Contactează-ne

Prima pagină

Ziua neanderthalienilor la oraș. Se circulă după cum îl taie capul pe fiecare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un internaut, care locuiește în zona Pieții Centrale, a publicat pe Grupul Romașcanilor o postare care ilustrează modul haotic în care se parchează pe strada Miron Costin, în spatele Pieții Centrale ■ contactate de Monitorul, autoritățile promit că se vor lua măsuri punctuale ■

O concitadină a publicat pe Facebook o serie de imagini ilustrând debandada care se instalează în zilele de târg, în spatele Pieții Centrale, criticând aspru lipsa de reacție a autorităților publice, dar mai ales a polițiștilor locali, ineficienți, în opinia persoanei care a făcut postarea. Din păcate, limbajul folosit de internaut(ă) este, pe alocuri, ireverențios și dur.

”În Manhattan-ul din Roman găsești de toate . Strada Miron Costin, zona cuprinsă între Penny și Carrefour Market. O aglomerație de nedescris în fiecare duminică. Supranumită și Ziua neanderthalienilor la oraș. Parcare în curbă sau la mai puțin de 25 de metri de intersecție sau trecere de pietoni, parcare pe contrasens, parcare pe locuri de reședință plătite de riverani.

Parcare pe oprire interzisă, mers pe contrasens, injurii cu esențe rurale, un soi de jigniri cu origine controlată, blocare totală a traficului, deșeuri de orice fel lăsate peste tot, resturi de paie, de la baloți, pene de găini, cucuvele sau alte orătănii vândute la piață, resturi vegetale de la răsaduri, pahare de cafea aruncate, noroi uscat (de la roți) lăsat pe trotuare.

E scump să dai 2 lei să îți iei un loc de parcare pentru o oră și preferi să parchezi pe locul altuia. Cu siguranță ți se va părea scump să dai 3 lei, să treci pe la o spălătorie auto din zonă, etc… Asta în timp ce Miliția Locală amendează șoferi care claxonează, deși în zona respectivă nu e reglementat legal acest aspect”, a notat pe Grupul Romașcanilor, o persoană care semnează cu Georgeta SEB.

Îi îndeamnă pe polițiștii locali să-și facă treaba, acuzându-i de impostură. Postarea este însoțită de câteva fotografii realizate de la balconul unuia din blocurile din zonă, relevante pentru situația relatată. Cât despre Manhattan, el este un cartier din New York unde re regăsește centrul comercial, financiar și cultural al orașului, care are însă și multe străzi rău-famate, cu un potențial ridicat de infracționalitate.

Vânători Neanderthal descriși în Muzeul Gallo-Romeins Tongeren (Belgia) –sursa Wikipedia. Neanderthal 1 a fost primul exemplar care a fost recunoscut ca fosilă umană timpurie. A fost descoperit în 1856 în Germania. În 1864, geologul William King a sugerat numele Homo neanderthalensis în germană). 

Mai trebuie spus și faptul că  internautul a făcut referire și la Omul de Neanderthal, subspecie de oameni arhaici (extinctă), originari din Asia în urmă cu aproximativ 430.000 de ani, aluzia având și de această dată conotații ironice, pamfletare. Contractat telefonic, purtătorul de cuvânt al primăriei susține că polițiștii locali și-ar face datoria, dar în limitele prevăzute de actele normative.

”Polițiștii locali își îndeplinesc atribuțiile prevăzute de lege și nu pot acționa în afara ei. În 2023, polițiștii locali au participat la aproximativ 3.000 de misiuni planificate de asigurare a ordinii și liniștii publice și au rezolvat peste 2.000 de reclamații și sesizări primite prin dispecerat. Într-un singur an s-au aplicat 4.328 amenzi în valoare de 1.472.430  lei și 1.006 de avertismente scrise.

Așadar, postarea la care faceți trimitere, de pe un grup de Facebook, prin care Poliția Locală este criticată că nu își îndeplinește atribuțiile este nejustificată. Zona la care se face referire este una aglomerată, cu trafic intens prin specificul ei (comercial), iar în ceea ce privește parcarea neregulamentară de aici, Poliția Locală dispune, ori de câte ori constată sau este apelată, prevederile legale”, precizează Dragoș Toma.

La solicitarea redactorului Monitorul, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț, inspector Ramona Ciofu, a declarat: ”Referitor la aspetctele sesizate de dumneavostră vă comunicăm faptul că problematica este în atenția noastră. La acest moment se analizează oportunitatea instituirii unor noi restricții, precum sens unic pe sector limitat. Totodată, în zona respectivă se vor organiza acțiuni punctuale”.

Se așteaptă din partea autorităților locale și convocarea unei ședințe a Comisiei rutiere din cadrul CL Roman, din care fac parte reprezentanți ai primăriei, Poliției Naționale și consilieri locali. Luarea unor măsuri de către Poliția Națională ar determina pe cei care parchează așa cum s-a văzut să utilizeze parcarea supraetajată gestionată de Administrația Piețelor și care stă, de ani de zile, nefolosită.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending