Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

VEDETÃ ANCHETATÃ

Știre publicată în urmă cu

în data de

• un cunoscut fotbalist pietrean este anchetat penal pentru trafic de influentã • sportivul este cercetat în acelasi dosar cu fotbalistul romascan Lucian Cozma, care a fost arestat acum cîteva zile • la mijloc ar fi vorba de mii de euro •

Un cunoscut fotbalist pietrean este anchetat penal pentru comiterea infractiunii de trafic de influentã. Numele fotbalistului, pe care nu îl vom face public întrucît cercetãrile sînt în plinã desfãsurare, a fost inclus pe lista învinuitilor în ancheta pe care o vom numi în continuare „Dosarul Fotbalistilor“. Sportivul este acuzat cã si-a traficat influenta la insistentele lui Lucian Cozma, unui alt fotbalist arestat în cauzã, pentru obtinerea unor documente de la Politie si Pasapoarte. Cert este cã el a fost audiat, ieri, de politistii din cadrul Biroului Anticoruptie Neamt. Cu aceastã ocazie, i s-au adus la cunostintã învinuirile de care este acuzat. Ulterior, însotit de politisti, fotbalistul a pãrãsit sediul Politiei Neamt cu destinatia Parchetul Judetean Neamt. Aici, s-a trecut la o nouã rundã de audieri, în urma cãrora procurorul a confirmat începerea urmãririi penale. Interesant este cã, desi jucãtorul a negat cã ar fi implicat în toatã aceastã afacere, procurorul a confirmat solutia politistilor si a dispus începerea urmãririi penale împotriva sa. Oamenii legii ar detine dovezi care aratã cã a obtinut sume de bani ca urmare a traficului de influentã practicat. El ar fi încasat comisioane „grase“ de pe urma acestor afaceri. Fãrã alte comentarii, trebuie spus cã pentru obtinerea unui document de identitate, s-ar fi obtinut chiar si 1.600 de euro. Informatiile legate de caz sînt extrem de sumare, oamenii legii spunînd cã, atîta vreme cît ancheta nu este finalizatã, nu pot oferi date despre acest caz. Am încercat sã stãm de vorbã si cu fotbalistul învinuit, însã acesta nu a fost de gãsit, avînd telefonul mobil închis pe tot parcursul zilei de ieri. Cert este cã ancheta e abia la început, iar oamenii legii nu exclud ca, pe parcurs, sã aparã alte nume importante pe lista învinuitilor.

Fotbalist romascan, arestat în acelasi dosar

În acelasi dosar este anchetat Lucian Cozma, în vîrstã de 36 de ani, din Piatra Neamt, fost fotbalist, care a evoluat atît la Ceahlãul Piatra Neamt, cît si la Laminorul Roman. Cozma a fost arestat preventiv, acum cîteva zile, pentru o perioadã de 29 de zile, de magistratii Tribunalului Judetean Neamt, în sarcina sa fiind retinute mai multe infractiuni de coruptie. Se pare cã el s-ar fi lãudat în repetate rînduri la mai multe persoane cu relatiile pe care le are printre functionarii publici, persoane influente cu putere de decizie, din diverse institutii ale statului. În acest fel ar fi gãsit naivi interesati în cumpãrarea influentei sale pentru rezolvarea diverselor probleme. Una dintre persoanele care au avut treabã cu Cozma ar fi apelat în trei rînduri la acesta pentru a-i facilita diferite chestiuni care tineau de Politie sau Pasapoarte. De fiecare datã, serviciile ar fi costat destul de piperat, dar, pentru cã omul era la ananghie, a dat banii fãrã sã comenteze prea mult. Pentru ultima prestatie de acest fel, Lucian Cozma ar fi pretins 1.200 de euro. Cum suma era exagerat de mare si datoritã faptului cã omul nici nu avea de unde sã facã rost de ea, l-a rugat pe Cozma sã-l ajute cum poate, dar pentru bani mai putini, deoarece, cu toate strãdaniile sale, nu are de unde scoate mai mult. Sportivul nu a fost prins în urma unui flagrant, dar, cu toate acestea, ultima afacere i-a atras sejurul dupã gratii. Politistii si procurorii au intrat pe fir, au adunat probe pentru dovedirea activitãtii infractionale a tînãrului, iar, pe 9 mai 2007, a fost retinut si prezentat pentru audieri în fata procurorului. Dupã anchetã, a fost dus instantei cu propunere de arestare preventivã, mãsurã ce a fost însusitã de judecãtori. Unele zvonuri spun cã Lucian Cozma ar fi numai un pion în toatã aceastã afacere, în timp ce alte persoane ar fi personaje principale. Cozma a fost jucãtor la Ceahlãul Piatra Neamt, echipã pentru care a jucat si în Divizia A, trecînd apoi pe la mai multe formatii nemtene care erau prezente în ligile inferioare: Laminorul Roman, Melana Sãvinesti, ori Cetatea Tîrgu Neamt. A fãcut junioratul la CSS Olimpia Piatra Neamt. Ca junior a obtinut titlul de campion national în întrecerea cluburilor sportive scolare, iar la juniori I a ocupat locul 5 în 1988 si locul 4 în 1989.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending