Contactează-ne

Actualitate

Valiza suspectă, care a pus pe jar autoritățile, cine a abandonat-o lângă Școala „Calistrat Hogaș”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ valiza suspectă fusese găsită de o tânără lângă un container de gunoi ■ văzând că e goală, a abandonat-o ■ un tânăr, care trecea prin zonă, a considerat că trebuie să anunțe serviciul 112 ■ alarma s-a dovedit falsă ■

Polițiștii romașcani au identificat persoana din cauza căreia a fost declanșată în seara zilei de 27 martie, la ora 17,00 operațiunea „Alarmă cu bombă”. E vorba despre o tânără, din strada Fabricii, care găsise valiza lângă un container de gunoi și vâzând că este goală a abandonat-o în perimetrul Școlii Gimnaziale „Calistrat Hogaș”. Purtătorul de cuvânt al IJP Neamț, inspector Ramona Ciofu, a dat amănunte:

„A fost identificată persoana al cărei bagaj a fost abandonat în proximitatea Școlii Gimnaziale «Calistrat Hogaș». E vorba despre o tânără de 25 de ani din Roman, care a aboandonat o valiză pe care o găsise aruncată la o ghenă de gunoi și a constatat că e goală. Persoana a fost sancționată, în baza Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Ea a primit o amendă de 500 lei”.

Reamintim faptul că, prin serviciul 112 , la data de 27 martie, ora 17:17, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Mihai Viteazul, se află un bagaj suspect, fiind delimitat perimetrul. Apelul la serviciul de urgență a fost făcut de către un tânăr, care a văzut valiza și i s-a părut suspectă, găsind de cuvință să anunțe la 112 prezența acesteia în perimetrul școlii.

Legislația, respectiv  Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului, la articolul 38, prevede că „alarmarea, prin orice mijloace, și fără un motiv întemeiat, a unei persoane, a unei colectivități, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol cu privire la folosirea de materiale de natură să pună în pericol viața oamenilor sau mediul înconjurator se pedepsește cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă”.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending