Contactează-ne

Actualitate

Vaccinări fictive, o nouă arestare

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe lîngă cei cinci inculpaţi încarceraţi deja, o altă persoană a ajuns după gratii ■ este vorba de o asistentă medicală din Davideni ■ aceasta este cauzată de 484 acte materiale de complicitate la fals informatic ■ reţeua ar fi eliberat sute de certificate false ■ unii doritori nici nu treceau pe la cabinete ■ pentru serviciile ilegale s-ar fi obţinut circa 120.000 de euro ■

Dosarul vaccinărilor la chivetă din Neamţ i-a amploare, iar la circa o lună de la primele arestări, anchetatorii au mai obţinut una.

În cauză sînt deja încarceraţi medici şi altedouă persoane, iar ultima privare de libertate s-a dispus în cazul unei asistente medicale din localitatea Davideni, comuna Ţibucani. Aceasta a fost pusă sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunii de complicitate la fals informatic, iar anchetatorii au reţinut în sarcina sa aproape 500 de acte materiale.

Asistenta a fost dusă în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă, iar după deliberării magistraţii au decis privarea de libertate pentru o perioadă de 30 de zile.

„Respinge ca nefondată cererea formulată în subsidiar de avocatul ales al inculpatei, de luare faţă de aceasta a măsurii preventive a arestului la domiciliu ori a controlului judiciar. În temeiul art. 226 Cod procedură penală cu referire la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin 1-4 lit.e Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 689/P/2021.

Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 08.02.2022 pînă la data de 09.03.2022, inclusiv, a inculpatei B E, cercetată pentru săvîrşirea complicităţii la infracţiunea de fals informatic, în formă continuată, faptă prev. de art. 48 alin. 1 din C.p. rap. la art. 325 alin. 1 din C.p., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C.p. ( 484 de acte materiale).

Constată că inculpata a fost asistată de avocat ales. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămîn în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpată şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 08.02.2022, ora 16.15“, conform instanţei.

Inculpata a uzat de cale de atac, iar dosarul va ajunge pe rolul Curţii de Apel Bacău care va da în cauză o decizie definitivă. În acelaşi dosar, alte cinci arestări au avut loc la jumătatea lunii trecute şi au ajuns după gratii trei medici, o asistentă şi un intermediar. Toţii au contestat privarea de libertate, dar fără folos.

„În baza art. 425/1 al.7 pct.1 lit.b cu referire la art. 204 C.p.p. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Archir Dragoş, Zabulic Aida, Alungulesei Adina, Macovei Cristina-Lucia şi Bejan Daniela împotriva încheierii nr. 6/U din 13.01.2022 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Neamţ în dosarul 62/103/2022“, conform Curţii de Apel.

Recent, anchetatorii au cerut prelungirea arestării pentru toţi cei 5, măsura fiind luată de instanţă în şedinţa de pe 4 februarie 2022. Şi de această dată acuzaţii au contestat decizia instanţei de fond. Adina Alungulesei este medic de familie la Ţibucani, Cristina Macovei este medic de familie la Taşca, Aida Zabulic este asistentă la Centrul de permanenţă Urecheni, iar Dragoş Archir, din Urecheni, avea calitatea de intermediar, în timp ce Daniela Bejan este medic de familie la Ciohorani, judeţul Iaşi.

120.000 de euro în jumătate de an

Aceştia au fost puşi sub acuzare pentru săvîrşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, fals informatic, complicitate la dare de mită, complicitate la fals informatic şi luare de mită. Parchetul Neamţ a transmis că dosarul în acest caz a fost înregistrat în luna octombrie 2021, cu privire la activitatea unor cadre medicale din centrele de vaccinare, care au solicitat şi primit sume de bani de la persoane care doreau să intre în posesia unui certificat de vaccinare împotriva COVID, fără ca doza să fie administrată în realitate.

„Se efectuează cercetari sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de trafic de influenţă (…), dare de mită (…), luare de mită (…) şi fals informatic. (…) Au fost identificate şi ridicate diferite înscrisuri doveditoare, precum şi sume de bani în cuantum de aproximativ 120.000 de euro. Ca urmare a cercetărilor, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 5 suspecţi“, se arăta într-un comunicat al Parchetului Neamţ.

Pe 12 ianuarie, în cadrul activităţilor din această anchetă au fost efectuate 25 de percheziţii la locuinţele şi cabinetele unor medici din judeţele Neamţ şi Iaşi. Surse oficiale au confirmat faptul că un certificat fals de vaccinare era cumpărat cu sume cuprinse între 100 şi 250 de euro. Cercetările vizează aspecte de natură infracţională săvîrşite începînd cu jumătatea anului 2021 şi pînă în prezent, de către medici şi asistenţi medicali. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele fără să se prezinte la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare.

„Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ de către DGA -Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ. La percheziţii au participat poliţişti din Neamţ, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Bacău, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Neamţ şi Brigăzilor de Operaţiuni Speciale Bacău şi Suceava“, anunţa DGA.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Culmea filantropiei politice sau cum ne “învaţă” un politician să fim omenoşi de Crăciun

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

De obicei nu critic iniţiativele nimănui, chiar dacă mi se par, unele dintre ele, de-a dreptul penibile. Vorba domnului profesor Nae Ionescu, “omul e singurul animal care se poate rata”, inclusiv, zic eu, prin iniţiative idioate, deci să-i respectăm omului, fie el şi animal politic, această “calitate”.

Dar de această dată am să-mi permit să comentez, evident răutăcios, că nu văd altfel cum, iniţiativa unui om (aşa simte nevoia să se prezinte în primul rând), dar în paralel şi politician, care a reuşit să mă înfurie maxim.

Omul e mai puţin important cum se numeşte sau ce funcţie politică are, iniţiativa e “Nimeni singur de Crăciun”. Şi, în rezumat, la finalul postării puteţi vedea în integralitate mesajul omului cu pricina, spune că ar fi “cel mai frumos cadou” ca de Crăciun să mai facem loc la masa noastră pentru un om singur, citez, “un vecin, un prieten, o rudă”.

Asta-i marea iniţiativă şi chiar nu ştiu cum să o cataloghez: puerilă spre cumplit de idioată sau chiar… o înjurătură pe care omul, în plan secund şi politician, ne-o trânteşte de la obraz.

Adică, mă iertaţi, ce să înţelegem: că noi, românii, suntem, de obicei, nişte nemernici care mâncăm pe “întuneric”, “ascunşi” în casele noastre de Crăciun, Paşte şi… în fiecare zi, şi era nevoie de (i)luminatul om, în plan secund şi politician, ca să ne “gândim” să chemăm pe cineva la masa noastră?!

Nu domnule om, în secundar şi politician, românii nu au nevoie de politicieni, în plan secundar şi oameni, să vină cu astfel de iniţiative. Românii, mereu, au pus un scaun în plus la masă, mereu au pus în plus un blid de mâncare pentru oricine le-a trecut pragul. Şi de Crăciun, şi de Paşte, şi… în fiecare zi.

Aşa-zisa dumneavoastră iniţiativă e de fapt, cel puţin pentru mine, o insultă. Pentru că dumneavoastră se pare că nu ştiţi că românul e omenos de felul lui, nu trebuie să-i ceară nimeni, mai ales un politician, să fie aşa.

Şi vă mai spun ceva: românul pentru care aveţi dumneavoastră această “iniţiativă” face în mod firesc şi repetat ceea ce dumneavoastră “cereţi” acum, fără să se fudulească, fără să ceară ajutor de la presă să-l popularizeze cum a descoperit el “gaura de la covrig”, fără… să mizeze că măreaţa “iniţiativă” îi va mai aduce nişte voturi.

Românul, vă repet că poate înţelegeţi de ce m-aţi necăjit aşa de tare cu “iniţiativa”, a avut mereu o strachină de borş şi o bucată de mămăligă pentru românul de lângă el. Chiar dacă borşul era de lobodă şi.. atât, în vremuri de restrişte.

Asta în vreme ce politicienii, ca dumneavoastră, n-au avut de dat nicio firmitură din cozonacul pe care întingeau ca nişte hapsâni caviarul cumpărat din dările plătite de mâncătorii de mămăligă şi borş de lobodă.

Aşa că domnule politician, iniţiativa dumneavoastră de a ne împărţi noi borşul de lobodă în speranţa că veţi mai primi dumneavoastră nişte voturi ca să aveţi în continuare acces la caviar e chiar insultă. Vă rugăm să vă vedeţi de caviarul dumneavoastră şi să nu îndrăzniţi să ne suflaţi în borşul nostru. Măcar atât.

În rest, puteţi, pentru dumneavoastră, să aveţi iniţiativa de a chema vreun sărac singur la masa dumneavoastră. Şi dacă vreţi măcar să mimaţi că sunteţi sincer şi mai ale demn, nu vă mai fuduliţi prin presă cu “iniţiativa” dumneavoastră.

Că noi, aştia fără iniţiative, rămânem la fel de oameni cum am fost dintotdeauna. Şi la masa noastră are loc mereu oricine. Că, vorba românului, de dinainte de “iniţiativa” dumneavoastră, “unde mănâncă doi, mai poate mânca şi al treilea”.

Chiar, ştiaţi că românii au avut “iniţiativa” asta chiar de dinainte de vă naşte dumneavoastră? Nu v-au aşteptat pe dumneavoastră să-i şcoliţi într-ale omeniei.

 

N.R.: “INIŢIATIVA” în integralitatea ei

 

„NIMENI SINGUR DE CRĂCIUN -o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa De sărbători, darurile pentru cei dragi sau donațiile pentru cei necăjiți vin în mod natural. Anul acesta, vă propun ă â ț ș îș ă . Fiecare dintre noi are un vecin, un prieten, o rudă pe care o știe singură. Vă rog… să lăsăm de o parte ambițiile, adversitățile sau micile conflicte, și să încercăm, si să reusim, noi, nemțenii, să fim o familie. Ă Ș Ă și să aducem alături de noi un om singur, care i-a pierdut pe cei dragi, care-i are la depărtare sau care poate că nu a știut niciodată ce înseamnă să ai o familie sau prieteni alături. Vă asigur că ar fi – . Haideți să facem fiecare în dreptul nostru ce putem ca nimeni să nu stea singur de Crăciun în acest an. Și să mulțumim lui Dumnezeu că noi… nu suntem singuri pe lume”.

 

Citește știrea

Actualitate

Tânără accidentată în timp ce traversa prin loc nepermis

Știre publicată în urmă cu

în data de

O tânără ce s-a aventurat să traverseze DN 15, dar nu pe o trecere pentru pietoni, a fost victima unui accident rutier, produs miercuri, 7 decembrie. Nedoritul incident a avut loc în localitatea Gâdinţi, iar şoferul implicat, un bătrân de 80 de ani, este anchetat pentru vătămare corporală din culpă.

„La data de 7 decembrie, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 15 D, în localitatea Gâdinți.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 80 de ani, din județul Iași, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi acroșat o tânără de 19 ani, din Gâdinți, ce se afla angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Dăruind vei dobândi – Și eu sunt voluntar pentru Sfântul Nicolae. Daruri pentru copiii internați

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ personalul SMU Roman și liceenii voluntari de la Seminarul Melchisedec Ștefănescu, la inițiativa preotului unității sanitare, Silviu Petrea, au cumpărat cadouri pentru copiii pe care sărbătoarea Sfântului Nicolae i-a găsit internați

Ziua de Moș Nicolae nu a trecut neobservată de copiii internați în secțiile de Pediatrie și Chirurgie-Ordopedie de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, angajații unității și elevii Liceului Teologic Episcop Melchisedec Ștefănescu devenind Moșul cel darnic.

„Îngerii în halate albe, fie ei medici, asistenți, infirmieri sau personal auxiliar, s-au alăturat într-un gest de omenie, călăuziți de preotul Silviu Petrea, slujitor al capelei spitalului și în același gând bun cu elevii Liceului Teologic Episcop Melchisedec, coordonați de cadre didactice – monahia profesor Olimpiada Goga, profesor Felicia Arcana și profesor Mădălina Bozieanu, au făcut pachete.

În ele au fost dulciuri, fructe și jucării, acțiunea având loc în cadrul proiectului Dăruind vei dobândi – Și eu sunt voluntar pentru Sfântul Nicolae. Toate acestea au adus zâmbete pe chipurile copiilor internați în Spitalul Municipal de Urgență Roman pe Secțiile Chirurgie-Ortopedie infantilă și Pediatrie. Gestul a avut efectul scontat și, preț de câteva clipe, durerea a dispărut de pe chipurile copiilor internați în spital, lăsând loc bucuriei“.

Acestea sunt precizările făcute de Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al unității, care a mai adăugat că, pe lângă dăruirea cu care își fac zilnic meseria, omenia este o altă calitate a colectivului spitalului. Aceasta a ținut să mulțumească elevilor că s-au alăturat personalului sanitar pentru acest act caritabil. Cele câteva zeci de copii aflați pe patul de suferință au primit 55 pachete de la angajații spitalului și 60 de la voluntari.

.

Citește știrea
Advertisement
Trending