din care s-au prezentat la probele scrise un număr de 604 candidați, ce au susținut examenul în cele trei centre de examen de la:  Colegiul Tehnologic ”Spiru Haret”, de la Școala Gimnazială Nr.2 Piatra Neamț și de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț. În centrele de evaluare au fost corectate 544 lucrări scrise.  În urma afișării rezultatelor inițiale, rata de promovabilitate a concursului este de 80,07%. În județul Neamț numărul notelor peste 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 46,86% . Procentul notelor între 5 și 7 este și el de 33,21%. Dintre candidații promoției curente 64,20% au obținut medii peste 5, ceea ce le permite să obțină un post în învățământ. Doi candidați au luat la examenul de titularizare nota 10. Este vorba despre  Cozmin Constantin Apetrei, profesor de sport la Școala din Roznov și Florentina Mândru, din Piatra Neamț, maistru instructor la Farmacie (Școala posliceală sanitară n.r). Alți 254 de candidați au obținut note între 7 și 9,99. La polul opus 107 candidați au obținut note sub 5, dintre care 6 au fost notați cu note sub 2.

Din comunicatul de presă al ISJ rezultă și faptul că în Neamț nu au fost candidați eliminați din examen, dar și faptul că două lucrări au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei de examen. Contestațiile au început a fi depuse în ziua de 18 iulie (ziua afișării) fie la sediul ISJ, fie în format electronic la adresa: titularizare2023@isp.nt.edu.ro  până la orele 18 și mai pot fi depuse în cursul zilei de 19 iulie, până la ora 12. Rezultatele finale urmează a fi afișate miercuri, 26 iulie.

În județul Neamț candidații concurează pe 104 locuri titularizabile (pe durată nedeterminată n.r) și 405 posturi complete rezervate și pe 902 fracțiuni de normă, din aceeași categorie.

Concurență acerbă și la nivel național

La nivel național, conform comunicatului de presă al Ministerului Educației, 68% dintre candidați au obținut note peste 7. Rata notelor între 5 și 7 este în creștere comparativ cu anul trecut ea fiind de 33,45% față de 32,91%. Din promoția curentă 44,99% dintre candidați au obținut note peste 7. Un număr de 127 de candidați au luat la titularizare nota 10, față de 146 în 2022. 11.321 candidați au luat note între 7 și 9,99. La nivel central au fost anulate 42 de lucrări, care nu au respectat normele metodologice și 26 de candidați au fost eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, aceștia urmând a suporta efectele gestului lor inadmisibil pentru un cadru didactic. Ei nu vor putea ocupa posturi în învățământ în anul școlar 2023-2024, nici ca suplinitori.  Rata de participare la probele scrise a fost la nivel central de 83,17%, din care 81,70% sunt candidați din promoția acestui an. În centrele de evaluare au fost transmise 23.892 lucrări, fiind notate 23.850 lucrări.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (un an școlar), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților admiși pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va face, în ședințe publice,  în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă,  în zilele de 27 iulie și 28 iulie 2023, conform graficului postat pe site-ul inspectoratului școlar.

A început și examenul de definitivare în învățământ

Miercuri, 19 iulie, la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș”, la ora 9, a început și examenul de definitivare în învățământ, la care anul acesta participă 161 de cadre didactice, din cele 165 înscrise în sesiunea din acest an. În 25 iulie se vor afișa rezultatele inițiale, ca între 25 și 26 iulie să poată fi  depuse eventualele contestații, care vor fi soluționate între 26 și 31 iulie. Între 1 și 4 august rezultatele vor fi comunicate de ISJ Neamț la MEN, rezultate ce vor fi validate între 7 și 18 august prin ordin al ministrului educației.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending