Contactează-ne

Eveniment

Zece ani de închisoare pentru uciderea mamei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ prima instanţă a pedepsit autorul crimei cu 8 ani, însă Curtea de Apel i-a majorat sancţiunea ■ omorul a avut loc înainte de Crăciun, la Grumăzeşti ■ inculpatul a pregătit înmormîntarea, dar rudele şi vecinii au sesizat anchetatorii ■ necropsia a certificat moartea violentă ■

Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Bacău s-au pronunţat definitiv în cazul nemţeanului care şi-a ucis mama, apoi a pregătit înmormîntarea. Este vorba de Gheorghe Cojocaru, de 47 de ani, din localitatea Grumăzeşti, pe care instanţa de find l-a condamnat la 8 ani de închisoare. Recent, Curtea a majorat pedeapsa la 10 ani de închisoare, după ce inculpatul a fost dovedit că şi-a ucis mama, o femeie în vîrstă de 85 de ani. „Reţine cauza spre rejudecare şi în fond: Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Cojocaru Gheorghe de la 8 ani închisoare la 10 ani închisoare. În baza art. 422 Cod procedură penală deduce în continuare arestul preventiv de la data de 13.06.2018 la zi“, conform Curţii de Apel Bacău. Fapta a avut loc înainte de Crăciunul de anul trecut, în localitatea Grumăzeşti, unde inculpatul cunoscut de vecini ca un cal breaz, şi-a snopit mama în bătaie provocîndu-i leziuni care în cele din urmă au condus la deces. Agresiunea a avut loc după ce bărbatul şi-a gonit de acasă soţia şi cei doi copii, rămînînd numai cu mama octogenară. Cînd şi-a dat seama de consecinţe nu a spus nimănui ce s-a întîmplat dar s-a pregătit pentru înmormîntarea creştinească. Numai că vecinii şi rudele ştiau de relaţiile tensionate dintre cei doi şi bănuind o moarte suspectă au anunţat autorităţile. La faţa locului au venit poliţiştii şi un procuror criminalist, iar cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei. La final legiştii au stabilit că a fost vorba de o moarte violentă, victima decedînd din cauza asfixiei. „Un bărbat în vîrstă de 47 de ani din Grumăzeşti, cunoscut ca un consumator fervent al băuturilor alcolice şi scandalagiu notoriu, şi-a determinat soţia să părăsească domiciliul conjugal. Bărbatul, rămas cu mama în locuinţă, în ziua de 18 decembrie, aflîndu-se sub influenţa alcoolului şi-a agresat mama, în aşa hal, încît i-a produs leziuni grave care au condus la decesul bătrînei, în vîrstă de 85 de ani. Faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii de către Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ, în cursul zilei de 21 decembrie, iar pe 22 decembrie s-a emis mandat de arestare preventivă, la cererea noastră, pentru săvîrşirea infracţiunii de omor“, a declarat procurorul Virgil Cornea, purtător de cuvînt al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ, la data faptei.

Actualitate

EXERCIŢIU: Explozie la Petrom Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Pompierii nemţeni au anunţat pentru seara de 26 ianuarie, de la ora 19, un exerciţiu având drept temă o explozie urmată de un incendiu la un autoturism în staţia Petrom din Roman.

„În ziua de 26.01.2022, ora 19:00, prin sistemul S.N.U.A.U. „112” Neamţ, dispeceratul ISU primeşte un anunţ de la un angajat al Stației de distribuție carburanți Petrom despre producerea unei explozii urmată de un incendiu la un autoturism ce alimenta la una din pompele stației.

Din informațiile oferite de apelant în interiorul autoturismului incendiat a fost surprinsă o persoană, existând pericol de propagare al incendiului la pompele de carburanți învecinate cât și la sediul administrativ al stației”, anunţă reprezentanţii ISU Neamţ, referitor la scenariul exerciţiului.

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Femeie decedată în urma unui incendiu provocat de jarul din sobă

Știre publicată în urmă cu

în data de

O femeie în vârstă de 77 de ani a decedat în urma unui incendiu izbucnit pe 25 ianuarie la o locuinţă din localitatea Vădurele.

Pompierii au găsit corpul neînsufleţit pe un pat aflat în apropierea unei sobe şi au stabilit că incendiul a pornit de la jarul căzut din aceasta.

“În data de 25 ianuarie, în jurul orei 07:36, prin apel la 112, Dispeceratul integrat ISU – SAJ Neamț a fost înștiințat despre decesul unei persoane, survenit în urma unui incendiu produs în interiorul unei locuințe din localitatea Vădurele  comuna Cândești. Apelantul ne-a informat că incendiul a fost stins.

La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu.

Ajunși la locul solicitării, pompierii au găsit o femeie, de 77 de ani ce nu prezenta semne vitale, pe un pat amplasat în imediata apropierea unei sobe.

Incendiul s-a manifestat într-o cameră, la nivelul unui pat, în care se afla o persoană.

Jarul căzut din sistemele de încălzire pe materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Autoturism în flăcări de la sistemul de frânare

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un autoturism a luat foc, miercuri dimineaţă, 26 ianuarie, într-o parcare de pe Bulevardul Decebal din Piatra Neamţ.

Pompierii au stabilit drept cauză o defecţiune la sistemul de frânare. A mai fost deteriorat un autoturism parcat în apropiere.

“În această dimineață ca urmare a unui apel la 112 dn jurul orei 05.33, pompierii pietreni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un autoturism ce se afla într-o parcare din Bulevardul Decebal.

Incendiul se manifesta cu flacără deschisă în partea din spate a unui autoturism (roata stângă, bancheta din spate și plafon).

Un autoturism parcat în imediata apropiere a fost deteriorat pe partea dreaptă din cauza incendiului.

Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Trending