Contactează-ne

Actualitate

Vizita de lucru a premierului Marcel Ciolacu: românii pot vizita Turcia doar cu buletinul

Știre publicată în urmă cu

în data de

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a semnat un decret prin care cetățenii români vor putea călători în Turcia doar pe baza cărții de identitate, fără a mai avea nevoie de viză. Decretul a fost deja publicat în Monitorul Oficial turc.

Decretul prevede că cetățenii români care dețin o carte națională de identitate vor fi scutiți de viză pentru călătoriile turistice și tranzitul în Turcia, cu o durată de ședere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile. Această măsură este conformă cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională.

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită oficială în Turcia, a salutat această măsură, subliniind importanța cooperării bilaterale și beneficiile pentru cetățenii ambelor țări.

Ciolacu a mers la Ankara cu o delegație de 11 miniștri. Cu această ocazie va fi implementat și un Consiliu de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, echivalentul ședințelor comune de guvern.

Consiliul va fi coordonat de prim-ministrul României și de președintele Turciei, pentru ca cele două țări să consolideze cooperarea în domenii strategice, potrivit unui comunicat al Guvernului. Acesta este un nou pas prin care cele două țări își întăresc relațiile bilaterale, după încheierea Parteneriatului Strategic în 2011.

„Lansarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt subliniază angajamentul României și al Turciei de a întări relațiile bilaterale atât în plan politic, cât și economic, pilon de bază al cooperării noastre”, a declarat premierul român.

Turcia este principalul partener comercial al României din afara Uniunii Europene și prima destinație extra-comunitară a exporturilor românești.

„Prin viitoarele proiecte în energie, transporturi, agricultură, industrie agroalimentară și de apărare ne-am propus să creștem schimburile comerciale la 15 miliarde de dolari”, a afirmat el.

Anul trecut, România și Turcia au avut schimburi comerciale în valoare de peste zece miliarde de dolari.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending