Contactează-ne

Actualitate

Vreme nesperată în ultima lună de iarnă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în această săptămînă sînt aşteptate maxime de pînă la 13 grade celsius ■ şi minimele nocturne devin preponderent pozitive ■ precipitaţii nu sînt aşteptate ■

După un week-end ceva mai rece, de astăzi înainte valorile termice cresc treptat, astfel că pînă spre finele săptămînii în curs avem promisiune unor maxime diurne care ajung la un nesperat prag de 13 grade.

Sînt temperaturi nefireşti de mari pentru jumătatea ultimei luni de iarnă, însă meteorologii spun că acelaşi trend îl cunosc şi valorile nocturne care devin preponderent pozitive. Cel puţin deocamdată nu ne putem aştepta la precipitaţii de nici un fel.

Aşa stînd lucrurile, trebuie spus că în dimineaţa de ieri, 14 februarie, a fost frig, undeva spre -6 grade, iar la ora 10:00 termometrele indicau -2 grade în tot judeţul, inclusiv la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca. Vîntul a făcut ca la acelaşi moment indicele de răcire să fie de -4 grade în aproape tot judeţul, mai puţin la Tîrgu Neamţ unde se resimţeau aceleaşi valori ca cele din termometre, -2 grade.

Chiar dacă vin zile ceva mai blînde din punct de vedere termic, totuşi primăvara nu este atît de aproape pe cît credem. Asta deoarece pe munte sînt acum 86 de centimetri de nea şi o vorbă din bătrîni spune că nu se încălzeşte cu adevărat pînă nu se topeşte toată zăpada de pe Ceahlău.

Pe 15 februarie, va fi timp mai cald decît ieri, cînd au fost doar 5 grade. Astăzi însă ne aşteptăm la cer degajat, soarele va fi la datorie şi vor fi valori termice de pînă la 8 grade. Nu prea se simt schimbări în regimul termic nocturn, iar minima va fi de -4 grade. Cer variabil cu soare şi temperaturi în creştere spectaculoasă se anunţă pentru ziua de miercuri, 16 februarie.

Va fi una din cele mai calde perioade din intervalul supus analizei şi dacă meteorologii nu dau greş cu promisiunile de acum, se pare că în zona noastră se va ajunge la valori de 12 grade. Din acest motiv şi noaptea va fi mai blîndă şi trecem la o minimă la pragul îngheţului, 0 grade. Cam la fel va fi vremea şi pe parcursul zilei de joi, 17 februarie. Se anunţă cer mai mult senin, ceva nori doar cu rol de decor şi o maximă staţionară la 12 grade, nefiresc de cald.

Abia acum va fi influenţat şi regimul termic nocturn şi vine una din cele mai blînde nopţi din ultima perioadă cu o minimă ce ajunge la 2 grade. O zi mai caldă şi una mai rece, pentru că vineri, 18 februarie, se mai pierd cîteva grade şi chiar dacă din nou va fi o zi însorit, în cel mai cald moment nu vor fi mai mult de 9 grade. Cu toate acestea va fi mai bine după lăsarea întunericului, iar minima saltă la 3 grade.

Totuşi, cea mai caldă zi din această săptămînă va fi cea de sîmbătă, 19 februarie, cînd meteorologii spun că în zona noastră se vor înregistra 13 grade. Peste noapte minima va fi pozitivă, 2 grade. Duminică, 20 februarie, maxima scade la 11 grade, iar după lăsarea întunericului vor fi cam 3 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending