Contactează-ne

Prima pagină

„Vedete“ prin țară, șoferi din Neamţ. În ce ipostaze au fost surprinși de polițiști

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ câţiva conducători auto se „laudă“ cu recorduri nedorite ■ au fost prinși de radar cu viteze foarte mari ■ un nemțean a „comis-o“ pe plaja de la Eforie Nord ■

Unii dintre conducătorii auto din judeţul Neamț pot fi lesne daţi exemplu la categoria „Aşa nu“, remarcându-se în diferite ipostaze care nu-s deloc indicate în a fi repetate. Au fost pericol public pe drumuri, atât pentru e, cât şi pentru ceilalţi participanţi la traficul rutier. Doi dintre ei au ieşit în evidenţă luna trecută.

Ambele situaţii au fost depistate în judeţul vecin, Bacău. Pe 26 iulie 2023, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier supravegheau traficul pe Drumul European 85. La ora 19.00, în apropiere de Sascut, o „săgeată“ a trecut pe lângă ei, un bolid Lamborghini, la volanul căruia era un şofer din Neamţ, fiind înregistrat cu viteza de 216 km/h.

„Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de poliţişti cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie“, transmitea, la vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bacău.

Cu patru zile înainte, pe 22 iulie, cadrele de la Rutier se confruntaseră cu un caz similar, doar că viteza era ceva mai mică. Un alt şofer nemţean de 47 de ani, de loc din Roman, a fost depistat conducând, tot pe E 85, la Dumbrava, cu 204 km/h. Sancţiunea contravenţională aplicată a fost de 2.900 de lei, iar permisul i-a fost luat pe o perioadă de patru luni.

Pentru un conducător auto din Neamţ, escapada pe litoralul Mării Negre avea să se dovedească a fi destul de costisitoare. Tânărul de 18 ani, care nu avea cine ştie ce experienţă la volan, dacă avem în vedere vârsta, era în staţiunea Eforie Nord. Pe 26 iulie 2023, cel mai probabil din dorinţa de a epata, a intrat cu maşina pe plajă, dar a rămas împotmolit în nisip.

Manevrele de a scoate de acolo autoturismul, un Audi, nu au reuşit, chiar dacă nemţeanul a fost ajutat de prieteni şi cei aflaţi în preajmă. Problema a fost rezolvată cu un ATV, care l-a tractat, dar pe fir au intrat şi poliţiştii. Conform IPJ Constanţa, sancţiunea a fost de 10.000 de lei, în conformitate cu O.G. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă.

Alţi conducători auto s-au „evidenţat“ cu isprăvi comise când erau în stări bahice avansate. Acum trei ani, un individ din Piatra Neamţ i-a pus la grea încercare pe poliţişti. S-a urcat la volan aproape în comă alcoolică şi a tamponat mai multe maşini în timp ce fugea de echipajele care-l urmăreau. În primă fază, a avariat patru autoturisme parcate, după care a fost depistat în trafic de oamenii  legi.

Nu a oprit la semnalul acestora, fiind prins după ce a mai avariat un autovehicul. A fost dus la spital, dar a refuzat să i se recolteze sânge pentru stabilirea alcoolemiei. După câteva ore de la aceste incidente, s-a urcat iar la volanul BMW-ului şi a mai tamponat în trafic două maşini. Avea 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare care în sânge se dublează. Adică 2,76 la mie, cu precizarea că pe la 2 la mie se instalează coma alcoolică.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending