Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Vizitele în strãinãtate ale sefilor CJ, puse pe tapet

Știre publicată în urmă cu

în data de

• în cadrul sedintei de Consiliu Judetean de ieri, presedintele Constantin si vicepresedintele Frãtilã „au dat raportul“ privind vizitele în strãinãtate

La solicitarea reprezentantilor legislativului judetean, cu precãdere a celor din Alianta PNL-PD, seful executivului nemtean, Dan Vasile Constantin, a prezentat, ieri, o informare privind deplasarea pe care a fãcut-o, în perioada 9-16 octombrie, la Bruxelles si în Danemarca, un raport similar prezentînd si vicepresedintele Valericã Frãtilã, care a efectuat o vizitã în Austria, în perioada 11-17 noiembrie. Ca urmare a deplasãrilor fãcute, presedintele Dan Vasile Constantin a fost aspru criticat de cãtre adversarii sãi politici, el fiind acuzat cã se plimbã în strãinãtate pe banii contribuabililor. Potrivit raportului prezentat, presedintele Constantin a primit de la Uniunea Nationalã a Consiliilor Judetene din România (UNCJR), la începutul lunii septembrie, invitatia de a participa la manifestãrile organizate sub egida Open Days 2005 – Sãptãmîna Europeanã a Regiunilor si Oraselor, organizate de Comitetul Regiunilor si Directoratul General pentru Politica Regionalã al Comisiei Europene, la Bruxelles, în perioada 10-13 octombrie. De asemenea, seful administratiei judetene a fost informat cu privire la deschiderea Biroului de Reprezentare al UNCJR la Bruxelles, programatã pentru data de 11 octombrie. Plecarea spre Bruxelles a fost fixatã pentru data de sîmbãtã, 8 octombrie, transportul fiind mai ieftin în week-end, decît în timpul sãptãmînii (costul unui bilet de avion Bucuresti-Bruxelles – dus – fiind de 547 euro în timpul sãptãmînii, fatã de 302 euro, cît reprezintã pretul unui bilet dus-întors, în week-end). La începutul lunii octombrie, Dan Vasile Constantin a primit o nouã invitatie, de data aceasta din partea Companiei Danice Invest APS, pentru a efectua o vizitã oficialã în Danemarca, în perioada 9-16 octombrie, alãturi de reprezentanti ai autoritãtilor administrative locale. Potrivit presedintelui Dan Constantin, vizita a fost inclusã în programul – derulat între Consiliul Judetean Neamt si partenerii danezi – care vizeazã recuperarea deseurilor lemnoase si producerea de pelete, precum si utilizarea directã a acestora pentru obtinerea energiei termice. Pentru a onora cele douã invitatii, Dan Vasile Constantin s-a deplasat de la Bruxelles la Billund – în Danemarca, pe 11 octombrie. „Deplasarea în Danemarca a avut în vedere o serie de vizite la diferiti producãtori de pelete si de energie termicã produsã pe bazã de deseuri lemnoase, deseuri din agriculturã sau menajere. În cadrul vizitei am putut vedea echipamente specifice producerii de pelete, instalatii de ultimã generatie, cu tratamentul gazelor arse, pentru incinerarea deseurilor menajere. De asemenea, cu aceastã ocazie, s-au derulat negocieri cu partenerii danezi, în vederea finantãrii programului WWE– Wood Waste to Energy, rezultatele acestora fiind apreciate ca pozitive“, a subliniat presedintele Constantin.

Promovare a imaginii judetului în Austria

Vicepresedintele Valericã Frãtilã a onorat invitatia Institutului Cultural Român din Viena – Austria, Ambasadei României din Austria si Universitãtii de Arte „George Enescu“ din Iasi, participînd, în perioada 11-17 noiembrie, la manifestãrile dedicate Anului “George Enescu“. Cu acest prilej, vicepresedintele Frãtilã a luat parte la un concert prezentat de studenti români si austrieci, cu invitati din diaspora românã din Viena – organizat la Institutul Cultural Român, la dezvelirea unei plãci comemorative „George Enescu“ – la Universitatea de Muzicã din Viena. Potrivit reprezentantului judetului, ambasadorul României în Austria, prof. dr. Andrei Corbea-Hoisie Botschafer, s-a arãtat foarte receptiv la doleantele delegatiei care a reprezentat judetul Neamt, solicitînd cît mai rapid propuneri de investitii si afaceri, cu promisiunea cã va facilita organizarea de întîlniri si realizarea de proiecte comune ale oamenilor de afaceri nemteni si austrieci. Vizita în Austria s-a finalizat cu o serie de proiecte care se vor derula în viitorul apropiat: organizarea, la Viena, a unor manifestãri culturale, în cursul anului viitor, strîngerea de obiecte de cult pentru Biseria Ortodoxã din Viena – care deserveste peste 1.000 de credinciosi, participarea studentilor Colegiului de Muzicã din Piatra Neamt la schimburi de experientã cu studentii din Viena, cooperarea cu oameni de afaceri din Austria, ca si atragerea, prin oferte atractive, a turistilor austrieci, în Neamt.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending