Prima pagină
Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns! Un bărbat gelos a reclamat că a fost legat de soţie şi concubinul ei, fiindu-i incendiată locuinţa
■ cazul s-a petrecut în comuna Bozieni ■ reclamaţia nefondată s-a soldat cu întocmirea unui dosar penal pentru distrugere din culpă şi inducerea în eroare a organelor judiciare ■
Cercetările în acest caz, unul care părea a fi foarte grav, au fost demarate pe 14 ianuarie 2024 şi au fost finalizate în scurt timp, oamenii legii constatând că spusele unui nemţean în etate de 50 de ani, din comuna Bozieni, sunt nereale. El a susţinut că i s-a dat foc la locuinţă, unul dintre autorii fiind partenera de viaţă.
De fapt, chiar el era făptaşul, dar pe fondul consumului de alcool şi al geloziei a ticluit un plan din dorinţa de a se răzbuna. La data menţionată, în jurul orei 18:15, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale Ion Creangă au fost sesizaţi prin 112, de către cel în culpă că soţia, împreună cu concubinul acesteia, l-ar fi legat de mâini şi de picioare şi ar fi incendiat imobilul în care era.
„În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de poliţişti a rezultat faptul că, la data de 14 ianuarie, pe fondul consumului de alcool şi al neatenţiei, bărbatul de 50 de ani ar fi provocat incendiul în cauză. Acesta s-ar fi evacuat singur din locuinţă, a apelat numărul de urgenţă 112, iar pe fondul geloziei ar fi reclamat aspecte nereale“, a transmis Poliţia Neamţ.
Nemţeanul s-a ales cu dosar penal, fiind acuzat de comiterea a două infracţiuni: distrugere din culpă şi inducerea în eroare a organelor judiciare. Dincolo de problemele judiciare pe care şi le-a creat, nemţeanul are şi altele. A rămas pe drumuri în toiul iernii, flăcările pe care le-a provocat afectându-i grav locuinţa.
„Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi şi bunurile materiale din interiorul a trei încăperi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost acţiunea intenţionată“, comunica ISU Neamţ.
Poliţiştii reamintesc faptul că apelurile la 112 se fac doar în cazuri grave, pentru a evita supraaglomerarea liniei de urgenţă şi pentru ca aceasta să fie disponibilă pentru cei care au cu adevărat nevoie de asistenţă imediată. Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancţionează.
Amenda este de la 1.000 la 2.000 de lei sau se poate dispune prestarea de la 100 la 200 de ore în folosul comunităţii. În alte situații, se mai prevede că alertarea falsă a agenţiilor de intervenţie poate fi „taxată“ cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei sau cu efectuarea de la 200 de ore la 400 de ore în folosul comunităţii. Sancţiunile au fost stabilite prin Legea 36/2020.
-
Actualitate13 ore,
MARSAT SA Roman
-
Actualitateo săptămână,
Criza de personal din MAI: 6000 de pensionări în 2024 și un deficit istoric
-
Prima paginăo săptămână,
„Ordonanța trenuleț” lovește cumplit și în Educație
-
Eveniment2 săptămâni,
Sindicalismul în Poliția Română: în cătarea cercetării disciplinare
-
Actualitateo săptămână,
Tatiana Bălău aduce acasă Premiul de Excelență, purtând tradițiile românești până la Montreal
-
Actualitate2 săptămâni,
Vacanțe și zile libere în 2025: 205 zile cu tot cu sâmbete și duminici n
-
Eveniment2 săptămâni,
Urmărit internațional arestat în noaptea de Revelion pentru crimă în Italia
-
Actualitate2 săptămâni,
Un cal a fost salvat dintr-un bazin în comuna Bârgăuani