Contactează-ne

Actualitate

Vacanţa de 1 decembrie ne-ar putea aduce zăpadă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ vremea bună ţine pînă la finalul acestei săptămîni ■ în week-end se răceşte şi valorile termice scad de la 9 la numai 1 grad ■ în minivacanţă sînt anunţate ninsori ■

A fost o toamnă lungă şi frumoasă şi cel puţin aşa va fi vremea pînă la finele acestei săptămîni, dar este foarte probabil ca în minivacanţa de 1 decembrie să avem parte de ninsori. Cel puţin aşa rezultă din estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor, pentru Moldova, în perioada 23 noiembrie – 6 decembrie 2020. „Valorile termice vor fi în scădere, de la o medie de 7 – 8 grade în primele trei zile ale intervalului, la o medie de 4 – 5 grade în 28 noiembrie.

După zilele de 29 şi 30 noiembrie, cînd media maximelor va fi în jur de 7 grade, pînă în ultima zi a celor două săptămîni, această medie va rămîne destul de scăzută şi va fi cuprinsă între 2 şi 5 grade. Nopţile vor deveni mai reci, raportat la normalul termic al perioadei, cu o medie a acestora de -2 pînă la 0 grade, uşor mai ridicată, spre 2 grade, doar în 24 noiembrie şi în intervalul 30 noiembrie – 2 decembrie.

Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă în prima săptămînă, dar începînd cu data de 29 noiembrie va fi în creştere, astfel încît se pot semnala temporar precipitaţii slabe, pe arii restrînse“, conform ANM. Ieri, 24 noiembrie, a fost timp bun şi frumos, iar la ora 12:00 termometrele indicau 7 grade la Piatra Neamţ şi Roman, iar la Tîrgu Neamţ erau 8 grade. La acelaşi moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca erau valori termice negative, de -6 grade, însă acolo este, deocamdată, şi singurul loc din judeţ unde este strat de zăpadă, de vreo 8 centimetri.

Meteorologii dau asigurări că vremea bună mai ţine cîteva zile, iar astăzi, 25 noiembrie, ne putem aştepta la cer absolut senin, iar soarele aduce temperaturi de 8 grade. Noaptea va fi blîndă cu o minimă uşor sub pragul îngheţului, ce se opreşte la -1 grad. Cam la fel vor fi condiţiile meteo şi joi, 26 noiembrie. La Piatra Neamţ se anunţă soare şi o maximă staţionară la valoarea de 8 grade.

Peste noapte se vor înregistra valori termice de 0 grade. Cea mai caldă zi va fi cea de vineri, 27 noiembrie. Din nou soarele va fi la datorie şi aduce valori termice diurne în creştere sensibilă pînă la 9 grade. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări şi minima va fi de 0 grade. Cu începere de sîmbătă, 28 noiembrie, la debutul minivacanţei, se răcepte accentuat. La prînz nu vor fi mai mult de 6 grade, iar dacă în prima parte a zilei va fi soare, după amiază ar putea veni ceva ploi slabe cantitativ.

Noaptea vor fi 0 grade. Şi mai rece se face duminică, 29 noiembrie, cînd se pare că ploaia se transformă în zăpadă pentru că maxima nu mai trece de 1 grad, iar noaptea va fi -1 grad. Precipitaţii în general slabe şi sub formă de zăpadă, vor fi luni, 30 noiembrie, dar şi marţi, 1 decembrie. Maxima va cam în jurul valorii de 1 grad, iar minima nocturnă ajunge pînă la -2 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending