Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Viceprimarul Ouatu, nas pentru a 26-a oarã

Știre publicată în urmă cu

în data de

• Vasile Ouatu a botezat sîmbãtã primul copil nãscut în 2006 la Maternitatea Spitalului Judetean • acesta se numeste Vasile Alexandru si este primul copil al unei tinere familii din Piatra Neamt • micutul este cel de-al 26-lea fin al viceprimarului Ouatu •

Viceprimarul Vasile Ouatu si sotia sa Elena au fost, sîmbãtã dupã-amiazã, pentru a 26-a oarã, în postura de nasi. Acestia l-au botezat pe Vasile Alexandru Acostãchioaiei, primul copil nãscut în 2006 la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgentã Neamt. Ceremonia religioasã de crestinare a micutului a avut loc la biserica nouã din Dãrmãnesti, cu hramul Cuvioasa Parascheva, în prezenta tatãlui si bunicilor copilului, precum si a cîtorva rude foarte apropiate. Conform întelegerii avute cu Alina, mama micutului, în ziua cînd a vizitat-o la maternitate pentru a o cunoaste si a o felicita, Vasile si Elena Ouatu nu sînt singurii nasi ai bãietelului. Copilul a mai fost botezat de un unchi al mamei sale, care si-a exprimat aceastã dorintã chiar din prima zi cînd a aflat de existenta lui. Vãdit emotionat de semnificatia momentului si totodatã mîndru de finutul sãu, dupã ce bãietelul a fost împãrtãsit, închinat în fata tuturor icoanelor si în altar, viceprimarul Vasile Ouatu a ciocnit un pahar de sampanie cu toti cei prezenti. „Sînt bucuros cã, asa cum mi-am propus si cum am stabilit cu pãrintii copilasului, am ajuns sãnãtosi cu totii ziua de astãzi, cînd Vasile Alexandru a intrat în rîndul crestinilor ortodocsi. Odatã cu botezul, am devenit nu numai nasul ci si pãrintele lui spiritual. Sînt unul dintre oamenii care tin foarte mult la anumite traditii si cutume ale noastre, ale românilor. De la pãrintii mei am învãtat cã, dacã faci acest gest crestinesc, îti iei o mare responsabilitate în fata lui Dumnezeu, dar îti sînt iertate din pãcate si îti merge bine. Tocmai de aceea mi-am propus de o vreme încoace sã botez primul nãscut din an, indiferent dacã e fatã sau bãiat, indiferent cine îi sînt pãrintii si ce fac ei. Pentru mine important este gestul ca atare, bucuria si emotia de a sti cã în fata lui Dumnezeu ai mai crestinat un suflet. Sînt bucuros cã am un finut frumos si sãnãtos si cã îi merge bine. De la bisericã vom merge acasã la pãrintii lui, care acum ne-au devenit cumãtri si vom sãrbãtori momentul într-un cadru restrîns, iar mîine, asa cum este traditia, vom merge sã scoatem copilul din mir si sã îl îmbãiem“, a declarat viceprimarul Vasile Ouatu.

O traditie începutã din 2000

Micutul Vasile Alexandru a venit pe lume în noaptea dintre 2005 si 2006, la 2.15 si este primul copil al sotilor Alina si Ovidiu Acostãchioaiei. Cei doi, în vîrstã de 20, respectiv 22 de ani, si-au întemeiat familia în luna mai a anului 2005. Alina este angajatã pe post de confectioner la SC Petroflax Piatra Neamt, iar Ovidiu de putin timp s-a angajat ca sofer pe TIR. Tinerii pãrinti locuiesc împreunã cu bunicii Alinei, în casa acestora. Începînd din anul 2000, sotii Vasile si Elena Adriana Ouatu si-au propus sã boteze cel dintîi nãscut al noului an. Primul fin al anului 2000 a fost Mihaela Paula Spatariu, nãscutã la doar 5 minute dupã intrarea în noul an. Primul fin al mileniului III a fost Vasile Ciprian Munteanu. În anul 2004, familia Ouatu a avut parte de o surprizã: primii nãscuti ai anului (la orele 4.00, respectiv 4.20) au fost gemenii Ioana Aghilina si Dragos Vasile, ai familiei Iuliana si Neculai Savina din satul Ocea – comuna Grumãzesti. Sotii Ouatu au mai avut o experientã de acest gen în anul 1999, cînd au botezat tripletii unei familii din Ghindãoani – Viorica, Alexandra si Elena. „Sînt foarte mîndru de toti copilasii acestia si îmi creste inima atunci cînd cei mai mãrisori mã sunã si vor sã îmi vorbeascã, fie cã e ziua mea sau vreo sãrbãtoare importantã precum Crãciunul, Anul Nou sau Pastele. Tripletele din Ghindãoani vor merge în toamna asta la scoalã si vreau sã fiu alãturi de ele în acel moment unic din viata oricãrui om“, a adãugat managerul Vasile Ouatu.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending