Contactează-ne

Actualitate

Vreme nesperat de frumoasă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în această săptămînă sînt anunţate temperaturi de pînă la 11 grade ■ cel mai cald va fi în week-end ■ şanse de precipitaţii sînt reduse ■

Cel puţin pînă la începutul ultimei decade a lui Brumar vremea încă se menţine bună pentru acest moment al anului.

În această săptămînă se anunţă valori termice cuprinse între 5 şi cel mult 11 grade, iar cel mai cald va fi în week-end. Acelaşi trend îl au şi valorile termice nocturne, iar dacă prognoza se adevereşte nu sînt aşteptate precipitaţii de nici un fel.

Ieri, 15 noiembrie, la ora 11:00 termometrele indicau 4 grade în Tîrgu Neamţ, 5 grade erau în reşedinţa de judeţ, iar cel mai bine era în zona Roman unde se înregistrau 6 grade. Singurul loc din judeţ unde erau temperaturi negative era la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca, unde, la acelaşi moment, erau -2 grade. Totuşi, din cauza vîntului, indicele de răcire era sub limita gerului, şi se resimţeau -13 grade.

De menţionat este faptul că în urma precipitaţiilor de săptămîna trecută, la un moment dat stratul de zăpadă de pe Toaca era cel mai mare din ţară, 12 centimetri, însă acum s-a topit în totalitate. Astăzi, 16 noiembrie, nu va fi prea cald, însă revedem soarele, iar la amiază nu vor fi mai mult de 6 grade. Se face mai frig peste noapte, cînd minima devine negativă, -1 grad.

Nu prea sînt schimbări în registrul meteo nici miercuri, 16 noiembrie, dar va fi cea mai rece zi din această săptămînă. Cerul nu va fi brăzdat de nici un nor, maxima diurnă ajunge cu greu la 5 grade, iar minima se menţine negativă şi coboară la -3 grade. Uşor mai cald va fi joi, 18 noiembrie, cînd ne putem aştepta la cer senin, 8 grade ziua şi -1 grad peste noapte. Se mai încălzeşte niţel pe parcursul zilei de vineri, 19 noiembrie, cînd meteorologii anunţă cer variabil cu soare şi o maximă în creştere pînă la valoarea de 9 grade.

Peste noapte trecem la o minimă pozitivă şi minima nocturnă ajunge la 2 grade. Cele mai calde zile din această săptămînă, vor fi în week-end. Sîmbătă şi duminică, în perioada 20 – 21 noiembrie 2021, se anunţă cer variabil cu soare, iar mercurul din termometre ajunge pînă la 11 grade. Regimul termic nocturn va fi influenţat de cel diurn, astfel că minima ajunge la valoarea de 4 grade.

Pe final de Brumar se apropie iarna, iar dacă previziunile de acum ale meteorologilor se adeveresc, săptămîna viitoare debutează cu valori termice diurne de 9 grade şi nocturne de 2 grade şi se încheie cu 4 grade ziua şi cam -3 grade peste noapte. La începutul acestei luni, pe data de 3, o anomalie termică a avut loc în Neamţ. Conform informaţiilor de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la ora 09:00, cel mai cald din toată ţara era la Piatra Neamţ şi Tulcea, unde termometrele indicau 12 grade Celsius.

La aceeaşi oră, în restul judeţului erau valori de 8 grade la Roman şi 10 la Târgu Neamţ. Tot atunci, la staţia meteo de pe Ceahlău – vârful Toaca se înregistra a temperatură negativă, -2 grade. Numai că, din cauza vântului indicele de răcire era de infarct, respectiv – 23 de grade. Adică tot cel mai rece din ţară, pentru că la acelaşi moment indicele de răcire era de -11 grade la Călimani şi -9 la Stâna de Vale. Indicele de răcire reprezintă o măsură a temperaturii resimţite şi depinde de cea a aerului şi de curenţii atmosferici.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending