Contactează-ne

Actualitate

Angajaţii Apaserv vor să picheteze CJ-ul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ sindicaliştii EPCAN vor să organizeze protestul pe 7 aprilie ■ ei au adresat o scrisoare deschisă conducerii companiei ■ “am fost rugaţi pe un ,,ton bl=nd de educator’’să plecăm acasă şi să lăsăm ,,dracului’’ actuala conducere să îşi exercite misiunea”, spun sindicaliştii, care mai completează: “Scuzaţi că prin strigătele noastre de a se face dreptate şi pe partea celor care muncesc am tulburat somnul creativ al conducerii” ■

Membrii sindicatului EPCAN de la Apaserv vor să continue acţiunile de protest, aducând la cunoştinţa Primăriei Piatra Neamţ, dar şi a altor instituţii că doresc să picheteze sediul Consiliului Judeţean Neamţ, miercuri, 7 aprilie.

Acţiunile de protest, care se vor desfăşura în intervalul orar 10-12, vor porni de la sediul companiei furnizoare de apă, va urma un marş al sindicaliştilor până la sediul CJ, unde protestul va continua pentru aproximativ o oră, estimându- se că vor participa aproximativ 100 de persoane.

Sindicaliştii au formulat şi o scrisoare deschisă adresată conducerii Apaserv în care dezvăluite că după acţiunea anterioară de protest „am fost rugaţi pe un ,,ton blând de educator”să plecăm acasă şi să lăsăm ,,dracului” actuala conducere să îşi exercite misiunea”.

Ironic, ei îşi cer scuze că „prin strigătele noastre de a se face dreptate şi pe partea celor care muncesc am tulburat somnul creativ al conducerii”.

„Onor conducerii şi corpului didactic! În plină criză la CJ Apaserv Neamţ se pare că soluţia găsită de iluştrii conducători este de a trimite acasă pe cei care au început să îşi ceară drepturile şi de a continua redresarea companiei cu ajutorul marilor dascăli care din prea multă pasiune şi a veleităţilor lor didactice s-au instalat în scaune confortabile la conducerea companiei în dauna miilor de elevi care aşteptau să fie îndrumaţi în viaţă de aceste talente pedagogice.

Pentru ca toate aceste lucruri să poata fi puse în practică trebuia ca la conducerea acestei companii să ,,câştige” concursul de manager un personaj din judeţul care a arătat în ultima perioadă că poate lansa pe plan naţional cei mai competenţi oameni.

Întrucât noi cei care participăm zilnic la procesul de furnizare a apei şi colectare a apei uzate nu ne putem ridica la nivelul de studii şi competenţe ale acestor vizionari în managementul serviciilor, am fost rugaţi pe un ,,ton blând de educator”să plecăm acasă şi să lăsăm ,,dracului” actuala conducere să îşi exercite misiunea şi să ne strigăm păsurile în altă parte. Scuzaţi că prin strigătele noastre de a se face dreptate şi pe partea celor care muncesc am tulburat somnul creativ al conducerii. Ca în vremurile trecute în jurul celor luminaţi îşi fac loc cei din sfatul bătrânilor (pensionari), care prin experienţa acumulată în timp (cu buzele ţuguiate) continuă activitatea de redresare a companiei în detrimentul nepoţilor care aşteptau vorbe blânde de la bunici. Respect pentru sacrificiul aratat de a încasa pensii şi salarii pentru funcţii pe care unii le fac voluntar şi onor conducerii de a ajuta pe ,,bieţii pensionari” să îşi rotunjească veniturile.

Liniştea care planează asupra companiei din partea celor care reprezintă acţionarul principal este stranie. Se pare că nimeni nu este interesat de viitorul acestei unităţi. Încăpăţinaţi cum ne ştiţi am decis să continuăm protestele şi să le tulburăm somnul creativ, până când cineva din conducere sau de la judeţ va binevoi să îşi rupă din timpul preţios să dea dovadă de tact şi talent în a ne convinge să putem trăi cu salarii de mizerie, iar cei unşi să primească lefuri mari pentru ei şi cei aduşi de ei.

Sub deviza ,,primul pe ţară, al doilea pe judeţ” conducerea raportează îndeplinirea planului cincinal în patru ani şi jumătate. Felicitări. Vă aşteptăm în data de 07.04.2021 începând cu ora 10 la sediul din Piatra Neamţ pentru a participa la ,,marşul disperării”. Nu este protestul unui sindicat, ci al tuturor celor care se simt neîndreptăţiţi de actualele condiţii. Uniţi vom îndrepta lucrurile şi vom putea continua munca! P.S.: Pentru unele greşeli de exprimare sau gramaticale ne cerem scuze. Încă nu avem şi un profesor de limba şi literatura română”, se precizează în scrisoarea deschisă a sindicaliştilor.

Reamintim că aproximativ 100 de angajaţi ai Apa Serv, membri ai Sindicatului EPCAN, au protestat miercuri, 31 martie, în faţa sediului companiei. Protestul a survenit ca urmare a refuzului conducerii de a accepta revendicările sindicaliştilor. În consecinţă angajaţii au cerut demisia întregii conduceri, în frunte cu directorul general, pe care l-au invitat în numeroase rânduri să coboare din birou pentru a purta un dialog. Sindicalişti au avut mai multe rânduri de negocieri cu şefii societătii în cadrul cărora au solicitat respectarea legii în domeniul salarizării, eliminarea inechită?ilor salariale şi condi?ii de muncă mai bune pentru muncitori. Sindicaliştii au cerut o mărire salarială pentru cei cu lefuri mici, respectiv 10% aplicat la salariul brut, însă conducerea a propus o creştere de 160 lei/net pentru muncitori şi 40 lei/net pentru personalul TESA. Cum cele două părţi nu au putut ajunge la un consens, s-a ajuns la proteste.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. vali

    3 aprilie 2021 at 7:32 PM

    Angajatii de la Apaserv sunt scapati de sub control. Cei de pe teren lucreaza in timpul programului la firme particulare de instalatii. Pt racord la retea se cere spaga altfel iti gasesc tot felul de chichite si te amana luni de zile. Structura este f stufoasa si salarii mari nemeritate. Ca si la Metrou , Apaserv este o societate care se finanteaza marind nejustificat preturile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Evaluare Naţională cu sesiune specială

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ ministerul a modificat calendarul desfăşurării examenului pentru elevii clasei a VIII ■ acesta se va desfăşura în perioada 7 iunie - 4 iulie ■ absolvenţii care nu au putut susţine examenul vor participa la o sesiune specială ■

De la declanşarea pandemiei de coronavirus, factorii de decizie din sistemul de educaţie au fost nevoiţi să ajusteze diverse acte normative, din cauza faptului că a fost afectat grav şi procesul de învăţămînt. La sfîrşitul lunii trecute, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a elaborate Ordinul 3744 din 28 aprilie 2021, publicat în Monitorul Oficial, privind modificarea şi completarea Ordinului nr. 5455/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a.

Astfel, conform actului normativ amintit a fost fixat Calendarul de desafăşurare a Evaluării Naţionale după cum urmează. Între 7 şi 11 iunie 2021 va avea loc înscrierea pentru examen; 22 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura română; 24 iunie – proba scrisă la Matematică; 25 iunie – Limba şi literatura maternă, unde este cazul; 29 iunie – între orele 16 şi 19 şi 30 iunie – între orele 8-12 – depunerea contestaţiilor; 30 iunie – 4 iulie – soluţionarea contestaţiilor, iar pe 4 iulie – afişarea rezultatelor finale.

Ca element de noutate, anul acesta este introducerea unei sesiuni speciale, destinate candidaţilor care, conform unui certificat medical, nu s-au putut prezenta în sesiunea anterioară. Conform actului normativ candidaţii aflaţi în situaţia menţionată vor putea înscrie în perioada 7 şi 11 iunie 2021; 5 iulie – Proba la Limba şi literatura română; 6 iulie – proba scrisă la Matematică; 7 iulie – Limba şi literatura maternă, unde este cazul; 9 iulie – afişare rezultate înainte de contestaţii (pînă la ora 12.00); 9 iulie, între 14 şi 20 – depunere contestaţii; 10-11 iulie – rezolvare contestaţii; 12 iulie – afişare rezultate finale. În judeţul Neamţ sînt aştepaţi la examenul de Evaluare Naţională 3.660 absolvenţi ai clasei a VIII-a.

Citește știrea

Actualitate

Chefuri cu droguri, alte „note de plată“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la cîteva săptămîni de la descinderile procurorilor DIICOT, petrecăreţii au fost amendaţi ■ este vorba de 114 de persoane care au fost depistate la petrecerile ilegale ■ în cauză, 10 persoane, între care şi cei doi patroni, au ajuns după gratii ■

Petrecerile cu droguri din cluburile Jazz City Café şi Chaplin’s Pub nu s-au lăsat numai cu 10 arestări, unele despre care a vuit tîrgul. De la data descinderilor oamenilor legii la chefurile ilegale pe timp de pandemie, în noaptea de 17/18 aprilie 2021, ancheta a continuat, iar între timp au fost identificate toate persoanele care au fost găsite în acea noapte la party.

Fiecare dintre participanţi a fost amendat, iar prime sancţiuni au fost anunţate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ într-un comunicat de pe 6 mai 2021. Atunci s-a anunţat faptul că oamenii legii au aplicat unui număr de 33 de persoane fizice tot atîtea sancţiuni pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat pentru care au fost instituite interdicii sau restricţii, valoarea totală a amenzilor dispuse fiind de 51.000 lei. A doua zi, Poliţia Neamţ a revenit cu un alt comunicat şi a anunţat că a aplicat alte 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind protecţia individuală şi a celor privind libera circulaţie/deplasare.

Marea majoritate a acestor sancţiuni au fost pentru petrecăreţii din cele două cluburi, 114 persoane fiind sancţionate cu 110.000 lei. Reamintim că în urma descinderilor oamenilor legii din noaptea de 17/18 aprilie, 10 indivizi au fost arestaţi preventiv. Este vorba de patronii celor două cluburi, Constantin Cuejdianu şi Cristian Valentin Dobrea, precum şi celebrul hoţ Paul Bumberică, zis Orlando, Claudiu Constantin Enea, Mihai Pavel, Ştefan Gabăr, Ciprian Motoi, Florin Nicolae Rusu, Ioan Stan şi Alin Alexandrul Chiuariu. Toţii au contestat cătuşele la Curtea de Apel Bacău, dar nu au găsit înţelegere, astfel că au petrecut sărbătorile Pascale în arestul Poliţie Neamţ.

Conform datelor de anchetă, procurorii începuseră urmărirea penală încă din luna februarie a acestui an, iar pentru dovedirea făptaşilor au fost folosiţi lucrători sub acoperire. Aşa s-a aflat că la petrecerile din spatele uşilor închise se traficau droguri, preţul fiind de 100 de euro gramul de cocaină sau 50 de euro pentru un comprimat de ecstasy. Patronii cluburilor strîngeau comenzile de la clienţi, se pare şi banii pentru stupefiante, apoi chemau dealerii care aduceau ceea ce comandaseră clienţii. Petrecerile la care participau circa 50 de persoane aveau loc de regulă în noapţile de sîmbătă spre duminică şi se spărgeau în zori, în jurul orei 5 dimineaţa, cînd se ridicau restricţiile de circulaţie.

Citește știrea

Actualitate

Lupta doctorilor nu doar cu coronavirusul, ci şi cu ignoranţa

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ medicul de familie Filip Panait face, din nou, un rechizitoriu al societăţi ■ acesta acuză comunicarea dezastruoasă a guvernanţilor pe teme de interes, cum e aceea a campaniilor de vaccinare ■ medicul crede că interesul politic este să ţină populaţia în ignoranţă ■

Filip Panait, medic de familie la Bîra, cunoscut ca unul dintre cei mai vocali oameni ai sistemului, este extrem de nemulţumit de atitudinea unor cetăţeni faţă de oamenii în halate albe, pornită adesea din mediul politic.

Acesta relatează o întîmplare de acest gen, care l-a pus pe gînduri foarte serios, în ceea ce priveşte misiunea medicilor de a se lupta nu numai cu bolile, dar şi cu ignoranţa. „«Doctorii omoară oameni!». Acestea au fost cuvintele unui tătic, cu aburii alcoololului în cap, după ce i-am vaccinat copilul acum un an. Părintele, cu un anumit grad de analfabetism şi sosit de prin Italia, cu doi copii destul de neglijaţi din punct de vedere medical şi nevaccinaţi la timp, a venit la mine la cabinet, împreună cu soţia, să se înscreie pe lista mea de pacienţi.

Le-am vorbit frumos şi le-am spus că unul dintre copii nu are vaccinurile de rutină efectuate. La ceva vreme au venit cu acel copilaş să-l vaccineze, copilul avînd atunci peste un an. După imunizare, aşa cum se mai întîmplă, a făcut o mică reacţie locală, cu durere şi o uşoară tumefacţie, a început să plîngă. M-a sunat tatăl spre seară, supărat şi mînios, că cel mic plînge. «Vă sau în judecată!. Doctorii omoară oameni», m-a ameninţat bărbatul. Am stat, l-am ascultat. Era vizibil că se afla sub influenţa consumului de acool. «Mă duc la spital!».

Am convenit să sune Ambulanţa şi să meargă la spital, deşi şi acolo tot doctorii îi tratau copilul şi nu i s-a făcut decît ceea ce-i recomandasem şi eu să facă. L-am lămurit că asemenea reacţii sînt normale după vaccinare şi i-am spus că, proprii mei copii au făcut reacţii mai severe. Atunci mi-am dat seama că în România la capitolul comunicare se stă extrem de prost, începînd de la secretarul de stat Raed Arafat şi continînd cu miniştrii Sănătăţii, de cele mai multe ori avînd conduita unui contabil bancar, ceea ce explică atitudinea agresivă a oamenilor, cărora le este greu să înţeleagă încrengătura de interese big-farma.

Cu o populaţie slab şcolarizată şi cu politicieni de proastă calitate este explicabil de ce s-a ajuns în acest punct“, este de părere medicul Filip Panait. Acesta este convins şi de faptul că vinile pot fi căutate şi în atitutudinea unor elite româneşti, inclusiv a celor din lumea medicală, politică sau oculte, care au contribuit din plin, la situaţia în care este ţara.

„O doamnă şi un lider de partid sînt cei mai buni vraci ai acestei naţii, care împreună cu şefii galeriiilor de fotbal vor transforma România într-un «paradis terestru»“, a conchis medicul. Acesta a mai precizat că a trecut un an de la întîmplarea cu nemţeanul venit din Italia, care cu întreaga lui familie a rămas pe lista sa de pacienţi, căpătînd încredere în sfaturile medicului lor şi nu în ceea ce auzise sau citise pe internet, cum că „medicii omoară pacienţi“.

Citește știrea

Trending