Contactează-ne

Actualitate

Week-end de foc pentru pompieri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ două gospodării au fost cuprinse de flăcări ■ s-au produs trei incendii de vegetaţie ■

Pompierii nemţeni au avut parte, într-o singură zi, de două intervenţii pentru a stinge flăcările izbucnite în două gospodării, trei intervenţii în cazul unor incendii de vegetaţie şi o intervenţie pentru a salva o persoană de 73 de ani care era blocată în locuinţă.

Duminică, 20 februarie, în jurul orei 05.28, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din localitatea Oșlobeni , din comuna Bodești.  Incendiul se manifesta la acoperiș, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la anexele gospodărești.

“La locul solicitării s-au deplasat pompierii voluntari din cadrul SVSU Bodești cu o autospecială de stingere și pompierii militari din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au ars: acoperișul  locuinței pe o suprafață de aproximativ 20 mp și bunuri materiale aflate în pod.

Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ

Câteva ore mai târziu, ca urmare a unui apel la 112 din jurul orei 12:54, pompierii pietreni împreună cu voluntarii din cadrul SVSU Pângărați au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ un hectar în localitatea Stejaru din comuna Pângărați.

Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei țigări aprinse aruncate la întâmplare.

În aceeaşi zi, în jurul orei 14:14, flăcările au cuprins o anexă gospodărească din comuna Tarcău.

“La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul Piatra Neamț și SVSU Tarcău și Bicaz.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars magazia din lemn cu o suprafață de aproximativ 30 mp, 2,5 mc lemne foc, un circular și o bicicletă.

Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, au mai transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Şi pompierii romașcani au avut de furcă, tot duminică, din cauza a două incendii de vegetaţie uscată. Unul pe strada Ștefan cel Mare, arzând vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 800 mp, altul pe strada Bogdan Drago,ș unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 10 ha. Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a acestor incendii.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, în jurul orei 13:57, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși de la o casă din localitatea Ocea, comuna Grumăzești.

“La locul solicitării s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Cu ajutorul echipamentelor specifice, pompierii au intrat în locuință unde au găsit o femeie de 73 de ani, conștientă. Persoana a fost preluată de către echipajul de la SAJ și transportată la CPU Târgu Neamț”, au declarat reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending