Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Zãpada primãvãratecã pune probleme în judet

Știre publicată în urmă cu

în data de

• la primele ore ale diminetii de ieri s-a circulat foarte greu pe unele trasee • prefectul Mocanu a reclamat reactia lentã a primarilor care nu prea stiu ce se întîmplã în localitãtile pe care le conduc •

Ninsorile abundente din noaptea de 28 februarie/1 martie au dat de furcã drumarilor. Din raportãrile fãcute, rezulta cã nici un drum din judet nu fusese blocat, însã, în comune, situatia se prezenta cu totul altfel. Cel putin asta a fost concluzia prefectului Toader Mocanu care a convocat o sedintã cu reprezentantii societãtilor care administreazã drumurile nationale si judetene, precum si cu cei ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt (ISU). Directorii societãtilor cu atributii în activitatea de deszãpezire s-au deplasat în teren, pentru a vedea cum se prezintã situatia la fata locului, furnizînd informatii reprezentantului Guvernului în teritoriu. Toader Mocanu a reclamat lipsa de comunicare care se face simtitã între Prefecturã si primari, acestia prezentînd date eronate. Mai mult decît atît, acesta a subliniat cã alesii locali nici nu stiu ce se întîmplã în localitãtile pe care le conduc. „Singurele chestiuni mai problematice se înregistreazã la raportãrile pe care le fac sau, mai bine spus, nu le fac primarii din unele comune. De exemplu, la Icusesti, la raportul de la 7.00 dimineata, nu era nici o problemã, iar la ora 8.00, probabil dupã ce primarul a ajuns la serviciu, ni s-a comunicat cã sînt drumuri înzãpezite. Sînt multi primari care nici nu cunosc problemele din comunele lor, deci nu le raporteazã, si astfel ne putem trezi cu situatii limitã în orice moment“, a declarat prefectul Mocanu. Ieri dimineatã, la orele 7.00, 23 de utilaje de deszãpezire ale Sectiei Drumuri Nationale actionau pe diverse trasee, iar pe sectoarele de drum judetean, Drupo actiona cu 4 utilaje, probleme înregistrîndu-se pe drumul Scãricica-Bisericani, Stejaru- Pîngãrati-Mãnãstirea Pîngãrati, Tazlãu-Borlesti, si Horia-Trifesti-Fãurei-Mãrgineni- Piatra Neamt. Din raportãrile fãcute de E-ON si RomTelecom, zãpada abundentã nu a provocat probleme în alimentarea cu energie electricã si nici defectiuni ale retelelor de telefonie.

Iarnã si în zona Tîrgu Neamt Ninsoarea abundentã însotitã, pe alocuri, de viscol i-a luat prin surprindere, în prima zi de mãrtisor, atît pe autoritãti, cît si pe tîrgnemteni. Vremea nefavorabilã a creat neplãceri în traficul rutier cît si pietonal. Circulatia în centrul orasului a fost întreruptã încã de la primele ore ale diminetii pentru interventia utilajelor de deszãpezire care nu si-au putut face treaba din cauza masinilor stationate pe cele douã bulevarde, politistii ducînd muncã de lãmurire cu soferii indisciplinati. Au fost incheiate procese verbale de contraventii, amenda fiind între 700.000 si 1.000.000 de lei. Dupã circa trei ore, traficul rutier s-a reluat în centrul localitãtii. Nici transportul de cãlãtori pe drumurile cãtre localitãtile rurale n-a fost lipsit de suprize. Astfel, autobuzele spre comunele Grumãzesti, Vãratec, Agapia n-au circulat la primele ore ale diminetii. Primãria Tîrgu Neamt a mobilizat zeci de angajati de la serviciile descentralizate pentru îndepãrtarea stratului de zãpadã de pe trotuare. „Noi ne-am mobilizat încã de la 4 dimineata pentru a înlãtura ultimele rãbufniri ale iernii. Am scos în stradã toate utilajele de deszãpezire si mai multe echipaje de oameni de la serã, spatii verzi. În cîteva ore, situatia s-a reglementat“, a declarat viceprimarul Vasile Luculescu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending