Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Unic, meci tensionat cu CSU Gaz Tîrgu Mures

Știre publicată în urmă cu

în data de

• Unic Piatra Neamt – CSU Newmarkt Gaz Tîrgu Mures 3-2 (-23, 21, -23, 24, 12) • astãzi fetele joacã la Cluj Napoca, iar bãietii primesc pe Deltacons Tulcea, într-un meci care va începe de la ora 11 •

Unic Piatra Neamt a obtinut joi seara a doua victorie în actuala editie de campionat si a urcat pe locul 7 în clasamentul Diviziei A1 de volei feminin. Victima formatiei pregãtite de Viorel Rosioru si Berthold Vãsuicã a fost CSU Newmarkt Gaz Tîrgu Mures, partida încheindu-se cu 3-2 (-23, 21, -23,24,12). A fost un meci electrizant, extrem de echilibrat, în care oaspetele au condus cu 1-0 si 2-1 la seturi, iar în setul al IV-lea au avut o diferentã mare în prima parte a acestuia: 2-8. „Sã cîstigãm noi ultima minge“ este vorba voleibalistilor, iar joi seara aceasta a fost crezul echipei pietrene, care a cîstigat dupã o luptã de toatã frumusetea cu 15- 12 în setul decisiv. Muresencele au fost cele care au încheiat victorioase primul set al confruntãrii, dupã ce Unic a avut 17-15, dar a pierdut patru puncte consecutiv, iar jocul s-a înclinat în favoarea oaspetelor. Abia revenite din Elvetia, fetele de la Unic au vrut sã arate acelasi volei frumos prestat în cupele europene si au început cursa de urmãrire. Au jucat în setul secund bine la blocaj si la serviciu, au profitat de apatia Ramonei Cãpãtînã si au cîstigat la 21. Setul al III-lea a fost echilibrat, iar oaspetele au cîstigat cu noroc din nou la 23. Început dezastruos pentru Unic în setul patru. Oaspetele au pus stãpînire pe joc, au condus cu 8-2 si se credea cã totul s-a terminat. Impresionant pentru toatã asistenta a fost cã de la acest scor Unic a egalat la 9, si a mai revenit o datã de la 19-22 pentru a obtine victoria în set: 26-24. În setul decisiv s-a mers cap la cap pînã la 7-7, dupã care Unic a punctat de trei ori consecutiv, 10-7, ardelencele au ajuns la un punct de gazde, 13-12, însã la 14-12, Andreea Rafa, fosta jucãtoare pietreancã, a gresit o preluare si meciul s-a încheiat 3-2. De la gazde ar trebui mentionate numele tuturor celor care au jucat si care au contribuit victorie: Nedelcu (care a jucat accidentatã încã din setul al II-lea), Zaharia, Mastahac, Encicã, Chirilov, Sobo, Iordache, Signeanu, Lupascu si Crisan, dar si rezervele Curcã si Voivod. „Unic a arãtat cã abia acum începe campionatul. Astãzi (n.r. – joi), a obtinut o victorie de moral, ce poate sã o readucã în lupta pentru un loc în cupele europene“, a declarat Vasile Ouatu, presedintele de onoare al Unicului, care, spre finalul jocului, a iesit din salã, deoarece nu a mai suportat tensiunea din final. „Arbitrii au fost obraznici“, a comentat Valerian Luka, antrenorul oaspetelor.

Unic joacã azi la Cluj, VCM-LPS joacã în Sala Ceahlãul Echipele de volei ale orasului continuã astãzi parcursurile în campionatele Diviziilor A1. Fetele la Cluj, acolo unde vor întîlni pe U Jolidon. „Mergem sã cîstigãm la Cluj, chiar dacã meciul de astãzi (n.r. – joi) a fost foarte obositor, iar drumul pînã acolo este la fel“, a declarat, la final, Viorel Rosioru, antrenorul Unicului. Volei Club Municipal-LPS va juca pe propriul teren dupã trei sãptãmîni în care a evoluat pe terenuri strãine, la Ploiesti, Constanta, Zalãu si Bacãu. Din toate aceste deplasãri bãietii lui Dan Gavril si Nicu Burus au adunat doar o singurã victorie, la Zalãu, iar astãzi nu concep sã piardã în fata ultimei clasate, CSM Danubiu Deltacons Tulcea. Meciul va începe de la ora 11, în Sala Ceahlãul, iar antrenorului pietrean nu îi este fricã de dobrogeni. „Mi-e fricã de echipa mea mai mult decît de orice. Întîlnim ultima clasatã si sper cã bãietii vor juca bine, pentru cã sînt foarte supãrat pe ei, mai ales cã au patru meciuri în care m-au dezamãgit“, a declarat Dan Gavril, antrenorul formatiei pietrene.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending