Contactează-ne

Actualitate

Acțiuni educative preventive în taberele de vară

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ polițiștii Secției Rurale Dulcești și reprezentanții ISU Neamț au fost în mijlocul copilor participanți la tabăra de vară a bisericii Pogorârea Sfântului Duh

Marți, 8 august, polițiștii Secției de Poliție Rurală Dulcești și pompieri din cadrul ISU Neamț au fost prezenți printer copiii participanți la tabăra de vară a bisericii Pogorârea Sfântului Duh, din comuna Horia, pentru a le vorbi despre teme de actualitate.

Între ele prevenirea victimizării, a disparițiilor de minori, prevenirea înșelăciunilor în mediul online, a traficul și consumul de droguri, prevenirea evenimentelor rutiere, care sunt priorități ale polițiștilor nemțeni.

Oamenii legii le-au prezentat efectele dispariției minorilor, faptul că mediul online nu e totdeauna prietenul lor, fiind locul unde se comit și înșelăciuni. De asemenea, polițiștii au abordat subiecte legate de consumul substanțelor psihotrope și despre cât de vulnerabil poate deveni o persoană care se află sub influența acestora.

Nu au fost neglijate nici temele privind siguranța celor mici în trafic, prevenirea evenimentelor rutiere în care pot fi implicați pietonii și cum se acordă primul ajutor în caz de nevoie.

Reamintim faptul că, potrivit datelor furnizate de Asociația ”Salvați copii”, în România dispar anual 6-7 mii de copii, din care unii nu au fost găsiți niciodată. Începând din 2001 ziua de 25 a mai a fost declarată Zi internațională a copilor dispăruți.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending