Contactează-ne

Actualitate

Vrei să ai tot confortul în casa ta? 5 sfaturi utile pentru orice proprietar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Locuintele de astazi difera foarte mult de cele de pe vremuri deoarece fiecare proprietar isi doreste neaparat sa obtina tot confortul necesar vietii sale. Din acest motiv, periodic, tinand cont de veniturile pe care le are in fiecare luna, acesta incearca sa gaseasca metode noi de a-si imbunatati traiul cotidian implementand diferite elemente de design modern, dispozitive electrice aparute datorita ultimelor descoperiri ale tehnologiei sau cumparand diferite accesorii colorate sau de efect.

Nu exista persoana care sa nu vrea mai mult decat are deja, mai ales ca in fiecare zi apar lucruri noi, care atrag prin performanta sau prin confortul pe care-l presupune folosirea lor. Un exemplu este introducerea sistemului de supraveghere video pe care aproape nimeni nu si-l putea permite pe vremuri, dar care azi este intalnit des, indiferent ca este vorba despre mediul urban sau rural. Daca vrei un astfel de sistem, cerceteaza site-ul https://www.a2t.ro/camere-supraveghere-exterior si cumpara produse performante, la preturi accesibile.

Iată câteva sfaturi pentru a avea tot confortul în casă!

Indiferent ca te gandesti doar sa renovezi prin achizitionarea unor noi obiecte de decor si prin varuirea peretilor in culori la moda sau ca vrei sa spargi peretele dintre living si bucatarie, locuinta ta trebuie sa fie, in primul rand, confortabila si sa te imbie sa te intorci acasa dupa orele petrecute la serviciu. Pentru a te bucura de acest lucru insa trebuie sa iei cateva masuri in acest sens.

  • Ai nevoie de o multime de aparate electronice si electrocasnice pentru ca intreaga ta activitate casnica sa se desfasoare la cel mai inalt nivel, asa ca nu uita sa iti pui la punct instalatia electrica, chiar sa o refaci daca va fi cazul prin instalarea de cabluri electrice mult mai calitative si mai sigure decat cele deja existente. Se intampla uneori ca vechea retea electrica sa nu suporte folosirea simultana a tuturor dispozitivelor pe care le ai in casa;

  • Este necesar ca in interior sa existe toate piesele de mobilier necesare fiecarei incaperi, in asa fel incat sa-ti asigure o existenta civilizata si comoda. Amplaseaza mobilierul intr-un mod placut ca sa nu apara o aglomerare inutila de piese, sa raspunda tuturor necesitatilor tale, dar tinand cont in acelasi timp si de estetica interioarelor locuintei tale. Pana la urma, vei primi musafiri de multe ori, iar acestia vor fi impresionati intr-un fel sau altul de ambianta;
  • Ferestrele casei ar trebui sa fie largi pentru a lasa sa patrunda lumina naturala intr-o cantitate cat mai mare. Daca sunt prea mici, atunci angajeaza-ti o echipa de muncitori care sa le largeasca suficient sau fa-ti un sistem de iluminat electric mai performant, care sa sporeasca cantitatea de lumina artificiala prin folosirea LED-urilor. Veioze, spoturi, benzi sau alte tipuri de corpuri de iluminat pot fi montate in locuri speciale ale casei pentru a spori confortul tau;
  • Protejeaza-te impotriva zgomotului pe cat posibil! Intr-o lume plina de galagie si de lucruri deranjante nu poti sa nu admiti faptul ca acasa la tine iti doresti sa te relaxezi, asa ca ai nevoie de liniste deplina. Izoleaza-ti fonic apartamentul sau casa prin instalarea unor pereti dubli sau a unui material izolant pentru interior;
  • Vrei sa-ti fie cald in timpul iernii, la fel cum vara iti doresti sa cunosti doar racoarea binecuvantata in zilele toride, nu-i asa? Evident ca nici nu te gandesti sa folosesti aerul conditionat iarna pentru ca factura la curentul electric va fi una prea mare pentru bugetul tau. Ce-ar fi sa-ti montezi o tehnologie noua de incalzire prin pardoseala sau prin perete cu tuburi de polietilena cu apa calda la o temperatura de 40-45 de grade Celsius?

In concluzie, daca toate conditiile materiale care asigura o viata civilizata sunt intrunite, atunci in casa ta exista cu adevarat confortul pe care ti-l doresti atat de mult.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Augustina

    26 iunie 2020 at 4:12 PM

    In privinta camerei de supraveghere recomand una Wireless rotativa care sa aiba comunicare bidirectionala, night vision, senzor de miscare, alarma si control de pe telefonul mobil – pentru a acoperi toate necesitatile. Bineinteles, monitorizarea sa fie facuta atat audio cat si video pentru rezultate excelente

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Apel nejustificat la 112, amendă de 6.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un romaşcan a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru că nu a fost primit la păcănele ■ "distracţia" l-a costat 6.000 de lei ■

Un romaşcan trebuie să scoată din buzunar suma de 6.000 după ce a vrut să meargă la păcănele, dar nu a putut, motiv pentru care a făcut scandal.

Nu i s-a permis accesul în local, drept pentru care a sunat în mod nejustificat la numărul unic de urgenţă 112. Totul s-a întîmplat pe parcursul zilei de miercuri, 26 ianuarie 2022. În jurul orei 17:00 individul în vîrstă de 40 de ani a sunat la 112 pentru a reclama faptul că nu îi este permis accesul în incinta unei săli de jocuri de noroc.

Au intervenit militarii din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Roman care au constatat că aspectele reclamate se confirmă. Doar că romaşcanul nu era primit în sala de jocuri deoarece nu avea nici un document care să ateste rezultatul negative al unui test nu mai vechi de 72 de ore, nu a putut demonstra că este vaccinat şi nici că se află în perioada de 6 luni ulterioară confirmării infectării cu virusul ucigaş.

În aceste condiţii jandarmii i-au aplicat o amendă de 4.000 de lei pentru apelare nejustificată a numărului unic de urgenţă 112, la care s-a mai adăugat o amendă în valoare de 2.000 de lei pentru aderarea de injurii şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

De menţionat este faptul că pe parcursul anului trecut, 2021, jandarmii nemţeni au intervenit la 926 de solicitări ca urmare a apelurilor la 112, pentru aplanarea unor conflicte, agresiuni fizice, scandaluri de mică amploare, îndepărtarea urşilor sau căutarea unor persoane rătăcite.

Din cele aproape 1.000 de sesizări la 112, 63 au fost apeluri nejustificate, abusive sau neconfirmate pentru care au fost aplicate 44 de sancţiuni contraveneţionale ce au însumat amenzi de 21.000 lei. Apelarea  abuzivă sau nejustificată a numărului unic de urgenţă 112 se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 4.000 de lei. Numărul de urgenţă trebuie folosit numai în cazul în care există un pericol la adresa vieţii, integrităţii ori sănătăţii, ordinii publice, proprietăţii publice sau private.

Citește știrea

Actualitate

Un cartier, din nou, fără apă, la Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ locuitorii din cartierul Nicolae Bălcescu au rămas fără apă timp de mai multe ore ■ cauza întreruperii este o nouă avarie la reţeaua de distribuţie ■

Compania ApaServ a publicat pe site-ul său un nou anunţ,  potrivit căruia înştinţează utilizatorii reţelei de distribuţie a apei potabile, din Roman, că a apărut o nouă avarie, motiv pentru care conducerea companiei a fost pusă în situaţia de a întrerupe, temporar, furnizarea serviciului de alimentare, în ziua de 27 ianuarie, între orele 11-15.

Au fost afectaţi cîteva sute de abonaţi  de pe străzile: Cucutei, Progresului, Prundului, Sărata şi străzile adiacente din cartierul Nicolae Bălcescu. Conform uzanţelor,  conducerea companiei foloseşte în comunicat un limbaj protocolar, prin care îşi cere scuze utilizatorilor afectaţi, dînd asigurări că echipele tehnice ale operatorului au făcut tot posibilul să remedieze avaria într-un timp rezonabil, pentru a putea relua furnizarea cu apă a cartierului.

De menţionat şi faptul că reţeaua de apă de pe aceste străzi este una dintre cele mai noi din oraş, pe multe străzi aceasta fiind înlocuită în ultimii 5 ani. Cu toate acestea avariile la Roman se ţin lanţ. Pentru informaţii suplimentare, beneficiarii servicilor de apă şi canalizare  din Roman sînt anunţaţi că toate avariile trebuie comunicate, telefonic, la Dispeceratul ApaServ, din Piatra Neamţ, care funcţionează non-stop.

Numărul de telefon al Dispeceratului la care trebuie anunţate avariile este  0233/233340. Informaţii despre întreruperile de apă  sînt afişate, zilnic, şi pe site-ul Companiei http://www.apaserv.eu.

Citește știrea

Actualitate

Calendarul Examenului de Bacalaureat

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ elevii din clasa a XII-a vor termina cursurile pe 27 mai ■ examenul maturităţii se va susţine în două sesiuni ■

Elevii de clasa a XII-a vor termina cursurile pe 27 mai 2022, iar perioada de înscriere pentru sesiunea de vară a Bacalaureatului începe din 23 mai.

În perioada 20-23 iunie elevii susţin probele scrise, după un calendar stabilit prin ordin de ministru. În conformitate cu Ordinul ME între 6-8 iunie va avea loc Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A.

În cazul şcolilor cu predare în limba minorităţilor naţionale în intervalul 8-9 iunie se va desfăşura Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. Între 9-10 iunie elevii înscrişi sînt programaţi la Evaluarea competenţelor digitale – proba D.

În zilele de 13-15 iunie 2022 este programată Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C, iar pe 20 iunie 2022 elevii vor susţine proba scrisă E-a la Limba şi literatura română. În 21 iunie candidaţii se vor prezenta la proba obligatorie a profilului( E-c), care se va susţine tot în scris. Pe 22 iunie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării (proba E-d) – scris. Pe 23 iunie elevii se vor prezenta la proba E-b (scrisă) la Limba şi literatura maternă, probă ce va fi susţinută doar de elevii care învaţă într-o limbă a minorităţilor naţionale.

În ziua de 27 iunie se vor afişa rezultatele la probele scrise, pînă la ora 12,00 şi se vor depune contestaţiile în intervalul 12-18. Între 28-30 iunie se vor rezolva contestaţiile, iar în data de 1 iulie se vor afişa rezultatele finale. Prin acelaşi ordin de ministru a fost stabilit şi calendarul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului.

Sesiunea de toamnă

Între 18 – 25 iulie 2022 se va face înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaţilor care au susţinut corigenţele. În 16 august se va susţine proba la Limba şi literatura română, scris, proba E -a. În 17 august candidaţii vor susţine proba scrisă, obligatorie a profilului (proba E-c). În 18 august candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării (proba E -d (scris).

În ziua de 19 august se va susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă (proba E-b). Între 22 – 23 august 2022 va avea loc Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A. În data de 24 august 2022 se va susţine Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. Conform calendarului în 25 august 2022 va avea loc Evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar între 26 şi 29 august 2022- Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Ultima zi a lunii august (31 august) se vor afişa rezultatele la probele scrise, pînă la ora 12:00, urmînd ca eventualele contestaţii să fie depuse în aceaşi zi, între orele 12:00 – 18:00. În zilele de 1 – 2 septembrie 2022 se vor rezolva contestaţiile, iar în data de 3 septembrie 2022 se vor afişa rezultatele finale.

La solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene/Comisiei de bacalaureat a municipiului Bucureşti sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice sau digitale, de evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.

Citește știrea

Trending