Contactează-ne

Actualitate

Urgia flăcărilor. Nimic n-a mai rămas dintr-o locuință

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pompierii au limitat proporțiile dezastrului, dar pagubele sunt foarte mari ■ flăcările au pornit de la o sobă ■

Cadrele ISU Neamț au fost solicitate să intervină, pe data de 24 noiembrie 2024, în jurul orei 17:00, în comuna Oniceni pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din satul Lunca. Au fost  alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Oniceni, Punctul de lucru Poienari și Detașamentul de pompieri Roman.

Două persoane s-au autoevacuat din locuință până la sosirea salvatorilor de vieți și bunuri. O femeie de 75 de ani, a necesitat îngrijiri medicale fiind preluată și transportată la CPU Roman. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la întreaga casă, existând posibilitatea propagării la anexele gospodărești.

„Au ars acoperișul construcției, tâmplăria aferentă ferestrelor și ușilor și bunurile din interior (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, documente etc). Cauza probabilă de producere a incendiului a fost nesupravegherea sistemului de încălzire (soba)”, a transmis ISU Neamț.

Pentru evitarea producerii unor evenimente neplăcute pompierii vă recomandă să respectați măsurile de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece: Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată. NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia.

NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă. Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei. NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile. Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa. NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile.

Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi. NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice. Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.

NU suprasolicitaţi instalaţia electrică a locuinţei prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere. Deconectaţi de la reţeaua electrică toate aparatele electrice atunci când nu sunt utilizate. NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune;

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trending