Contactează-ne

Prima pagină

Unii n-au avut sărbători tihnite. Spitalul, luat cu asalt în minivacanța de Paști

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în perioada 29 aprilie - 6 mai, la CPU Roman au fost consultați 908 pacienți, 194 fiind internați ■ la Secția Pediatrie au fost aduși 412 copii, din care 23 au fost internați și 17 trimiși la alte secții ■ în perioada 29 aprilie - 6 mai au venit pe lume 16 copii ■

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență a realizat o sinteză a activității liniilor de gardă în minivacanța de Paști, în intervalul 29 aprilie – 6 mai, perioadă în care a existat o adresabilitate ridicată către unitatea sanitară. Astfel,  medicii urgentiști au consultat în intervalul amintit un număr de 908 pacienți, din care au avut nevoie de internare 194.

Alți 24 de pacienți au fost internați în Secția ATI. Numărul victimelor accidentelor rutiere, care au avut nevoie de îngrijiri medicale în perioada 29 aprilie – 6 mai a fost de șapte. În vacanța de Paști au ajuns la spital 13 persoane ca urmare a agresiunilor fizice. Îngrijorător e numărul de afecțiuni neurologice care a ajuns la 95. Alți 7 pacienți au ajuns la urgențe cu AVC (acidente vasculare cerebrale).

Un pacient a fost internat cu infarct miocardic (IMA) și 62 persoane cu tensiune arterială (HTA). Nouă pacienți au fost tratați de infecții respiratorii acute și 100 de afecțiuni toraco-abdominalo-pelvino-chirurgicale. Medicii au îngrijit 59 de plăgi, 110 traumatisme diverse și 130 pacienți cu sindrom dureros abdominal. Cadrele medicale ale CPU au fost solicitate de poliție să facă 18 determinări de alcolemie la șoferi prinși conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Nici Secția Pediatrie nu a dus lipsă de pacienți. În perioada 29 aprilie – 6 mai s-au prezentat la camera de gardă, pentru a fi consultați, 412 copii. Au necesitat internare un număr de 23 micuți. 17 pacienți au fost trimiși către alte secții medicale. Cele mai frecvente afecțiuni la copii au fost: pneumonii (21), amigdalite și faringite (56), IACRS (36), rinofariginte (16).

În perioada de referință, la Maternitatea Spitalului Roman au fost aduși pe lume 16 prunci, din care opt s-au născut pe cale naturală și tot atâția prin cezariană. În prima zi de Paști au venit pe lume două fetițe, din care una în greutate de 4.000 de grame și cea de a doua de 3.200 de grame. Despre copiii născuți în prima zi de Paști există credința că vor avea noroc în viață.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending