Contactează-ne

Prima pagină

Un şofer de TIR a primit în doar o oră amenzi în valoare de 15.000 de lei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un conducător auto din judeţul Braşov a fost tras pe dreapta de poliţişti de două ori în aceeaşi zi ■ în ambele situaţii era în neregulă ■

Poliţiştii au descoperit, cu prilejul unor controale efectuate în trafic, mai multe nereguli săvârşite de un şofer de TIR în doar o oră. În cazul conducătorului auto în culpă, au fost aplicate două amenzi uriaşe, care totalizează 15.000 de lei.

Pe data de 2 februarie 2023, în jurul orei 09:00, cadrele de la Biroului Rutier al Poliţiei Piatra Neamţ au oprit pentru control un autocamion de mare tonaj, la volanul căruia se afla un tânăr de 27 de ani, din judeţul Braşov, care circula pe Drumul Judeţean 156 A,  în localitatea Borleşti.

Cu ocazia verificărilor în ceea ce priveşte folosirea aparatului tahograf, oamenii legii au descoperit că braşoveanul circula fără a  utiliza cartela. A fost sancţionat conform O.G. nr. 37/2007, care se referă la perioadele de conducere, pauzele şi odihna şoferilor, precum şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii.

Contravenţia aplicată a fost usturătoare, o amendă de 6.000 de lei, fiind dispusă şi imobilizarea vehiculului în cauză. În aceeaşi zi, în jurul orei 10.00, braşoveanul a fost tras pe dreapta de alt echipaj de poliţie, pe Drumul Naţional 15, la Săvineşti. Şi s-a constatat că nu respectase măsura imobilizării dispusă pentru autovehicul.

„Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, conform H.G. nr. 69/2012  pentru efectuarea transportului rutier cu un vehicul rutier pentru care s-a dispus măsura imobilizării conform prevederilor legale în vigoare, cu amendă în valoare totală de 9.000 de lei“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Tot pe data de 2 februarie, poliţiştii au acţionat pentru creşterea gradului de disciplină rutieră. Pentru abaterile săvârşite de către  biciclişti, au fost dispuse 24 de amenzi în cazul unor biciclişti şi 31 şoferilor care oprit şi staţionat neregulamentar. Totodată, pentru alte nereguli, 14 permise de conducere au fost reţinute.

Poliţiştii le-au reamintit bicicliştilor câteva reguli de circulaţie: le este interzis să circule fără a ţine cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale, ori fără a menţine contactul ambelor roţi cu solul; este interzisă circulaţia cu bicicleta atunci când conducătorul acesteia se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

Transportul unei alte personae pe bicicletă este interzis, cu excepţia situaţiei când vehiculul este construit şi/sau echipat special pentru transportul altor persoane; copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special, sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending