Contactează-ne

Prima pagină

Un tânăr aflat într-un scaun cu rotile a fost înjunghiat pe trecerea de pietoni de lângă primărie

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ conflictul a avut loc în dimineața zilei de 19 februarie, fiind implicați mai mulți tineri ■ victimă a fost o persoană aflată într-un scaun cu rotile ■ tânărul a fost diagnosticat cu plagă hemitorace stâng ■ instanța a decis arestarea autorului, infracțiunea fiind tentativă de omor ■

Pe trecerea de pietoni de lângă Primăria Roman, în dimineața zilei de 19 februarie, la ora 02.20, s-a produs un incident deosebit de grav, soldat cu înjunghierea unui tânăr de 18 ani, din Pildești, aflat într-un scaun cu rotile. „În dimineața zilei de duminică, 19 februarie, a fost adus la spital de către o ambulanță un tânăr de 18 ani, din Pildești, care fusese înjunghiat de către un alt tânăr, într-un incident stradal.

Medicii de gardă l-au diagnosticat cu plagă înjunghiată hemitorace stâng, plăgi toraco-abdominale, plagă facial dreaptă. S-a intervenit chirurgical în urgență și s-a montat un tub de dren pleural stâng. S-au suturat toate plăgile toracice și faciale. Pacientul se află în Secția ATI, pentru supraveghere post operatorie. Pacientul a fost stabilizat și are o evoluție postoperatorie normală”, a declarat Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Roman.

Alertați prin serviciul de urgență 112 de către un martor la incident (FOTO RomanTV), polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au demarat cercetările, în acest caz conturându-se săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, procuror Iustina Magdalina, ne-a furnizat câteva date din anchetă.

„Dosarul deschis pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor se află încă în fază preliminară de anchetă. Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de 19 februarie, între doi tineri ca urmare a declanșării unui conflict spontan, în urma căruia  o persoană, care face obiectul anchetei, a exercitat acte de violență împotriva unei alte persoane, aflată în scaun cu rotile.

Victima a fost rănită cu un obiect înțepător. În această fază a cercetării mai multe date nu putem oferi pentru că încă se administrează mijloacele de probă. Au fost ridicate imaginile de pe camera stradală de  supraveghere, amplasată de autoritățile publice locale. S-a început audierea martorilor. În cauză s-a dispus o expertiză medicală și în urma administrării întregului probatoriu se va încadra fapta.

Nu putem încă face precizări privind cauza conflictului spontan intervenit între tânărul aflat în scaun cu rotile și agresorul său, pentru că încă se coroborează datele. Spitalul ne-a comunicat până acum doar datele preliminare privind starea pacientului, pentru a putea face încadrarea juridică”, a precizat procurorul Iustina Magdalina.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a adăugat și faptul că judecătorii de la Tribunal au încuviințat măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, a agresorului. Anchetatorii vor trebui, după ce victima va deveni conștientă, să obțină răspunsuri și la întrebarea ce căuta un tânăr din Pildești, aflat în scaunul cu rotile, noaptea în centrul orașului Roman și care a fost cauza conflictului spontan sfârșit cu o tentativă de omor.

 

 

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending